Sumari Revista Les Pinediques

VIURE A LA PREHISTÒRIA

Aquest any hem fet una estada ben especial. Tots els de Cicle Inicial ens vàrem sentir per uns dies com uns autèntics homes de les cavernes. Vàrem conèixer la forma de vida i els costums dels nostres avantpassats més llunyans. Pel sopar "prehistòric" anàvem disfressats d'homes i dones primitius; semblàvem sortits d'una pel·lícula dels Picapiedra. Ens ho vàrem passar molt bé i alhora vam aprendre moltes coses.
Les explicacions que trobareu a continuació les hem escrit els nens i nenes de primer i segon perquè volem donar-vos informació de primera mà dels diferents tallers i activitats que vàrem fer.

Coves del Toll

Les coves que ens van ensenyar feien 100 metres de llargada. Els homes primitius vivien a l'entrada de la cova perquè al mig de la cova hi vivia l'ós i quan es morien els enterraven a dins de la cova.

Eines per fer cabanes amb còdols i martell

Vam agafar una pedra que es diu còdol. Vam agafar una pedra rodona que era el martell per picar els cantons del còdol per fer-los punxeguts i fer un pic. Els trossos que queien a terra eren ganivets. Amb els pics feien forats a terra per fer la cabana.

Cabanes vora el riu

Amb pedres feien forats al terra i a cada forat hi posaven un pal llarg, a sobre de cada pal hi posaven una canya. Després ho cobrien amb fulles.

Les cabanes

Sarró de pell de conill per posar eines

Per fer el sarró de pell de conill en Pep ens va repartir les pells, nosaltres amb la pedra de sílex vam fer talls a les pells per poder passar el fil. En Pep i la Núria ens van ajudar a acabar els sarró i ens va quedar molt bonic.

Arquet per fer foc

Els homes prehistòrics per fer foc tenien un arquet i amb un pal el feien rodar i sortia fum; amb la cendra feien foc i podien coure el menjar.

Arquet per fer foc


Preparant l'arquet


Pintures rupestres

Agafaven una pedra vermella i la picaven contra una de més forta per treure la pols per poder pintar de color vermell. Llavors barrejaven la pols amb aigua i dibuixaven a les pedres de les coves. Per pintar feien servir plomes d'ocell i bastons prims.

Peces de sílex

Els homes primitius quan no tenien armes agafaven una pedra que es deia sílex i la picaven contra els còdols. Quan tenien el sílex tallat fabricaven puntes de fletxa, ganivets i rascadors. Aquestes armes les feien servir per matar els animals i per tallar les seves pells.

Festa i sopar prehistòric

Vam fer un sopar de la prehistòria. Vam menjar amb els dits. Vam menjar sopa de mamut, enciam, salsitxes i de postres gelat de vainilla. Ens vam disfressar d'homes primitius. Vam ballar i ens ho vam passar molt bé.

Sopar prehistòric i la caça del mamut