Recepta 48
"Amanida Russa"
Cicle:
P-5
Alumnes:
Tots els nens
Lloc:
Aula P5
Dia de gravació:
2013
Responsable:
Laura Mur, Lurdes Daura i M.Dolors Benet
LA RECEPTA

Ingredients

  • 3 patates
  • 3 pastanagues
  • 300 grms de mongeta tendra
  • 1 llauna de pebrot escalivat
  • 100 grms de pésols
  • 3 ous durs
  • 2 llaunes de tonyina
  • Tres talls de pernil
  • 1 llauna d’olives farcides d’anxova.
  • Maionesa

Estris

  • 1 olla gran
  • 1 escorredor
  • 1 bol gran
  • 1 cullera gran
  • 1 cullera petita
  • 1 ganivet
  • 1 safata
  • Plats i forquilles petites.

Elaboració

  • -Pelem i netegem bé les verdures.
    - Tallem les verdures.
    - Bullim les verdures ( primer les pastanagues perquè sónmés dures i després la resta).
    - Un cop ben cuites, les escorrem i les deixem gelar.
    - Bullim els tres ous durant quinze minuts i els deixem gelar.
    - Tallem la resta d’ingredients i els preparem en plats.
    - Quan les verdures estan fredes, les anem tallant en bocinets petits i les posem dins d’un bol
    - Afegin la resta d’ingredients i anem remenant per a que es barregin bé.
    - Afegim la maionesa i ho barregem tot.
    - Posem en una safata i decorem.
    -Si algún ingredient no us agrada el podeu canviar per un altre
    - També hi ha persones que tenen el costum de servir tots els ingredients per separat i aleshores cadascú es munta l’ensaladilla al seu plat.
    - També és una bona idea.
    - Ah, una cosa que no podem oblidar.
    - La maionesa.
    - Què passa amb la maionesa?
    - Doncs que la maionesa es fa amb ou i no es cou. Els ous crus s’han de gastar de seguida perquè si no poden portar una malaltia que es diu salmonelosis i que és molt perillosa.
    - I que podem fer?
    - El millor es fer servir maionesa de pot, i si es fa amb maionesa feta de casa, s’ha de consumir de seguida.
    - Esperem que us hagi agradat!
    - Esperem que la feu a casa i que en mengeu ben sovint a l’estiu.


FEM POESIA

POEMES

Calendari

Al gener, calçots de l’hort.
Al febrer, espàrrecs de marge.
Al març, les faves tendres.
Al abril, les cireres primeres
Al maig, maduixes vermelles.
Al juny, albercocs i nespres.
Al juliol,faldilla i ensa.
Al agost, ametlles i nous.
Al setembre, el raïm més dolç.
Al octubre, el rovelló del bosc.
Al novembre, castanyes torrades.
Al desembre, prunes dins del pollastre