6.2. L’organitzaciķ dels alumnes

Els canvis de rol que comporta l'aplicaciķ de les TIC en el concepte d’autonomia en l’aprenentatge impliquen també l’organitzaciķ d’un espai diferent on l’alumnat trobi resposta a les seves necessitats i pugui desenvolupar les seves capacitats d’aprenentatge. Es requereix facilitat de moviment per realitzar diferents tipus d’agrupaments i organitzar activitats diverses de manera simultānia, potenciant el treball en grup de forma cooperativa, combinant els treballs des de l’aula ordināria, la biblioteca o l’aula d’informātica

(instruccions per a l’organitzaciķ i el funcionament dels centres educatius públics d’educaciķ infantil i primāria i d’educaciķ especial. Curs 2008-2009.   13. Tecnologies per a l'aprenentatge i el coneixement)

 6.2.1 Nombre d'alumnes per a cada ordinador.

Sempre dependrā el nombre d'alumnes del nombre d'ordinadors i del tipus de treball o activitat que es realitzi. 

No obstant, el nombre ideal d'alumnes per ordinador en l'aula d'informātica és d'un māxim de 2. (A major nombre d'alumnes, major és la distracciķ).

Per als treballs o projectes d'investigaciķ es potenciarā el treball en petits grups (3 o 4 com māxim), que suposa per als alumnes la posada en prāctica d'habilitats de cooperaciķ i treball en equip, imprescindibles per a l'aprenentatge compartit.

6.2.2 Grups partits.

També hi haurā moments en els quals la meitat d'alumnes estigui en l'aula de TIC i l'altra meitat enn l'aula habitual. Pot ser un mčtode que faciliti el treball amb grups petits
L'equip directiu organitzarā l'horari per a facilitar aquests grups partits, depenent del professorat disponible
.