Les Pinediques>/A> Les Pinediques

JOC ESPORTIU: DISC-PORT

L'àrea d'Educació Física d'ençà de la reforma aplega diversos àmbits d'actuació o d'ensenyament-aprenentatge, des de l'expressió corporal al joc esportiu. En aquest camp del joc esportiu durant el tercer trimestre del curs solem practicar els anomenats esports alternatius. Aquí teniu les normes de l'esport alternatiu que hem batejat com a Disc-port, perquè es basa en el llançament del plat volador o "frisbi"

- Esport d'equip de llançament recepció del plat volador. Jugat en una pista poliesportiva, l'espai de joc comprèn la meitat transversal de la pista, amb tres àreea o ports segons l'esquema:

Disc-port


- Els equips seran mixtos d'entre 3 a 6 jugadors. Edat favorable, de 8 anys en amunt.
- Un cop col·locats els jugadors a la seva àrea, un jugador de P llançarà el plat a l'àrea contrària amb la intenció que la recepció sigui difícil. Pot passar que:
a) El plat sigui copsat per l'equip contrincant O, llavors continua el joc i fa el llançament un jugador d'aquest equip.
b) El plat caigui a l'àrea de l'equip O. Punt per l'equip P.
c) El plat travessi la barrera de jugadors i caigui en la prolongació del port. Punt per l'equip P.
d) El plat caigui fora del camp o no hi arribi. Punt per l'equip O.
- És obligatori que tots els jugadors d'un equip facin llançaments.
- Serveix l'equip que perd el punt.
- Els partits es fan a 6 punts o a 12.

Si el practiqueu entrenareu habilitats de llançament i recepció, posicionament en l'espai, control de tensió muscular, planificació de la cooperació en el joc, de descobrir i resoldre situacions conflictives del joc o de gaudir en la superació de dificultats.