- 1 Kg de farina de panís "Maizena" (aproximadament)
- 6 ous
- 1/4 de Kg de sucre
- Sucre en pols
- 1/4 de litre d'oli
- 2 sobres de llevat
- Paper vegetal o d'alumini
- Un bol gran per barrejar els ingredients.
- Una got mesurador
- Una cullera de fusta
- Una safata de forn
- Draps o paper de duina.
- Devantal de cuina
- Un forn
- Un rellotge.
- Anem posant dins del bol la farina, els ous, el sucre,l'oli, i el llevat.
- Barregem tots els ingredients a poc a poc.
-Fem boletes de pasta de la mida d'una rosquilla, però sense forat i les deixem reposar dos o tres hores tapades amb un drap i a un lloc calent.
- Després destapem les boles, comprovem que s'han fet grans.
- Les hi fem un forat al mig i uns tallets al damunt.
- Les pintem amb oli i els tirem sucre de llustre.
- Quan el forn està calent, (170º) posem la safata i les coem durant uns vint minuts.
- Quan estan torradetes ja es poden treure, les deixem gelar i ja ens les podem menjar.
|
CANÇÓ
UN OU FA LA GALLINA,
FA LA GALLINA
CANTANT AL DEMATÍ,
AL DEMATÍ
KI-KI-RI-KÍ
KI-RI-KÍ
KI-RI-KÍ
KI-KI-RI-CÓ
_______
La gallina ponicana
pon un ou cada setmana;
pon, i un;
pon, i dos;
pon, i tres;
pon, i quatre;
la gallina de la Seu
diu que amaguis aquest peu.
Popular
_______
Sóc un cuiner
Sóc un cuiner
que remena les cassoles,
faig bon menjar
i tothom se’n llepa els dits.
Les cassoles en el foc,
van bullint a poc a poc
i fregeixo les verdures,
les patates i els fesols.
EMBARBUSAMENT
Una gallina xica, tica, mica
camacurta i ballarica
va tenir sis fills
xics, tics, mics
camacurts i ballarics.
Si la gallina no hagués estat
xica, tica, mica
camacurta i ballarica.
Els seus fills no haurien estat
xics, tics, mics
camacurts i ballarics.
Popular
______
ENDEVINALLA
Sembla sorra molt dolceta,
de color blanc com la neu
i amb una pessigadeta
segur que m’endevineu...
(sucre)
POEMA
Com les nous,
són els ous.
Tren-ca-clos-ques
si les vols!
Laura Mur
|