CASTANYADA

30 d'octubre de 2001

 
El matí, tots vam començar a preparar-nos per la castaynada:. Vam fer panellets i tots vam participar, desde P.3 fins a 6é.
Desprès  la Maria Castanyera ens va venir a visitar i ens va convidar a la festa de la tarda. 
Tambè va anar a la llar d'infans l'Estel a veure els nens petits i a convidar-los a la festa de la tarda . 
Al migdia  els  de sisé vam preparar els jocs , i a la tarda els castanyers, el
Domiciano (esquerra) i el Marcelí (dreta )ens van fer unes castanyes i moniatos exquisits.
Més tard  vam començar a fer els diferents jocs. Aquest que veieu a la foto  era de menjar xocolata i xurros. Però s'havia de fer amb els ulls tapats i una persona agafava un xurro i  li donava a l'altre persona. 
Ens ho vem passar molt bé perqué vam fer una altre prova que es deia "Relleu" Es tractava de curses. Primer agafaves una bicicleta, que ni havia de totes les mides i havies de  passar per uns pals, o sigui fer ziga zagues. Després havies d'agafar sacs i fer una altre cursa amb ziga zagues de sacs, i el final agafar una pilota i també fer ziga zagues botant la pilota.
En aquesta prova es tractava de fer maquillatge, ente dues persones. S´havia de preguntar de que  volía que li  pintessin la cara, per exemple la cara d'un gos. Doncs la persona que tenía que pintar a l´altre  havia de  pintar-li  la cara de un gos tant bé com pogués.
En aquesta prova es tractava de trapassar aigua d'unes galledes a unes ampolles amb xeringues.
Hi havian dues galledes d'aigua  i  tres xeringues.    Hi havia un circuit amb uns fils creuats i al final unes ampolles que s'havien  d'omplir.

L'equip que omplia més la seva ampolla guanyava.
 
Es tractava d'agafar i menjar galetes filipinos amb la boca i sense mans.  Ens van agradar molt i totes les proves van estar  molt bé. Quan vam acabar vam manjar castanyes i moniatos. 

 

Tothom coneix el joc de les cadires. Doncs aquesta activitat era una altra de les proves de la gimcama de la tarda. 
Després de tots els jocs, i ja acompanyats de tots els grans que es van voler afegir a la festa, vam cantar el "Marrameu", vam ballar en  rotllana...

    A la festa també van venir els de l'escola de Mura i els petitons de la Llar d'Infants L'Estel.

I seguidament va arribar el moment de cruspir-nos les castanyes, els panellets i els moniatos. Tot estava molt i molt bo