EXPLOTACIÓ INFANTIL

TIPUS D' EXPLOTACIÓ INFANTIL

-treball:

Hi ha uns 40 milions de nens que han de treballar a l'agricultura, a les fàbriques, en petites indústries, en la mineria, en el taller d'artesania, en l'hostalera, en botigues, venedors ambulants. La causa de que passi això en els països que estan en procés de desenvolupament es la manca de recursos econòmics, el domini colonial que gairebé tots van patir, el descens escolar que van tenir els nens i nenes d'entre onze i dotze anys i l'augment de població.

-prostitució :

Definició:La prostitució infantil consisteix en l’ús de menors en activitats sexuals amb remuneració económica o altre tipus de compensació ( menjar, roba, habitatge, droga,... ) Aquest tiupus de pràctica està molt extensa. Conseqüencies de la prostitució als països del Tercer món:

Aquest tipus d'explotació impedeix als nois i noies la seva educació, amenacen la seva salut física i psíquica, els impedeix viure una vida normal amb dignitat i causa un dany important a la seva autoestima. La majoria de nens i de nenes acaben morts a causa de la SIDA, tuberculosis, o altres malalties com a conseqüència de les relacions que són obligats a mantenir..
Com són les persones que recorren a la prostitució de menors?
1. Més d’un 90% dels casos es tracta d’homes.
2. El 70% dels casos superen 35 anys d’edat.
3. Normalment són professionals qualificats.
4. Busquen treball a prop dels nens per introduir-los en una xarxa de la prostitució infantil.
5. El seu nivell social es mig o mig alt.6. El 75% no tenen antecedents penals.

-soldat:

Centenars de milers de nens i nenes a tot el món són víctimes de l'explotació més ferotge i violenta que existeix, la de les armes.

El reclutament per part d'exèrcits i grups armats d'oposició d'aquests nens és cada dia més freqüent. Un factor a tenir en compte per explicar l'augment de menors en conflictes armats és l'aparició d'armes lleugeres que fàcilment poden ser utilitzades per nens o nenes.

Segons dades que ofereix UNICEF, hi ha 55 països en que s'obliga als menors a formar part de conflictes armats. No obstant això aquestes dades són confuses ja que molts governs i grups armats neguen o emmascararen la seva existència, potser és que ells mateixos veuen la vergonya i barbàrie que aquestes activitats signifiquen, com per poder oferir dades exactes.
Actualment es calcua que hi ha uns 350.000 menors armats, 200.000 dels quals són menors de 15 anys. Les formes de reclutaments són diverses, molts són segrestats al carrer a punta de pistola obligats a veure com maten a la seva familia o fins i tot protagonitzant ells mateixos aquests assassinats per així trencar tot tipus de vincle familiar, també són trets de les escoles i esglésies. Tot i així, en països extremadament pobres, on la guerra és pràcticament constant, molts menors es veuen abocats a ingressar a les forces armades o grups armats de manera voluntària, per tal de fer front a la gana i tenir assegurat cada dia l'aliment que els permeti sobreviure. Molts d'ells provenen de famílies desestructurades per la guerra, de la misèria i la fam, és per això que s'incorporen a aquests grups, per aconseguir un entorn aparentment protector i perquè saben que amb una arma a la butxaca no patiran gana.

Les experiències traumàtiques que viu el nen o nena soldat acostumen a provocar transtorns psicològics, de personalitat i depressions. Sentiments com la por, la venjança, el rancúnia o l'angoixa són només alguns dels símptomes que presenten aquests menors després d'haver viscut l'infern de la guerra. Les conseqüències físiques que els deixa el pas per la guerra, com per exemple lesions, amputacions, malaties, addicció a les drogues, etc. poden dificultar la reinserció del neno nena a la societat o comunitat on varen néixer, ja sigui perquè tenen por de patir represàlies per totes les crueltats que hagin pogut cometre, o bé perquè els costa desvincular-se de la seva condició de soldats, de la protecció que fins llavors sentien.

si vols més informació visita les seguents webs

http://www.diaridelsestudiants.com/noticia.php?id=51197933374
http://www.eurosur.org/acc/html/revista/r31/31nino.htm
http://ca.wikipedia.org/wiki/Explotaci%C3%B3_infantil
http://www.lamalla.net/actualitat_cultural/art/article?id=93336
http://www.20minutos.es/columna/55814/0/
http://html.rincondelvago.com/explotacion-infantil_5.html
http://www.enbuenasmanos.com/articulos/muestraSub.asp?sub=0813
http://www.anesvad.org/esi/pub/cast/home.htm ong
http://www.nohayexcusas.org/