La
pasta és fonamental en la majoria de menús. Preparada
de moltes maneres i acompanyada de tota mena de salses: carbonara,
al pesto, bolonyesa, napolitana, etc.
|
Penne
rigate: Macarrons
Farfalle:
Llaços
Fusilli:
Espirals
Conchigliette:
Conquilles
Cappelletti:
Barretets
|
Bucatini
all'amatriciana:
Pasta
amb tomàquet, "bacon" i ceba amb formatge
"pecorino"
|
|
|
Spaghetti
alla carbonara:
Pasta
amb "bacon", ous i formatge
|
Bruschetta:
Pa
torrat fregat amb all i amanit amb oli d'oliva. Si és
vol s'hi pot afegir tomàquet.
|
|
VERDURA
E PATATA
|
|
Fave
al guanciale:
Faves
fresques cuinades amb "bacon" i ceba.
|
Fiori
di zuca e cariofi fritti:
Flors
de carbassó i carxofes senceres fregides.
|
 |
|
Gnocchi
alla romana:
Boletes
de patata i farina amb salsa de tomàquet i mantega.
|
POSPASTO
|
Maritozzi
alla panna:
Brioix
amb panses i sucret farcits de nata.
|
|
|
Crostata
di ricotta:
Pastís
de formatge ricotta, marsala i llimona.
|
Tiramisú:
Postre
fet amb formatge mascarpone, cafè i xocolata.
|
|
|
FORMAGGIO
El
formatge més conegut és el parmesà
però n'hi ha d'altres com: el pecorino, típic
de Roma (fet amb llet d'ovella), el mascarpone, la ricotta
o la mozzarella de búfala, ingredient esencial en
les pizzes.
|
Parmesà |
Mozzarella
|
|
RISO
|
|
Rissoto:
Arròs
preparat amb qualsevol tipus de verdura, peix o carn i formatges.
|
Suppli:
Croquetes
d'arròs fregides i farcides de mozzarella.
|
|
PESCE
|
|
Filetti
di baccalà:
Filets
de bacallà fregits a la romana.
|
ANTIPASTO
|

Antipasto:
Entrant
fet amb: olives, carns seques, marisc i verdures fresques,
a la planxa o en conserva.
|
CARNE
|
Coda
a la vaccinara:
Cua
de bou amb tomàquet.
|
|
 |
Saltimbocca
a la romana:
Vedella
amb pernil de Parma i sàlvia.
|
|