L'ESCOLA
EL POBLE
ACTIVITATS
LA REVISTA
ENLLAÇOS
   
LES OBRES DE TEATRE
EL PETIT PRÍNCEP
cicle superiorLES DADES DEL LLIBRE
TÍTOL: El Petit Príncep
AUTOR I IL.LUSTRADOR: Antoine de Saint-Exupéry
EDITORIAL: Emece
TÍTOL ORIGINAL: Le Petit Prince
TRADUCCIÓ: Joan Xancó
PRIMERA EDICIÓ: 1946
EDICIÓ ACTUAL: Setembre 1995 6e edició
LES DADES DE L'OBRA
Títol de l'obra: El Petit Príncep
Autor: Antoine de Saint Exúpery
Traducció: Anna i Enric Casassas
Adaptació: Lluís Vilardell Panicot i Marta Vilardell Badia
Organització: El Centre
LA BIOGRAFIA
Antoine de Saint Exúpery va néixer a Lyon l'any 1900. Va ser pilot d'avió a la 1ª Guerra Mundial. Va creuar diferents cops el desert i va salvar aviadors perduts. Va creuar el Pacífic i es va fer famós pel seu valor. Va morir l'any 1944.
Al llarg de la seva vida va escriure diferents novel·les com "Vol de nit", "Terra d'homes", "Pilot de guerra", "Vol nocturn", "El Correu del Sud"…
Però el seu llibre més consegut és "El Petit Príncep" escrit l'any 1943, traduït a 102 llengües i amb una tirada cada any de 60.000 llibres.
El Petit Príncep ha estat adaptat per ràdio per Catalunya Cultura i es comercialtiza amb CD.
   
   

L'ARGUMENT
PLANTEJAMENT:
Tot comença quant el narrador explica que quan era petit li agradava molt dibuixar, un cop va dibuixar una boa (una serp) però cap dels adults no va entendre el dibuix. Al cap d'uns anys quan el nen havia crescut i ja era un aviador va trobar-se el Petit Príncep, en ensenyar-li el dibuix ràpidament va saber què era. Al principi l'aviador creia que el Petit Príncep només feia que empipar-lo però al final va entendre que aquell era el seu caràcter, a causa del que li havia passat.
NUS:
El PP va començar a explicar-li la seva història ...La seva aventura va començar quan al seu petit planeta va conèixer una flor molt bonica, però al final la va tenir que abandonar per poder viatjar pels diferents planetes, on va conèixer un rei que governava un planeta on només i vivia ell, un vanitós que es creia que era el millor, un bevedor que bevia per una raó ben estranya, un negociant que només pensava amb ell, un fanaler que només fa que apagar i encendre el fanal contínuament, un senyor vell que era un geògraf que no sap ni si el seu planeta hi ha mars i muntanyes, també va conèixer roses, una guineu, un guardaagulles, una serp i alres peronatges ven curiosos. Les seves aventures van ser divertides i emocionants.
DESENLLAÇ:
Finalment el PP torna al seu planeta, l'aviador es queda trist però sabia que és el que havia de fer, ara al cap de sis anys ja ho comença a superar, no del tot però comença, ell ha tornat amb els seus companys que estan molt contents que ell estigui viu. I mai no podrà oblidar aquell personatge tan curiós que va ser tan important por ell.

ELS PERSONATGES

           
           
           

 

UNA CURIOSITAT
Miquel Martí i Pol va neixer el dia 19 de maig. Es va dedicar part de la seva vida a escriure poemes i traduir llibres, el que no sabíem i hem descobert aquests dies és que un dels llibres que va traduir era de l'autor del Petit Príncep, Saint Exúpery, que justament aquests dies estem treballant a l'escola.
També aprofitem per recordar que des de l'escola hem dit ADÉU a Miquel Martí i Pol i hem dedicat temps a llegir i recitar els seus poemes.
ÉS UN TREBALL DE RECERCA DE JAUME ESCORIGÜELA
Miquel Martí i Pol i Saint Exúpery han fet camí amb nosaltres aquest trimestre.

 

EL MEU MÓN
Hola Petit Príncep,
El meu món és ple d'animals de companyia com gossos, gats, hàmsters sense gàbies (lliures) i altres animals.
També hi ha arbres i plantes de tots colors. Hi ha una piscina pública gratuïta i una botiga molt gran on hi ha de tot.
No hi ha caçadors de cap mena, però hi ha gent diversa que també els hi agraden els animals. En aquest món hi vivim feliços, tots som amics i no existeix ni la tristesa, ni el racisme, ni el sexisme, ni la venjança, ni la guerra, ni la solitud, ni la fam…
Projecte de text: Sílvia Valldeneu
 

 

LES OPINIONS DEL LLIBRE…
Està bé perquè totes les persones dels planetes són bastant simpàtiques, sobretot els de la Terra. M'agrada molt que hi hagi tants planetes. Nil Mateos.
Quan hi surt el narrador t'imagines més text. Es veu que aquest conte és molt treballat. Els personatges són molt divertits. Eloi Masnou.
A mi m'ha agradat molt perquè no hi ha violència. Quim Bosch.