LA LLEGENDA DE SANT JORDI


El castell

HI HAVIA UNA VEGADA UN POBLE MOLT PETIT I BONIC QUE TENIA UN CASTELL ON VIVIEN, EL REI, LA REINA I LA SEVA FILLA, LA PRINCESA.

El rei i la reina La princesa


LA GENT VIVIEN MOLT FELIÇOS, FINS QUE UN DIA UN DRAC MONSTRUÓS QUE VIVIA A LES MUNTANYES VA QUEDAR SENSE MENJAR I COM QUE TENIA MOLTA GANA VA DECIDIR ANAR BAIXANT CAP AL POBLE, ANAVA CAMINANT A POC A POC, MIRANT CAP AQUÍ I CAP ALLÀ I S'ANAVA MENJANT TOT EL QUE TROBAVA: ARBRES, XAIS, VAQUES, CONILLS I FINS I TOT PERSONES.

El drac

COM QUE ERA PRIMAVERA I ES VEIEN MOLTES FLORS, LA PRINCESA VA DECIDIR ANAR A PASSEJAR PEL BOSC. EL DRAC, QUAN LA VA VEURE, SE LA VA VOLER MENJAR PERQUÈ ERA MOLT BONICA. ELLA ESPANTADA VA CRIDAR: AUXILI!!!
EL CAVALLER SANT JORDI LA VA SENTIR, VA AGAFAR LA LLANÇA I L'ESCUT AMB LA CREU VERMELLA I VA PUJAR AL CAVALL CORRENTS PER ANAR A RESCATAR-LA.

Sant Jordi


VA VEURE EL DRAC LLANÇANT FLAMARADES DE FOC A LA PRINCESA, LLAVORS VA TREURE LA SEVA LLANÇA I LI VA CLAVAR AL COLL. EL DRAC MONSTRUÓS VA CRIDAR MOLT FORT I ES VA MORIR. DE LA SANG DEL DRAC, DE SEGUIDA VA SORTIR UN ROSER.
SANT JORDI VA AGAFAR UNA ROSA VERMELLA I LI VA DONAR A LA PRINCESA PERQUÈ L'ESTIMAVA.

EL CAVALLER SANT JORDI VA PUJAR A LA PRINCESA AL SEU CAVALL I LA VA PORTAR CAP AL CASTELL. EL REI, I LA REINA I TOT EL POBLE ESTAVEN MOLT CONTENTS I CRIDAVEN: VISCA SANT JORDI!, VISCA LA PRINCESA!. DESPRÉS VAN FER UNA FESTA MOLT GRAN ON CANTAVEN, BALLAVEN, MENJAVEN I BEVÍEN.

Sant Jordi i la Princesa

LLEGENDA CONTADA, LLEGENDA ACABADA
I L'ANY QUE VE TORNAREM A EXPLICAR-LA.