"CUINA ÀRAB "

Una característica comuna a la cuina dels països àrabs és el color.

S'utilitzen poques grasses i gairebé sempre vegetals. Els països islàmics no solen presentar els plats com nosaltres sino que després d'uns petits entremesos es porten totes les safates i cadascú es serveix al seu gust.

Els pastissos no es serveixen de postre, es fan servir entre àpats i per oferir a les visites.

En estats com el Iemen és la base de la gastronomia del país. N'hi ha de molts tipus, normalment cuits en forns de llenya. El més habitual és el hobs (prim i aromatitzat amb espècies), el rashush (cruixent i que acompanya el peix), el meluga (de gust suau), el shaer ( fet amb farina de civada), etc.

 

Falafel o Ta'amia:

Croquetes de faves servides amb amanida verda.

Kawareh bi Hummus:

Cigrons amb peu de vedella fets com una escudella barrejada.

Samak bi tahina:

Peix amb sèsam.

Kamouneya:

Estofat de carn de bou amb comí i arròs bullit

Michoteta:

Amanida de formatge tou amb ceba, cogombre, llimona i oli d'oliva.

Ghoriba

Pastissets de semola.

 

Ful Mudammas :

Amanida de faves, servides amb ceba, julivert, comí, pebre, oli i ous durs.

Lissan Assfour :

Xai estofat amb pasta, es serveix amb formatge d'ovella ratllat per sobre.

Samak Kebab:

Pinxos de peix.

Kofte:

Pilotilles farcides.

Malfuf Mahshi:

Rotllets de col farcits amb carn de bou o xai, arròs, ceba, menta i espècies.

Balila:

Postre de civada amb ametlles pelades i festucs.

 

 

piràmides

 

 

"faluca"

Web d'Egipte

Web d'Egipte