QUÈ És?
És un Projecte d'Innovació sobre el Medi Ambient, que vam presentar al Departament d'Educació a la convocatòria del curs 2006-07 des de l'escola, amb l'aprovació del Consell Escolar i que va ser escollit pel seu desenvolupament.
Quins són els seus objectius? 
- Formalitzar tot un seguit d’actuacions i/o hàbits que des de fa temps es porten a terme a l’escola.
- Elaborar i coordinar un documentdes dels diferents cicles que reculli les activitats d’educació medi-ambiental per tal d’assegurar la sevatransversalitat.
- Fer participar a tota la comunitat educativaen un projecte comú.
- Prendre consciència de la importància i efectivitat de les petites actuacions quotidianes vers el medi ambient.
- Transmetre els valors de respecte, conservació i estimació a la natura als nostres alumnes i a les seves famílies.
- Aconseguir una escola més sostenible i en harmonia amb el medi que ens envolta.
- Promoure la reflexió crítica i l’actuació responsable envers el medi ambient.
Aspectes a desenvolupar:
- Elaboració de la "Diagnosi del Centre" en els diferents àmbits
- Elaboració del "Pla de cohesió de Cohesió Ambiental".
- Elaboració d'un "Pla d'Actuacions" pel desenvolupament dels diferents objectius proposats i a partir de les necessitats detectades
Dels aspectes:
- Recollida selectiva i estalvi de paper.
- Estalvi energètic: llum, aigua, calefacció.
- El nostre entorn rural:Els horts, compostatge
,escola acollidora (zones ajardinades: plantes i arbres autòctons) i mobilitat sostenible.
Que s'ha fet?
Durant el curs 2007-08 s'ha participat en un assessorament a càrrec de'n Joan Manel Riera en el que s'han elaborat els documents de la diagnosi, el pla de cohesió i algunes de les actuacionsprevistes referent el tema del medi ambient a tota l’escola, per assegurar-ne la transversalitat del treball.
Col·lectius que hi participen:
- Mestres
- Alumnes de tota l’escola.
- Representant de l'AMPA
- Representant del Consell Escolar
- Coordinadora del Servei de menjador
- Personal PAS:Conserge
- Ajuntament
Actuacions previstes pel curs 2008-09
- Generalització de l’ús de la carmanyola a tota la comunitat educativa (alumnes i mestres): informació reunió de pares, des d’EI a tota la Primària i fer-ne el seguiment.
- Continuar amb el projecte iniciat:“Estalvi de gots de plàstic” a la cafetera dels mestres.
- Ús de paper a doble cara d’una manera generalitzada a tota la Primària i per la gestió i comunicació de l’escola.
- Fer un seguiment més acuratde l'aprofitament del material fungible: inici de curs coordinador farà esment d’aquest aspecte.
- Incorporar piles recarregables als rellotges de les aules (Ma Josep).
- Instal·lar contenidors atotes les aules: paper, plàstic/envasos, i rebuig.En les zones d’esbarjo centralitzarem la recollida selectiva en dos espais: pati edifici vell i pati edifici nou. A l’edifici vell hi haurà dos punts de recollida: un a la zona de davant i un altre a la del darrere. A l’edifici nou al pati d’EI-CI. S’introduirà al mes de setembre, a l’hora de tutoria i es farà també el seguiment i control d’aquesta actuació.
- Enquesta a tota la comunitat educativa de:Comfem la recollida selectiva a casa? Fer el buidat amb la recollida de les dades, de lespropostes, i les conclusions i fer-ne difusió. Aprofitar la introduccióde la recollida orgànica al poble per dur a terme aquesta actuació.
- Activitats organitzades pel Consorci de residus del Vallès Oriental per tots els alumnes de tots els nivells: EI, Història del drac de 4 colors, a CI, Joc dels contenidors, CM, El joc de la brossa, CS, Ecoconsum. El curs 2008-09 ho faran tots els cursos. A partir del curs 09-10 ho faran P4,1r, 3r i 5è.
- Xerrada per tota la comunitat educativa, referent a la recollida selectiva, potser del Consorci de residus del Vallès Oriental.
- Fer participar als alumnes en la recollida selectiva de les aules un diaa l’hora de pati, acompanyats del seu tutor/a.
- La recollida selectiva a les festes de l’escola: Fira gastronòmica, de la castanyada; la xocolatada de St. Jordi i transmetre aquesta inquietud a les festes de l’AMPA.
- Instal·lar i utilitzarels contenidors necessaris per a la recollida selectiva: el groc (que ja es té), el marró d’orgànic i el gris de rebuig.
- Implantar l’ús de tovallons de roba: proposta de portar dos tovallons cada dilluns des de P4 a 6è.
- Fer el seguiment amb l’empresa de catering per garantir una alimentació sana de qualitat.
- Continuar el projecte iniciat “Una gla, un arbre” plantant-los a un espai del poble. Seguiment del projecte regant els plançons habitualment pels alumnes. Cada mes un curs: setembre-6è fins juny-P3.
(es continuarà concretant cada actuació)

