Martin  Luther  King

Va néixer el 15 de gener del 1929 a la ciutat d'Atlanta, estat de Georgia, Estats Units d'Amèrica.

Luter King va ser un eloquent ministre religiós baptisa i líder del moviment pels drets civils de Norteamèrica des de mitjans dels anys 50 fins al seu assessinta l'any 1968 . King va promoure els mitjans no-violents per a assolir la reforma dels drets civils i le li va concedir el premi Nobel de la Pau l'any 1968 pels seus esforços.

Tant el seu pare com el seu avi havien estat predicadors baptistes. King es va fer sacerdot l'any 1951. Durant un seminari, es va interioritzar els mètodes de protesta dels mètodes pacifistes de Mohandas Gandhi. En un viatge a l'ïndia l'any 1959 es va reunir amb seguidors de Gandhi. Durant les converses es va convèncer que la resistència pacífica era l'arma més potent en mans dels oprimits que lluitaven per la seva llibertat.

Entre 1960 i 1965 la influència de King com a líder dels drets civíls havia assolit el seu zènit. Les tàctiques de no-violència activa (sentades, marxes de protesta), van posar el tema en l'agenda nacional dels EEUU. Malgrat tot, vers l'any 1966 la impaciència dels joves activistes negres va erosionar quelcom el recolzament que tenia. La seva estratègia havia demostrar ser inadecuada per a resoldre els complexes problemes racials de Norteamèrica..

King tenía tansols 39 anys en el moment de la seva mort. Mai havia flaquejat en la seva insitència de promoure la no-violència com a tàctica principal del moviment pro drets civils.