Institut Francesc Macià - Cornellà


L'INSTITUT
Presentació
Localització
Contacta
Plànols del centre
  Equipaments
Galeria de fotos
SERVEIS
  Suport EDUCAT 1x1
Secretaria
Biblioteca
AMPA
  Escola i salut
Menjador
Accès directe-CORREU WEB
ESTUDIS
  ESO
  Batxillerat
  Llibres del curs actual
ACTIVITATS
  Activitats esport.extraescolars
  Sortides-Actes
  Intercanvis
  Projectes
  Activitats culturals
ORGANITZACIÓ
Junta directiva
Coordinacions
  Consell Escolar
Grups actuals
Seminaris
Professorat
  Alumnes
Normes disciplinàries
CONSULTES
Calendari escolar 10/11
Activitats extraescolars
Tutories
Marc horari
Documents diversos
ENLLAÇOS
Moodle
Departament d'Educació
Citilab-Cornellà
 
 
 
 
 

Benvinguts/es a la pàgina web de l’Institut Francesc Macià, el centre degà de Cornellà.

Estem treballant perquè aquesta web us sigui útil i entenedora
.

SOS ENSENYAMENT
Feina d'estiu 2012
Classes d'estiu

NOVETATS:

 

Reunió peres

CONVOCATÒRIA

Reunió amb els pares dels nous alumnes de 1r d'ESO
La direcció de l'Institut convoca les famílies dels alumnes que s'han matriculat a 1r d'ESO, a una reunió informativa el pròxim dimecres 27, a les 18.00. Totes rebran la convocatòria per carta postal. El motiu són algunes notícies al voltant dels gran dubtes que presenta el nou curs. En resum: els ordinadors dels alumnes (o “Projecte 1x1”), el marc horari (fer tardes o no), el francès com a primera llengua estrangera, i el calendari d’inici de curs. També intentarem respondre les preguntes que ens facin. + informació
Portal atri

  pREINSCRIPCIÓ BATXILLERAT


Classes de repàs de juliol
Els alumnes que aquest estiu vulguin o necessitin classes de repàs, tenen l'opció de l'Institut. Organitzat per l'AMPA; i amb un preu mòdic, durant el mes de juliol hi haurà classes per ajudar-los a estudiar i a fer els deures.
Més informació a la circular de l'AMPA.

Classes estiu 2012

Festa de final de 4t d'ESO.

Alumnes 4t ESO

Els alumnes de 4t i les seves famílies estan convidats a participar en la festa acadèmica de final de 4t d'ESO, que celebrarem dilluns 25 de juny, a la sala d'actes, a les 19.00. Abans, però, els alumnes han d'ajudar a preparar-la. Hi ha una circular que convida les famílies, i els explica la intenció de la festa. Els alumnes han de mostrar-la als seus progenitors.    Llegiu-ne la circular.

 

Tres alumnes de 4t guanyen plaça en projectes educatius estivals.Premi 4t ESO

Elena Muñiz, Martí Recort i Elías Torvisco, tots alumnes de 4t, han estat seleccionats per participar en els programes de aprofundiment científic Joves i Ciència  (Estiu 4t ESO), promogut per l’Obra Social de CatalunyaCaixa, i en el XXV Certamen Joves Investigadors, gestionat pel ministeri espanyol de cultura, educació i esports, d’objectius i funcionament similar. Ser un bon estudiant té molts bons resultats! ++NOTÍCIA


Comiat de 2n de batxillerat: XXIII Festa acadèmica.2n BATXILLERAT
Dimarts 26 de juny, a les 20.30, molt puntuals, celebrarem la 23a festa de comiat dels alumnes que han acabat el batxillerat, amb les seves famílies i professors, i amb tota la pompa i circumstància que cal. Demanem als alumnes que ensenyin la carta d'invitació als seus pares, i, també, que es dignin a ajudar-nos a muntar la festa. Ja hauran tornat tots d'Itàlia i de Mallorca.
Invitació.

 

Divendres 22 de juny, últim dia lectiu.

22 de juny

L'últim dia de classe, un cop s'han acabat els exàmens i els treballs de síntesi, la fem grossa. Comiat dels tutors, recordatori de dates i tràmits, esmorzar; un Flashmob per riure, ballar i reivindicar l'escola pública de qualitat; mullaruca per fer xip-xap i refrescar-nos; i, si queden ganes, dinar en companyia. A mitjanit, al costat, celebració del solstici amb els Diables de Cornellà: foc i fum com a punt final.
Llegiu el programa aquí.


Tamarit

4t a la platja de Tamarit

Tot va molt bé a la platja de Tamarit.
Un bon nombre d'alumnes de 4t d'ESO han anat a passar quatre dies a la platja de Tamarit (Altafulla, el Tarragonès). Segons ens informen els professors acompanyants, tot va molt bé, de debò, amb seny, diversió, companyonia, esports, i, fins i tot, bona alimentació. Fan activitats de bon matí (caiac a les 10), gaudeixen de la platja dia i nit, i, afortunadament, no hi ha hagut cap incident. Tornen divendres al vespre (i dilluns hi ha la festa acadèmica!).



Parc del Segre

Informació inicial

 

 

2n d'ESO a la Cerdanya.

Avui dimecres 20 (no dijous!) tornen els alumnes de 2n d'ESO de la Cerdanya. Després d'un dia plàcid i tranquil a Guils, on s'han fet un fart de caminar fins al balcó de la Cerdanya. Vistes magnífiques per posar el punt final al treball de síntesi. Després, dos autocars grans per tornar a Cornellà, i arribar cap a les 5 de la tarda (si no s'entretenen a la paradeta del camí).

Lloc: Camping La Solana del Segre
Tf: 973 51 03 10

Llegiu una crònica del primer dia.
Crònica del segon dia.
HORARI (Tornada: dimecres 20 de juny, cap a les 5 de la tarda)


Pisa

2n de batxillerat a Itàlia

De dissabte 16 a divendres 22 hi ha un grupet d'alumnes de 2n a Itàlia. Viatge de final d'estudis. Les notícies que ens arriben són que tot va bé, hi fa moltíssima calor, estan aprenent moltes coses, i s'hi diverteixen molt. De dimecres 20 a dilluns 25 marxa a Mallorca un altre grup.
Enrere queden les fatigues del curs i els nervis de la selectivitat. Com a punt final, el dimarts 26 al vespre hi ha la XXIII festa acadèmica de fi d'estudis.


Diploma
ici_parlefrançais

Premi a alumnes de francès.

La UAB (departament de francès) ha concedit un diploma de reconeixement a un grup d'alumnes de 4t, per un audiovisual en aquesta llengua, amb el concurs literari "Mots passants". Han merescut el segon premi amb el seu treball "Qui a vu verra" . Felicitacions a les alumnes i a la seva professora!


Avis cangur

Homenatge als avis cangurs

Dimecres 6 de juny vam tornar a fer el berenar en homenatge als avis que fan de cangurs dels nostres alumnes. És la nostra manera de dir-los “gràcies!”.

[més informació]



Ens han visitat el suecs. För lång! A reveure!

Dimarts 29 de maig van visitar l'Institut un grup d'alumnes i professors de l'Almby Skola, de la ciutat d'Örebro, al cor de Suècia. Van estar amb els d'alumnes de 4t.


Visita suecs

 
Festa 4t ESO

Festes de final de curs..

El mes de juny no és tan sols el dels exàmens finals. És també temps de festes de celebració i de comiat. El passat 1 de juny els alumnes de 4t en van fer una per recollir fons (pro càmping Tamarit). I més endavant ve el concert del dijous 14, la possible celebració de l’últim dia lectiu (divendres 22 de juny al matí -en elaboració-), el comiat de 4t (dilluns 25), i la XXIII Festa acadèmica de final de batxillerat (dimarts 26). Sempre amb la col·laboració de l’AMPA.

[Notícia aquí]

 


Correfoc 2012

Dijous 7, a la tarda, canviem les classes per la Festa Major.


Dijous de Corpus, després de dinar, no hi haurà classes per poder preparar-se de cara a les activitats de Festa Major. Com la caminada de Nordik Walking per la llera del riu, la Marató de pop-rock local, el pregó del Corpus 2012 (a càrrec de la periodista Marta Romagosa), i el Corndefoc 2012, amb les colles i bèsties de foc.

 


Taller de lectures

Millor guió als Tallers de lectures no sempre recomenades

Divendres 1 de juny, al Citilab, un equip format per alumnes de 1r d’ESO va ser guardonat amb el premi al millor guió en la trobada dels Tallers.

[més informació aquí]


Fotografies

 

Calendari mut

Dates de matrícules i altres, per tenir present.
Calendari que resumeix les preinscripcions, matrícules, sol·licituds i similars que poden interessar als nostres alumnes, exalumnes, i prealumnes. Per estudiar ESO a l'Institut, fer la selectivitat, matricular-se a batxillerat o a cicles, per a gent amb títol o sense, per acabar l'ESO, per al nivell C de català....

+informació


Preinscripció al Batxillerat de l'Institut: 21 de maig a 1 de juny.

Segons l'últim calendari del Departament d'Ensenyament, el període de preinscripció per al batxillerat és del dilluns 21 de maig al divendres 1 de juny (el dilluns 28 és festa a Cornellà, Pasqua Granada). Aquí podeu trobar el document que donem a les Portes Obertes d'ESO, i el nou document actualitzat de les Portes Obertes de batxillerat (que van ser el 18 d'abril). De cara al curs que ve, hi ha places vacants, tant a 1r com a 2n de batxillerat, per a alumnes externs.

 

Portes obertes batxillerat

 
Portal ATRIA
 

Premis al concurs de redaccions de Coca-cola!

Dos alumnes de 2n d'ESO, Alba Hernández i Sergio de la Peña, han estat agraciats amb els premis del concurs de redaccions de la Coca-cola. Estan convidats, amb la seva família, a l'acte que es farà el dissabte 9 de juny a Port Aventura, així com els seus professors. Enhorabona!

Port Aventura

Ja han vingut els danesos!

Els alumnes de l'escola danesa Midtjyllands kristne Friskole, de Herning, Jutlàndia Occidental, ja han passat per Cornellà. L'experiència ha estat molt positiva i gratificant, malgrat la seva brevetat. Educació, simpatia, i pràctica de la llengua anglesa n'han estat els motors. Hi ha una breu notícia en l'arxiu adjunt.

Fotografies

Post del departament d'anglès


Ens visita Rosa Maria Ysàs.


La mezzosoprano R.Mª Ysàs va tornar a l'Institut, on havia estat la professora de música durant 21 anys. Dilluns 14 de maig va venir a fer dues classes magistrals sobre cant i òpera. Amb la seva veu, tan ben treballada, va captivar els alumnes.

Rosa Mª Ysas

4t d'ESO fa un curs de seguretat vial.

Els dies 2 i 4 de maig, els alumnes de 4t van anar a l'Honda Institut de Seguretat, per aprendre normes bàsiques de conducció segura.

Més informació, aquí.

Moto Honda

Nesté ens fa un regal molt llaminer!

Gràcies a les gestions de l'AMPA, l'empresa Nestlé torna a tenir un detall molt dolç amb l'Institut. Moltes mercès!

Notícia aquí.

Nestlé

Fi de 2n de batxillerat.

Del 16 al 22 de maig hi ha els exàmens finals de 2n de batxillerat. El curs s'acaba, i en pocs dies passaran moltes coses de gran transcendència per als alumnes. Tancar el curs, la selectivitat, viatges i la XXIII Festa acadèmica de final d'Institut. Ànims i bona sort!

Calendari d'exàmens finals.

2n_Batxillerat_11-12

Contra les retallades, classes al carrer.


Divendres 11 de maig es van fer algunes classes al carrer, com a les antigues àgores gregues. A més de protestar contra les retallades en educació, els alumnes van poder experimentar una sensació diferent en la seva formació. Fotos aquí.

 

Classes al carrer

Dilluns 28 de maig i divendres 8 de juny, festes locals.

El 28 és la segona Pasqua (o Pasqua Granada o la Pentecosta), i el 8 és la festa major de Cornellà (de fet, la festa comença el dia abans, dijous de Corpus Christi; a la tarda comencen les celebracions). Que serveixin perquè tots preparem millor el final de curs!

 

Festes de Cornellà

POLSKA  -  Del 14 al 22 d'abril: Comenius a Polònia.

Molt agradable, són les paraules que repetien els alumnes i professors que van anar a Polònia, en el marc dels intercanvis del projecte educatiu Comenius (Nordik walking / Walking towards health). Magnífica acollida, bon clima, turisme, amistat... la satisfacció posa el llistó ben amunt per a la pròxima trobada, que serà pel setembre a Cornellà.  Dziękuję, Polska !!!!

Vegeu-ne imatges aquí.

Polònia

Diada de Sant Jordi: roses, llibres, xocolatada i premis.

Per Sant Jordi vam celebrar la diada del patró de Catalunya. Xocolatada, concurs de pastissos, i el lliurament dels premis de tots els concursos.
El divendres següent, dia de la Mare de Déu de Montserrat, vam anar a les escoles adscrites de primària, a lliurar els premis del seu concurs literari.

Guanyadors dels concursos.

Sant Jordi 2012

Premis als millors treballs de recerca de Cornellà.

Dijous 10 es van lliurar els premis als millors treballs de recerca, concurs organitzat per l’Ajuntament. Sara Amghar Maach va merèixer el primer premi i Christian Rubio Ramos el segon, tots dos en categoria científico-tècnica. Enhorabona als guanyadors, i als seus tutors!

++ informació

Premir TR 2012


Divendes 29 de juny: excursió final a Port Aventura.


Port AventuraCom cada any (i en portem 18), aquells alumnes que celebren l'aprovat sense problemes podran anar al parc d'atraccions de Vila-seca i Salou. Pel preu d'una entrada simple, també viatge i dinar.
Per a més informació, llegiu-ne la circular.

 

Port Aventura

14 d’abril, dia Macià

El 14 d’abril commemorem el Dia Macià, atès que tal dia de l’any 1931, el prohom que dóna nom a l’Institut va proclamar la República Catalana. Al vestíbul d’entrada hi pengem cartells, projecció d’imatges històriques i un concurs de murals per celebrar la diada (si bé enguany ho fem el divendres 13, atès que cau en dissabte).

>>Més informació

Dia Macià 2012
 


Som Escola

SÍ A LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA A L'ESCOLA.

L'Institut s'adherexi al manifest d'Òmnium Cultural SOM.ESCOLA, per acord del Consell Escolar el 22 de febrer. Manifest somescola.cat


Èxit de les Maletes Viatgeres!
Els alumnes de 1r d'ESO han pogut llegir novel·les a cor que vols, gràcies al Projecte de Lectura del PLOC. A més, els dies 13 i  14 de desembre van poder conèixer l'escriptor catalano-uruguaià Ricardo Alcántara. Els alumnes s'ho van passar molt bé escoltant-lo, i ell va acomiadar-se felicitant l'Institut per uns alumnes tan atents.

Ricardo Alcántara

 

 


Activació llibres


EDUCAT 1X1

Atenció famílies de 1r d'ESO (ordinadors):

Novetas respecte l'assegurança dels nous ordinadors portàtils TOSHIBA NB-500. Proposta de PromoCaixa

 
 
 
   

Birret

I després del batxillerat, què?
Els alumnes de batxillerat han d'anar pensant en el futur. Aquí trobaran la informació necessària per triar estudis de FP o universitaris.
Molt importants són:
- informació cicles formatius de grau superior 

- Llistes de carreres, places i preus
- notes de tall i ponderacions de notes a les PAU el 2012



Salut Escola

 

Escola i salut.

Ha començat de nou l’atenció als alumnes d’una infermera, dins del programa Escola i Salut. Des del curs 2005-06 participem en aquest programa, gràcies al qual una infermera de l’ambulatori de Can Moritz atén els alumnes que li plantegen preguntes, inquietuds, dubtes o necessitats, relatives a les angoixes dels adolescents, la sexualitat, els trastorns alimentaris i els productes contraris a la salut (alcohol, tabac, i altres drogues). L’atenció es fa amb discreció i confidencialitat, i, quan la infermera ho considera convenient, reorienta l’alumne als serveis sanitaris o a les psicopedagogues del centre.


Esmorzar és vital.

Tots els alumnes han d’esmorzar abans de venir a l’Institut. I millor si a l’hora del pati ho tornen a fer. El rendiment és sensiblement superior quan un alumne menja al matí amb abundància i variació, respecte aquell que menja poc, o desequilibrat. Això sí, cal que els alumnes ho valorin, i no llencin els esmorzars.

Esmorzar
 
 
 
 

 

 

 


 

LLIBRES DEL CURS 2012-13
LLIBRES CURS 2012-13

EVA_DOCUS_MOODLE
DOCUS_ESCRIPTORI_FM
Activació llibres 1r ESO
Activació llibres 2n ESO
Activació llibres de 3r ESO
Darreres entrades al web:
Premis concurs literari 2012
Clàssiques 3r ESO
Boc de la biblioteca
Biblioteca
English-blog
Classes virtuals d'història
Informació Mossos
Bolcs de francés


Activitats dibuix


Nordic Walking

Nordic Walking - BOGSPOT

PORTAL ATRIA

La legenda de Sant Jordi
Tecnologia 1r ESO
Mirades d'art

1ª MILLETA
INS Francesc Macià
CLASSIFICACIONS

 
CONCURS DE MATEMÀTIQUES - Sant Jordi 2012

Concurs matemàtiques

Google SITES
Caty González

Projecte Educat 1x1

MATEMÀTIQUES
EL PROBLEMA DEL MES

El problema del mes

Consell Català de l'Esport
Consell Esportiu al Baix Llobregat

videotutoriales.es

Enunciats d'exàmens i pautes de correcció PAU

 

 
 

 

Institut Francesc Macià - 2010 - C/ Joan Maragall, s/n. 08940 Cornellà de Llobregat - Tfn 93 480 15 09
INS Francesc Macià