Del 21 al 25 de març de 2011 a l'escola hem celebrat la Setmana Cultural. Hem triat aquest tema perquè l'ONU ha declarat l'any 2011 "Any Internacional dels Boscos".

Aquesta celebració vol ser útil per prendre major consciència que els boscos són part integrant del desenvolupament sostenible del planeta a causa dels beneficis econòmics, socioculturals i ambientals que proporcionen.

Durant uns dies hem fet activitats variades al voltant d'aquest tema. Aquí us en presentem algunes.


Taller de plantació de llavors

Per fer aquesta activitat primer hem recollit diferents tipus d'aglans (de roures i alzines) i pinyons de pi pinyer.
Després cadascú ha pogut triar el que volia i per grups, i barrejats nenes i nenes de tots els cursos, s'han fet tots els passos necessaris per plantar-los: tallar les ampolles, fer-hi forats al fons, posar-hi la terra, la llavor... i regar-ho,sense oblidar-se de posar-hi una etiqueta amb el nom de la llavor triada, la data... Ara només cal anar-los regant de tant en tant i esperar a veure què passa. Si germinen bé, la propera tardor els anirem a trasplantar a algun lloc on els poguem cuidar.

Feu clic aquí a la imatge per veure més fotografies dels tallers:


Xerrada dels agents rurals i alliberament d'un esparver

Amb aquesta xerrada hem après coses de la feina dels agents rurals i també hem parlat de com ens hem de comportar al bosc i què cal fer en cas de trobar-nos amb ocells o altres animals ferits o malalts. Després hem alliberat un esparver que s'havia recuperat de les seves ferides al centre de Torreferrussa


Sortides al bosc

Totes les classes hem aprofitat aquests dies per fer una, o més, sortides al bosc. Ho expliquem en el bloc de cada cicle i hi podeu anar fent clic a l'enllaç corresponent:

- Educació Infantil: Sortida a Font Cuitora

- Cicle inicial: Sortida a Sant Magí de la Brufaganya

- Cicle mitjà: Sortida a Sant Martí Sarroca: taller de plantes aromàtiques

- Cicle superior: Sortida al roure d'Ancosa


Programa de ràdio

Aquest curs els alumnes de cicle superior prepararan i emetran diversos programes de ràdio. El primer tracta sobre la Setmana Cultural. Feu clic a la imatge per anar-hi.


Alguns treballs

Feu clic a les imatges per veure'ls:

Fitxes i poemes
(CM)
   
   
Quadern d'observació per la sortida a la plana d'Ancosa (document word)
   
Rastres d'animals observats durant
la sortida a la plana d'Ancosa
(CS)

Tornar ---