"INDIAN RESTAURANT "

El menjar hindú està caracteritzat pels gustos especials que provenen de la combinació d'espècies i aliments frescos. Kababs, curries, dal, roti, etc. són plats que podem trobar en qualsevol restaurant. Els àpats tradicionals es serveixen en una safata anomenada "thali" en plats petits "katoris" de carn, verdures i llenties. Aquests plats s'acompanyen amb guarnicions, que són les que donen els gustos típics, arròs i pa sense llevat.

 

Dal groc :

Llenties amb ceba, all i gingebre

Rajma:

Mongetes negres preparadas com el dal.

Chhole:

Cigrons preparats com el dal.

Paneer makhani:

Formatge fresc amb salsa de tomàquet i mantega.

Khumb matar :

Curry de bolets i pèsols.

Aloo gohhi:

Patates amb col-i-flor i gingebre

 

Paan:

Fulles amb nous, claus, cardamoms, etc. es serveixen després dels àpats com a digestius.

 

 
L'Índia té gran quantitat i varietat de fruita: melons, mangos, lichis, pomes, raïm, papaies, taronges, plàtans, guayabes, ...
 
BEGUDES (ajuden a combatre la calor, acostumen a estar elaborades amb sucs de fruites, plantes i herbes)
   
Nimbu pani: Llimonada fresca. Chandan. Sorbet de sàndal.
   
Khus. Sorbet de "vetiver". Rooh afza. Xarop d'herbes.
   
Kesar. Lassi de safrà. Lassi. Beguda feta amb iogurt.
 

Curry de xai:

Carn de xai amb salsa de ceba, tomàquet o mató amb espècies

Biryani:

Arròs amb xai o pollastre cuinat sobre carbó i adobat amb safrà.

Pulao:

Arròs cuinat amb nou tipus de verdures.

Arròs:

Cuinat al vapor i que serveix per acompanyar qualsevol tipus de menjar

   
Salses i acompanyaments
   
Cebetes confitades

"Chile" verd


Chutney de menta


All confitat
 

Salsa de tamarinde
 
DOLÇOS
Els dolços solen estar fets a base de llet. Poden portar aigua de roses i fruits secs

 

Kulfi kesari falooda

 

Rasmalai

Gulaj Jamun

Kesari phirni
   

   

   

 

Web de l'Índia

Web del Taj Mahal

Web de Mumbai