COCA DE LLARDONS

Ingredients:
150 gr. de llard
250 gr. de llardons
300 gr. de farina
2 ous
50 gr. de sucre
pinyons i 1 pell de llimona ratllada

   

Recepta:
Formem un volcà amb farina, al mig hi posarem els ous, el sucre i la ratlladura de llimona. A continuació fem bocins amb el llard i els escampem per damunt de la farina. Barregem bé tots els ingredients, treballant la massa de dins cap a fora. Quan tinguem la massa ben lligada hi afegim els llardons i treballem fins que quedi tot barrejat.
A continuació allisem la massa amb l'ajuda d'un corró.
Untem una safata de forn amb una mica de farina, posem la coca ben estirada, repartim els pinyons i una cullerada de sucre.
La posem al forn a coure a uns 150-170ª fins que quedi rossa però vigilant que no es cremi.

 
 

PANELLETS DE PINYONS

 
Ingredients:
500 g d'ametlles ratllades
450 g de sucre
200 g de patata
25 g de sucre llustre
50 g de pinyons
2 ous
Ratlladura de llimona
Recepta:
Bulliu les patates amb pela i sense sal. Al ¼ d'hora mireu-les i punxeu-les, si estan al punt treieu-les del foc. Millor fer-ho un dia abans per tal que estiguin fredes quan les treballeu.
En un bol de vidre hi posareu l'ametlla, el sucre, la ratlladura de llimona i la patata. Barregeu amb dues forquilles i després amb una espàtula de fusta ho premeu i, quan veieu que s'enganxa a l'espàtula i fa oli, ja ho podeu deixar. Feu-ne boletes i pinteu-les amb clara d'ou batuda perquè s'hi enganxin els pinyons.Poseu-los al forn (200 o 220 graus)entre 10 i 12 minuts.
Després de coure'ls al forn, empolseu els panellets amb sucre llustre

PANELLETS DE CASTANYA

Ingredients:
500 g d'ametlles ratllades
450 g de sucre
200 g de patata
25 g de sucre llustre
2 ous
Ratlladura de llimona
250 g de castanyes

 
Recepta:
Prepareu un puré sec de castanyes. Per fer-lo cal que les escaldeu, les peleu i les bulliu en un recipient on l'aigua les cobreixi. Després les passeu pel sedàs. A banda elaboreu el massapà seguint la mateixa recepta dels panellets de pinyons. De la massa resultant, preneu-ne una 1/3 part i barregeu-la amb el puré de castanya. Treballeu-ho sobre el marbre empolsat amb sucre i dividiu-lo en peces arrodonides. Unteu-les amb clara d'ou batuda amb unes gotes d'aigua i empolseu-les amb sucre. Finalment cal coure-les a forn viu (200 o 220 graus) entre 6 o 7 minuts.
     
     
     
 

AVET DE NADAL

 
 

Ingredients:
200 gr. de farina
Una cullerada de Nescafé
200 gr. de sucre
Quatre cullerades de sucre
6 ous grossos
½ l. de nata líquida
1 sobre de llevat
Un pot petit de melmelada
ratlladura de llimona
75 gr. d'ametlla laminada
200 gr. xocolata fondant
50 gr. de coco ratllat.

 
 

Recepta:
1r. Tallem paper semi-vegetal a la mida del fons del motlle.

2n. Passem una mica de margarina pel fons del motlle, col·loquem el paper i n'hi tornem a passar per sobre i pels costats del motlle.

3r. Posem aigua en una cassola al foc i quan està ben calenta la traiem i hi col·loquem a sobre un recipient on hi farem la pasta. Tirem els ous i el sucre al recipient i ho batem fins que s'espesseixi.

4t. Passem la farina i el llevat per un sedàs i ho anem afegint de mica en mica a la pasta anterior, també hi tirarem la ratlladura de llimona i ja ho podrem abocar al motlle.

5è. Encenem el forn i, quan agafi la temperatura de 180ª hi col·locarem el motlle durant 30 minuts.

.. A part desfem el Nescafé amb aigua calenta i després hi desfem 2 cullerades de sucre.
.. Desfem la xocolata amb la nata líquida i després hi afegim les 2 cullerades restants de sucre.

Tallem el pa de pessic en dues parts, les pintem amb el Nescafé dissolt, hi afegim una capa de melmelada i una capa de xocolata, tapem hi fem la mateixa operació en l'altre part. Ho tapem tot ho pintem amb Nescafé o un almívar lleuger hi tirem per sobre la resta de xocolata.
Ho adornem amb ametlla laminada i coco.

 
     
 

TARTA DE CHOCOLATA (PASTEL MEJICANO)

 
     
  Ingredientes:
125 gr. de harina
125 gr. de azúcar
3 huevos grandes
1/2 sobre de levadura
100 gr. de mantequilla
150 gr. chocolate fondant
 
     
 

Receta:
1r. Cortamos el papel semivegetal a la medida del fondo del molde.

2n. Pasamos un poco de margarina por el fondo del molde, colocamos el papel y
volvemos a pasarla por encima y los lados del molde.

3r. Montamos las claras a punto de nieve.

4t. Colocamos un cazo en el fuego con la mantequilla, la dejamos derretir un poco y le
echamos el chocolate. Una vez deshecho lo sacamos del fuego, agregamos el
azúcar y lo removemos bien. A continuación incorporamos los huevos de uno en
uno, la harina con la levadura y las claras montadas, procurando mezclarlas con
cuidado . Y finalmente vertemos la masa en el molde.

5è. Encendemos el horno y, cuando esté a la temperatura de 180ª, colocamos el
molde durante 40 minutos.

Una vez desmoldado podemos echarle azúcar lustre por encima.

 
Lectura per a  la mainada Pàgina inicial Recull de receptes de cuina fàcils Coses divertides per fer La tira de trucs i experiments Jocs i entreteniments Converses per tot el mon Coses interessants per als papis Coneix-nos una mica Guaita'ls pel forat del pany Dóna un cop d'ull al menjador i a les extraescolars Tot el que has de saber del curs Passa-t'ho bé amb nosaltres Mira on anem Hi trobaràs de tot i per a tots Perde't per les webs Entra a la secció de l'AMPA