Les Pinediques La volta al món en 80 dies
PINEDICUS -Taradell-

Iemen

Estat situat al sud oest d'Aràbia. Les seves costes més occidentals formen part de l'estret de Bab al Mandab (porta de les llàgrimes).
La capital política és Sanaa però la capital econòmica és Aden.
Un bon turista quan visita el Iemen no pot deixar de recórrer la vella ciutat de Mareb, les ruïnes del Temple del Sol o veure el tron de Bilquis de l'antic regne de Saba.
Quan estem cansats de pedres podrem gaudir de dos mars: el mar Roig i el mar d'Aràbia; paradís per pescar, navegar i nadar per sota l'aigua.
Com Passapertot podrem passejar per Aden i si tenim temps i ganes entrar en vells castells i fortaleses.
Aden és una ciutat situada en una zona volcànica. A les afores es conserven 18 cisternes excavades a la roca i construïdes fa 20 segles, en elles es poden guardar 45 milions de litres d'aigua.
Cansats de caminar arriba l'hora de prendre un bon cafè, que evidentment ha de ser mocca.
Recordem que Passapertot, des del "Mongòlia", ha vist una ciutat que li ha recordat una tassa de cafè. És la ciutat de Mocha (Mokha).
Durant el segle XVII aquesta ciutat era el centre cafeter més important. Des d'aquí s'enviava el cafè a Gran Bretanya, França, Holanda i Amèrica. El cafè es va posar de moda a Europa on es varen obrir els primers cafès.
Quan la planta del cafè es va introduir a Sri Lanka i Indonèsia, la ciutat de Mokha va perdre importància.
El gra de cafè Mocha té una aparença única, la seva forma és irregular i el color és verd pàl·lid tirant a groc. El seu aroma és del tot característic. És un cafè amb molt caràcter. Els experts descriuen el seu gust com a fruitós, especiat, maltós, torrat, avinat, etc. És espès i picant alhora, amb un cos fort. Es pot dir que té un aroma i un gust únic al món.

http://www.db.is.kyushu-u.ac.jp/~zaher/gallery

Marketa

Bombai

Mumbai és l'entrada a l'Índia Occidental. És una ciutat de 9.000.000 d'habitants.
Plena de contrastos. En ella es pot trobar des de la riquesa comercial més gran a la misèria més absoluta dels intocables. En els seus carrers es poden contemplar edificis d'herència colonial anglesa com l'Estació Victòria o la porta de l'Índia; restes zoroàstiques i temples excavats en coves de la Illa Elefanta.
Però els contrastos els trobem també en llengües (179 amb 500 dialectes i 10 alfabets), races i religions.
Impressionats pel color, la llum, les olors i la gent començarem el nostre recorregut per la ciutat. Passarem per la porta de l'Índia. Entrarem dins la casa de Ghandi (quasibé podrem endevinar entre les parets la figura delicada i forta alhora del Mahatma), tota la casa respira el seu esperit de lluita i de pau.
Més tard anirem als jardins penjats de Malabar Hill on podrem admirar les torres Parsis del Silenci.
Potser no entendrem situacions però hem d'obrir-nos a una nova cultura. El viatge pel país tot just comença.

http://es.india-tourism.com

Iemen

It's situated in the South West of Arabia. Its coast is bathed for the Bab el Mandab Strait (tears door)
The political capital is Sanaa, but the economic capital is Aden.
If you are a tourist it's necessary to walk along the Mareb old city, to see the Sun Temple ruins or the Bilquis throne (the Saba kingdom). When the ruins make you tired you could enjoy two seas: the Arabian Sea and the Red Sea. You can fish and dive. When you are in Aden you can do like Passapertot and go into old castles and fortress.
Aden is situated in a volcanic area. Outskirts there are 18 tanks digged in the rocks. They are digged 20 centuries ago and the can keep 45 millions litres of water.
Tired to walk it's time to take a coffee. The mocka coffee of course.
Remember than Passapertot, from Mongolia, has seen a city similar than a cup of coffee. It's Mocka. In 1600 this city was the most important coffee center. They sent coffee all around the world. The coffee was fashion in Europe and they opened coffee shops.
When they planted coffee in Sri Lanka and Indonesian, Mocka felt in crisis.
The appearance of the bean is unique, irregular beans and a peculiar pale green to yellow colour, yielding a distinct flavor. The Yemen Mocha has tremendous character. It can be described as winey, spicy, nutty, malty and fruity. Its uniquely acid cup makes this coffee smooth and piquant. It possesses heavy body. This coffee yields one of the most superbly aromatic and uniquely flavorful cups in the world.

Bombai

The West Indian door. In Mumbai lives 9.000.000 inhabitants. It's a city full of contrasts: it lives together comercial richness and absolute poverty.
You can see english colonial buildings:Victoria Station, Indian Door; zoroastrïan ruins and digged temples in caves in Elephant island.
But the contrasts are also in languages (179 with 500 dialects and 10 alphabets), races and religions.
Impressed for colour, light, smell and people we will start our walk.
We will cross the Indian door. We will go into Ghandi's home (we can feel the Mahatma spirit).
Later we will go to the Malabar Hill Gardens where we will see the Silent Parsis.
Perhaps we won't understand but we must open our mind to a new culture. The trip only starts.

Índex