"INDIAN
RESTAURANT "
El
menjar hindú està caracteritzat pels gustos especials que
provenen de la combinació d'espècies i aliments frescos.
Kababs, curries, dal, roti, etc. són plats que podem trobar en
qualsevol restaurant. Els àpats tradicionals es serveixen en una
safata anomenada "thali" en plats petits "katoris"
de carn, verdures i llenties. Aquests plats s'acompanyen amb guarnicions,
que són les que donen els gustos típics, arròs i
pa sense llevat.
|
|
|
Dal
groc :
Llenties
amb ceba, all i gingebre
|
Rajma:
Mongetes
negres preparadas com el dal.
|
|
|
Chhole:
Cigrons
preparats com el dal.
|
Paneer
makhani:
Formatge
fresc amb salsa de tomàquet i mantega.
|
|
|
Khumb
matar :
Curry
de bolets i pèsols.
|
Aloo
gohhi:
Patates
amb col-i-flor i gingebre
|
|
|
Paan:
Fulles
amb nous, claus, cardamoms, etc. es serveixen després
dels àpats com a digestius.
|
|
|
|
|
|
|
|
L'Índia
té gran quantitat i varietat de fruita: melons, mangos,
lichis, pomes, raïm, papaies, taronges, plàtans,
guayabes, ...
|
|
|
BEGUDES
(ajuden a combatre la calor, acostumen a estar elaborades
amb sucs de fruites, plantes i herbes)
|
|
|
Nimbu
pani: Llimonada fresca. |
Chandan.
Sorbet de sàndal.
|
|
|
Khus.
Sorbet de "vetiver". |
Rooh
afza. Xarop d'herbes. |
|
|
Kesar.
Lassi de safrà. |
Lassi.
Beguda feta amb iogurt. |
|
|
|
|
Curry
de xai:
Carn
de xai amb salsa de ceba, tomàquet o mató
amb espècies
|
Biryani:
Arròs
amb xai o pollastre cuinat sobre carbó i adobat amb
safrà.
|
|
|
Pulao:
Arròs
cuinat amb nou tipus de verdures.
|
Arròs:
Cuinat
al vapor i que serveix per acompanyar qualsevol tipus
de menjar
|
|
|
|
Salses
i acompanyaments
|
|
|
Cebetes
confitades
|
"Chile"
verd
|

Chutney
de menta
|

All
confitat |
|
Salsa
de tamarinde
|
|
|
DOLÇOS
|
Els
dolços solen estar fets a base de llet. Poden portar
aigua de roses i fruits secs
|
|
Kulfi
kesari falooda
|
|
|
Rasmalai
|
Gulaj
Jamun
|
|
|
Kesari
phirni |
|
|

|
|
|
|

|
|
|

|
Web
de l'Índia
Web
del Taj Mahal
Web
de Mumbai
|
|
|