L'ESCOLA
EL POBLE
ACTIVITATS
LA REVISTA
ENLLAÇOS
   
Autors: Nens i nenes de CM

L'any 1899, Eusebi Güell, un senyor burgès molt ric de Barcelona, va comprar un terreny fora de la ciutat de Barcelona, per construir-hi una ciutat-jardí.
Per construir-ho va triar un arquitecte modernista dels més originals i atrevits de l'època: Antoni Gaudí (1852-1926).

Si avui anem pels camins del PARK GÜELL, veurem que aquesta ciutat-jardí ho té tot menys les cases!
Amb el temps, el Park Güell s'ha convertit en el parc més original i colorista de Barcelona.

El dia 21 d'octubre vam fer una sortida a Barcelona per veure i conèixer construccions de Gaudí (Casa Batlló, Pedrera) i llavors vam anar al Park Güell. Vam dinar i després vam fer una gimcana.
Ara doncs, us explicarem el que vam descobrir tot fent una sèrie de proves en grups.

SALA DE LES COLUMNES
Gaudí va fer una sala de columnes situada sota la plaça del Parc Güell i està tota feta de trencadís. En el sostre d'aquesta sala hi va representar quatre Sols, un per a cada estació de l'any.Al Sol d'estiu s'hi poden trobar els colors següents: blau, verd, marró(taronjat), blanc i negre.Els colors del Sol de la tardor són: verd, blau, taronja, blanc, vermell, groc, marró, lila i gris.El Sol de la primavera té els colors: verd, blau, marró, taronja, blanc, vermell, groc, negre i lila.El Sol de l'hivern té els colors següents: blau, verd, blanc, groc, negre, marró, vermell i taronja.Per fer els quatre Sols Gaudí va utilitzar diferents materials, però bàsicament rajoles trencades de diferents colors i ciment per ajuntar-les.