CEIP L'ALBIOL

LA NOSTRA ESCOLA

La nostra escola s’anomena CEIP L’Albiol. És una escola petita i forma part de la ZER alt Berguedà. Fa alguns anys, l’escola va estar a punt de ser tancada per la manca de nens. Actualment l’escola està oberta i té uns 24 alumnes. El CEIP L’Albiol no sempre ha estat una escola. L’edifici, on és ara l’escola, va ser construït a l’any 1879. Va ser construït per ser una fàbrica de fil, més tard, va ser l’Ajuntament i una presó. En aquells temps, els nens anaven a l’escola de Guardiola ja que a Sant Julià de Cerdanyola no hi havia escola.
L’escola ha canviat molt si la comparem amb el passat. Un dels canvis ha estat convertir una carbonera en una classe; on ara hi ha el menjador, la biblioteca i el despatx de les mestres, abans era el pis dels mestres. L’antiga carbonera va passar a ser una classe, com ja hem esmentat, on abans de ser la classe dels mitjans, va ser la biblioteca i el menjador.

Avui en dia, estem molt contents de tenir aquesta escola i de que no l’hagin tancat. Estem orgullosos de formar part d’una escola que gairebé és centenària.

L'AMPA

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (A.M.P.A) de l'escola l'Albiol de Sant Julià de Cerdanyola es va constituir com a entitat l'any 1990. Anteriorment, un grup de pares d'aquest centre educatiu ja havien mantingut sengles reunions per parlar de diversos afers relacionats amb l'escola i l'educació dels seus fills.

L'escola compta actualment amb 3 mestres, dues de fixes i una interina, les quals porten a terme 3 tutories. Per altra banda l'escola disposa de mestres especialistes que itineren a la ZER.

L'escola l'Albiol juntament amb les escoles de Vallcebre, Saldes i Gòsol formen una Zona Escola Rural (ZER)i, a més de compartir alguns professors especialistes, també fan algunes activitats conjuntes.

L'escola té nens i nenes des de 3 anys fins a 12 anys i poden realitzar l'Educació Secundària Obligatòria a l'institutde Bagà.

EL POBLE DE SANT JULIÀ DE CERDANYOLA

FESTIVAL FINAL DE CURS

FOTOS CURS 2008-2009

VISITA M.H. SR ERNEST BENACH

TORNAR A LA ZER