Tot i mÉs

Idees genials contra l'escalfament global.

Ens vam esebentar que per el programa 30 minuts uns científics es van reunir per trobar ideas per aturar el escalfament.

QUÈ ÉS L’ESCALFAMENT GLOBAL?

L'escalfament global del planeta és l'increment de la temperatura mitjana de l'atmosfera i els oceans de la Terra. Aquest terme també és utilitzat per referir-se a la teoria (o hipòtesi) científica més específica de l'escalfament global antropogènic, el qual proposa que la major part de l'escalfament global observat recentment i el projectat és induït per les activitats humanes. La teoria exposa que l'escalfament és el resultat d'un enfortiment de l'efecte hivernacle causat pels increments de diòxid de carboni i d'altres gasos produïts per les activitats humanes com ara la crema de combustibles fòssils i la desforestació. L'efecte hivernacle natural manté la temperatura de la Terra 30 °C més calenta del que seria sense l'efecte; en afegir diòxid de carbó a l'atmosfera, sense cap altre canvi, la temperatura s'incrementaria. La recerca actualment intenta descobrir més detalls sobre els processos i factors que produirien un increment de la temperatura, principalment sobre les retroalimentacions positives i negatives, per tal de obtenir una quantificació més precisa dels efectes de l'escalfament global.

 

PER QUÈ AQUESTES IDEES?

Perque es poden realitzar. Les van inventar uns científics de : Arizona , de California , un uneversitari i el “Dr Bacterio”

IDEES

1.El projecte més avançat és el de l'empresa Planktos (California, EUA), que pretén fertilitzar els oceans amb pols de ferro per estimular el creixement de plàncton, gran devorador de diòxid de carboni i aliment de nombrosa fauna marina. De moment, aquest mes d'abril ja ha llançat per la borda 50 tones de ferro per veure com funciona l'experiment. Però molts científics estan espantats pel gran problema que pot suposar aquest augment dels nivells de CO2 als oceans i que acidificarà més encara els nostres mars, que ja absorbeixen el 85% dels gasos amb efecte hivernacle. Una possible solució sembla ser emmagatzemar aquest gas en una roca anomenada serpentina, que en reacció amb el CO2 produeix carbonat de magnesi i carbonat càlcic (pedra calcària), segons un informe del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic.

 

 

2.Curiós és també el projecte d'un astrònom de la Universitat d'Arizona, Roger Angel, que vol construir un enorme para-sol entre la Terra i el sol. Funcionaria com un gran núvol fet de milers de petites naus espacials que permetria reduir fins a un 2% els raigs solars. El cost, caríssim, al voltant dels quatre bilions de dòlars.

 

 

 

3.Mentre que la massa forestal disminueix a passos agegantats, hi ha qui pensa construir arbres artificials. El geofísic americà Klaus Lackner proposa crear 100.000 torres de 60 metres d'alçada per absorbir el CO2 i convertir-ho en gas comprimit o líquid. Cadascuna d'elles podria extraure l'equivalent a les emissions de 20.000 cotxers l'any. El problema és què fer amb aquest gas segrestat. Lackner creu que es podria enterrar a les profunditats marines, però la seva idea no ha generat tampoc gaire entusiasme.

 

 

 

WEBGRAFIA

 


http://www.lamalla.net/medi_ambient/sostenibilitat/article?id=167232&did=167254

http://www.josoclasolucio.com

Autors:Roger Peña i Borja Sánchez.

Animals en perill d'extinció