Tot i mÉs

ANIMALS PROTEGITS A CATALUNYA

ALGUNS ANIMALS PROTEGITS

Els animals protegits són animals que estan en perill d’extinció llavors es prenen les mesures adequades per tal de que puguin sobreviure .

:Què significa animals protegits ?

Significa que alguns animals estan apunt de extingir-se perquè o els han matat o s' han mort, llavors s'intenta que no es morin i els tanquen en espais protegits o prenen mesures per evitar que desapareixin .

Exemples d’animals protegits a Catalunya :


Les especies protegides que tots imaginem ( cérvol, cabra ibèrica, ós bru, etc) no són els únics animals que hi ha protegits; molt prop nostre tenim tota una sèrie d' animals que ho estan entre ells molts petits ocells que normalment estan afectats pels mètodes indiscriminats de caça.

Mamífer protegit nomes n' hi ha un, que es la llúdriga, malgrat no es tinguin proves de la presència actual en l'espai, anys enrera esta citat nombroses vegades.
L'únic peix protegit es la rabosa de riu.


Pel que fa a amfibis i rèptils trobem dins de les especies protegides la tortuga de rierol, la sargantana cua-roja, la cuallarga i la ibèrica, el drago rosat i el drago comú, la serp blanca, la serp verda, la serp de collaret i la serp d' aigua, el gripau comú i el gripau corredor.
D' ocells i moluscs protegits també n'hi han

Com contribuir amb les espècies en perill d' extinció ?

* Conservar l' equilibri ecològic de la Natura, respectant especialment aquells animals o plantes que poden semblar insignificants, ficat en el seu efecte en el ecosistema es més important del que sembla a simple vista.


* Incidir en la importància de l' educació ecologista en la que es fomenta el respecte per

l' hàbitat natural d' animals i plantes.


* No consumir aliments o productes creats a partir d' espècies protegides i denunciar actes i conductes que els poden posar en perill.


* Evitar la compra il·legal d' espècies i denunciar a les autoritats qualsevol pràctica en aquest sentit ..

 

UNA WEB INFORMATIVA


http://www.ppcatalunya.com/campanya/Que_guanyi_el_sentit_comu.pdf

Cavalls

Submarinisme
Màgia
Les muntanyes més altes
 
 
 
 
 
 
   

 

 

 

AUTORA: Sílvia García