Ingredients
- 3 patates
- 3 pastanagues
- 300 grms de mongeta tendra
- 1 llauna de pebrot escalivat
- 100 grms de pésols
- 3 ous durs
- 2 llaunes de tonyina
- Tres talls de pernil
- 1 llauna d’olives farcides d’anxova.
- Maionesa
Estris
Elaboració
-
-Pelem i netegem bé les verdures.
- Tallem les verdures.
- Bullim les verdures ( primer les pastanagues perquè sónmés dures i després la resta).
- Un cop ben cuites, les escorrem i les deixem gelar.
- Bullim els tres ous durant quinze minuts i els deixem gelar.
- Tallem la resta d’ingredients i els preparem en plats.
- Quan les verdures estan fredes, les anem tallant en bocinets petits i les posem dins d’un bol
- Afegin la resta d’ingredients i anem remenant per a que es barregin bé.
- Afegim la maionesa i ho barregem tot.
- Posem en una safata i decorem.
-Si algún ingredient no us agrada el podeu canviar per un altre
- També hi ha persones que tenen el costum de servir tots els ingredients per separat i aleshores cadascú es munta l’ensaladilla al seu plat.
- També és una bona idea.
- Ah, una cosa que no podem oblidar.
- La maionesa.
- Què passa amb la maionesa?
- Doncs que la maionesa es fa amb ou i no es cou. Els ous crus s’han de gastar de seguida perquè si no poden portar una malaltia que es diu salmonelosis i que és molt perillosa.
- I que podem fer?
- El millor es fer servir maionesa de pot, i si es fa amb maionesa feta de casa, s’ha de consumir de seguida.
- Esperem que us hagi agradat!
- Esperem que la feu a casa i que en mengeu ben sovint a l’estiu.
|
POEMES
Calendari
Al gener, calçots de l’hort.
Al febrer, espàrrecs de marge.
Al març, les faves tendres.
Al abril, les cireres primeres
Al maig, maduixes vermelles.
Al juny, albercocs i nespres.
Al juliol,faldilla i ensa.
Al agost, ametlles i nous.
Al setembre, el raïm més dolç.
Al octubre, el rovelló del bosc.
Al novembre, castanyes torrades.
Al desembre, prunes dins del pollastre |