"CUINA
ÀRAB "
Una
característica comuna a la cuina dels països àrabs
és el color.

S'utilitzen
poques grasses i gairebé sempre vegetals. Els països islàmics
no solen presentar els plats com nosaltres sino que després d'uns
petits entremesos es porten totes les safates i cadascú es serveix
al seu gust.

Els
pastissos no es serveixen de postre, es fan servir entre àpats
i per oferir a les visites.

En
estats com el Iemen és la base de la gastronomia del país.
N'hi ha de molts tipus, normalment cuits en forns de llenya. El més
habitual és el hobs (prim i aromatitzat amb espècies),
el rashush (cruixent i que acompanya el peix), el meluga (de
gust suau), el shaer ( fet amb farina de civada), etc.

|
Falafel
o Ta'amia:
Croquetes
de faves servides amb amanida verda.
|
Kawareh
bi Hummus:
Cigrons
amb peu de vedella fets com una escudella barrejada.
|
|
|
Samak
bi tahina:
Peix
amb sèsam.
|
Kamouneya:
Estofat
de carn de bou amb comí i arròs bullit
|
|
|
Michoteta:
Amanida
de formatge tou amb ceba, cogombre, llimona i oli d'oliva.
|
Ghoriba
Pastissets
de semola.
|
|
|
Ful
Mudammas :
Amanida
de faves, servides amb ceba, julivert, comí, pebre,
oli i ous durs.
|
|
|
Lissan
Assfour :
Xai
estofat amb pasta, es serveix amb formatge d'ovella ratllat
per sobre.
|
Samak
Kebab:
Pinxos
de peix.
|
|
|
Kofte:
Pilotilles
farcides.
|
Malfuf
Mahshi:
Rotllets
de col farcits amb carn de bou o xai, arròs, ceba,
menta i espècies.
|
|
|
Balila:
Postre
de civada amb ametlles pelades i festucs.
|
|
|
|
|
|
Web
d'Egipte
Web
d'Egipte
|
|
|