"CHEZ PARIS"

La cuina francesa ha estat mundialment reconeguda i sovint copiada per altres països. És una cuina que no sol ser picant tot i que es fan servir herbes fresques.

BOULANGERIE

Croissants:

Típics per esmorzar acompanyant el cafè amb llet

Brioches:

Ideals per acompanyar el cafè.



Pains au chocolat:

Panets farcits amb xocolata


Baguette: Barra de pa que es pot menjar com a entrepà o sol amb mantega.


FROMAGERIE

Els formatges francesos són una de les especialitats més important de França. N'hi ha de molts tipus: de vaca, d'ovella, de cabra, tous o semitous.


Brie de Meaux i Crottins de Chavignol

Pont de l'Eveque

 

Camembert:


   

POISSON

Coquilles Saint-Jacques:

Vieires cuinades amb trossets de xampinyons, suc de llimona, mantega i puré de patata.

Moules Marinières:

Musclus al vapor amb salsa de vi blanc i alls.



Escargots à la Bourguignonne:

Cargols servits amb la closca i adobats amb herbes fresques.

Homard Persillé:

Terrina de llagosta adobada amb julivert, ceba verda i herbes.

VIANDE

Foie gras :

Paté de fetge d'oca.

Andouillets a la Lyonnaise:

Salsitxes de porc a la planxa o fregides y acompanyades de ceba.


Noisettes d'agneau:

Costelles petits de xai, fregides amb mantega i adobades amb herbes.

Chèvre tiede sur un lit de Salade:

Formatge de cabra a la planxa servit sobre una amanida clàssica.

   

DESSERT

Crêpes Suzettes:

Es serveixen amb melmelada de taronja i curaçao

Tarte Tatin :

Pastís de poma especialitat de Paris.



Tarte Alsacienne:

Pastís amb crema i fruita.

 

 

 

"TRATTORIA BRÍNDISI"

La cuina italiana té com a ingredients principals els productes frescos: verdura, fruita, formatge i carn. És una cuina molt mediterrània. Ara bé, sovint es parla només de pizzes.

La pasta és fonamental en la majoria de menús. Preparada de moltes maneres i acompanyada de tota mena de salses: carbonara, al pesto, bolonyesa, napolitana, etc.

Penne rigate: Macarrons

Farfalle: Llaços

Fusilli: Espirals

Conchigliette: Conquilles

Cappelletti: Barretets

Bucatini all'amatriciana:

Pasta amb tomàquet, "bacon" i ceba amb formatge "pecorino"

Spaghetti alla carbonara:

Pasta amb "bacon", ous i formatge

Bruschetta:

Pa torrat fregat amb all i amanit amb oli d'oliva. Si és vol s'hi pot afegir tomàquet.


VERDURA E PATATA

Fave al guanciale:

Faves fresques cuinades amb "bacon" i ceba.

Fiori di zuca e cariofi fritti:

Flors de carbassó i carxofes senceres fregides.

Gnocchi alla romana:

Boletes de patata i farina amb salsa de tomàquet i mantega.


POSPASTO

Maritozzi alla panna:

Brioix amb panses i sucret farcits de nata.

Crostata di ricotta:

Pastís de formatge ricotta, marsala i llimona.

Tiramisú:

Postre fet amb formatge mascarpone, cafè i xocolata.

 

FORMAGGIO

El formatge més conegut és el parmesà però n'hi ha d'altres com: el pecorino, típic de Roma (fet amb llet d'ovella), el mascarpone, la ricotta o la mozzarella de búfala, ingredient esencial en les pizzes.

Parmesà

Mozzarella

 


RISO

Rissoto:

Arròs preparat amb qualsevol tipus de verdura, peix o carn i formatges.

Suppli:

Croquetes d'arròs fregides i farcides de mozzarella.


PESCE

Filetti di baccalà:

Filets de bacallà fregits a la romana.


ANTIPASTO

Antipasto:

Entrant fet amb: olives, carns seques, marisc i verdures fresques, a la planxa o en conserva.


CARNE

Coda a la vaccinara:

Cua de bou amb tomàquet.

Saltimbocca a la romana:

Vedella amb pernil de Parma i sàlvia.

   

   

Web de París

Web de París

Web de Bríndisi