Notícies

· Festival EVA 2018
     El passat 12 de juny i emmarcat dins la programació del festival EVA, la seva directora, la Jordina Biosca acompanyada del guitarrista David Garcia, van oferir un espectacle de narració i música per als alumnes de l’escola Guerau de Peguera.

     Una perla per a les orelles i una sacsejada al cervell, que es va allargar una hora i ens va tenir atrapats en històries de mars, de mort i d’amor, versos i rimes rapejats, llegendes més o menys conegudes, relats fantàstics i conjurs màgics per aprovar sense estudiar.

     Un plaer i una sort acollir a l’escola la cultura de qualitat i el saber fer d’aquesta actriu i narradora del Penedès, que ens visita per tercer any consecutiu. Si voleu veure un vídeo amb de l'actuació feu clic aquí.

 

   
· Projecte Rius
     El passat 12 de juny la classe de 4t de primària va acompanyar l’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Alt Foix en el Projecte d’Aprenentatge i Servei que realitza a un tram de la riera de Pontons situat al nostre poble.

     Van caminar fins a la zona escollida per analitzar la qualitat i quantitat d’aigua i recollir dades que es comparteixen amb l’ACA, tot col·laborant en un programa de voluntariat d’estudi dels rius, estès a tot el país.

     L’experiència que ja s’ha repetit altres anys, és molt enriquidora per la seva vessant científica i solidària. Alumnes grans expliquen als més petits i aquesta tasca conjunta s’afegeix a una base de dades general per conèixer l’estat de la xarxa hidrogràfica catalana.
 
 
 
 
 
 
 
 
   
· Sant Jordi 2018
     Si voleu veure el video que es va realitzar per la festa de Sant Jordi 2018 que vàrem celebrar al Casal Torrellenc el passat dilluns 23 d'abril i organitzat per l'AMPA de l'escola, feu clic aquí
   
· Exposició "Estimar l'aigua. Cada gota compta"
     En col·laboració amb l'ajuntament de Torrelles de Foix i amb l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua), a partir d'avui 4 de juny podeu veure a l'entrada de l'edifici de l'escola una petita exposició de com podem estalviar aigua en el nostre dia a dia.
 
   
   
   

· Colònies 2017-2018
     Fotos d'ahir tarda i aquest matí !!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

   
· Colònies 2017-2018
     Us informem que tots els nens i nenes han arribat a la casa de colònies sense cap incidència. Podeu veure algunes de les fotos que hem
fet avui dijous:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
· Escoles d'altres mons
     El proper dijous 10 de maig, a l'Institut Alt Foix de Sant Martí Sarroca podreu gaudir d'una exposició temporal sobre Escola d'altres mons. Molt recomanable.

   
· Xerrada sobre Patis innovadors
     El passat dissabte 5 de maig, vàrem fer una interessant xerrada sobre Patis Innovadors impartida per l'Inara Hasanova arquitecta paisatgística especialista en patis escolars. Podeu veure unes fotos d'aquesta trobada.

   
· LECXIT
     Fotos de l'acte de cloenda d'ahir 3 de maig a l'Institut Alt Foix de Sant Martí Sarroca del projecte d'aprenentatge i servei d'acompanyament lector LECXIT on van participar alumnes de la nostra escola.

 

   
· Blog del Bibliomon
     Si voleu veure uns magnífics videos del Bibliomon, aneu a l'apartat de Els Blogs del Cicles. Segur que us agradaran !!!
   
· Els professionals de l'ICS promouen l'activitat física amb diverses activitats
     Si voleu veure més informació sobre aquesta activitat, feu clic aquí
   
· Agraïment als pares i mares
     L'obra teatralitzada sobre la llegenda de Sant Jordi que vàrem poder gaudir la tarda del passat dilluns 23 d'abril i protagonitzada per mares d'alumnes de l'escola, va ser un autèntic èxit d'assistència. Volem felicitar a tot l'equip que van assajar l'obra, tècnics de so, posada en escena, vestuari... A tots, moltes gràcies i felicitats !!
   
· Jornada de patis
     El proper dissabte 5 de maig a les 9 h. podreu gaudir d'una xerrada sobre com podem reformular el nostre pati, a càrrec de l'Inara Hasanova arquitecta paisatgística especialista en patis escolars. Serà a l'escola i per als que participin hi haurà un esmorzar gratuït !! Us hi esperem !!

   
· Activitats Sant Jordi 2018
     Vegeu el cartell on anunciem les activitats per aquest Sant Jordi 2018:
 

   
· Entrevista a Ràdio Foix a l'equip directiu de l'escola
     El passat divendres 23 de març, des de Ràdio Foix, es va entrevistar als membres de l'equip directiu de l'escola. Si voleu sentir l'entrevista, feu clic en el següent enllaç: entrevista Ràdio Foix
   
· Vols regalar un llibre per Sant Jordi ??
     Un bon llibre és el millor amic. Vine a la biblioteca de l'escola el proper dimarts 17 d'abril a les 16:30 h. Veuràs una exposició de contes i te n'explicarem dos per sentir el plaer de la literatura compartida.

     Els llibres ens obren les portes de la imaginació, ens acompanyen a llocs i èpoques llunyans, ens fan viure aventures i descobrir emocions amagades.

T'hi esperem !!

   
· Sortida a l'Auditori de Vilafranca
     L’alumnat de cicle mitjà i cicle superior van assistir a l’auditori municipal  de Vilafranca a una obra de teatre i a una actuació de dansa urbana. Aquestes dues activitats es sumen a les realitzades per la resta de l’alumnat del centre i s’han pogut realitzar gràcies a la subvenció que atorga l’ajuntament de Torrelles de Foix. Gràcies a aquesta iniciativa tots els nens i nenes del Guerau poden assistir de manera gratuïta a un espectacle cada curs i una visita a la capital de la comarca. Estem molt contents !
 
 
 
 
   
· Caminada saludable 5 d'abril de 2018
     El dijous 5 d'abril s'ha organitzat una caminada saludable des del CAP de Torrelles amb la participació ​de veïns i veïnes del poble, per l'entorn del municipi.L'escola Guerau de Peguera i la llar municipal Alt Foix, s'han afegit a la proposta que ha resultat un intercanvi generacional molt emotiu. L’ Àngels, la infermera de l’Àrea Bàsica ha repartit uns diplomes de participació i aquestes són les imatges de l'experiència.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

   
· Reunió famílies per a la preinscripció curs 2018-2019
     Avui dimecres 21 de març, a les 17 h. podeu assistir a la reunió que es desenvoluparà a l'escola per presentar el procés de preinscripció de cara al curs 2018-2019. Si voleu veure els assumptes que tractarem en aquesta reunió feu clic en el següent enllaç: Reunió Preinscripció 2018-2019
   
· L'estiu és teu !! Una història de colònies
    

     La Generalitat de Catalunya presenta l’Estiu és teu, una proposta que - des de fa 24 anys - converteix als joves d’entre 5 i 16 anys en els protagonistes de les seves vacances, perquè visquin un estiu de pel·lícula mentre aprenen i es diverteixen.

     Les inscripcions comencen el dia 10 d’abril a les 12 del migdia. I una de les grans novetats d’aquest any és que es duran a terme de manera directa, sense sorteig.

     En aquesta edició els albergs de Xanascat ofereixen fins a 6.500 places, que esperen amb ganes l’arribada dels joves. Aquests protagonistes han de triar entre una de les 14 modalitats, classificades en 5 temàtiques: idiomes, esports, arts, noves tecnologies i natura. La durada de les colònies és de 7 a 10 dies, i el preu oscil·la entre els 320 i els 554 euros.

     En les xerrades informatives que es realitzaran durant el període d’inscripcions podreu descobrir més a fons els serveis que es mantenen (com les dietes per al·lèrgens i intolerants o el servei dautobús a través de l’aplicació BusUp) i també les novetats.

    

     Si voleu tenir més informació, feu clic en el següent enllaç: L'estiu és teu 

   
· Conferència extraescolars de robòtica 16-03-2018
     Si voleu veure el vídeo on surten els alumnes que realitzen l'activitat extraescolar de robòtica, premeu aquí
   
· Vaga dia 8 de març
Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que diferents sindicats convoquen als i a les treballadores de Catalunya a una jornada de vaga general per tot el dia 8 de març. Altres sindicats fan una convocatòria de 2 hores, d’11:30 h. a 13:30 h. En ambdós casos el motiu de la convocatòria és per denunciar les desigualtats i discriminacions que continua patint la dona en l’àmbit laboral i acadèmic.

Hi haurà mestres que exerciran el seu dret a vaga en les dues modalitats proposades. Aquest fet condicionarà que l’alumnat no pugui seguir les classes amb normalitat, tot i que es garantiran els serveis mínims. Això voldrà dir que l’alumnat que vingui durant la jornada de vaga serà distribuït per les classes on hi hagi mestres. Per aquest motiu, us fem saber que les activitats de la jornada de vaga es veuran modificades i l’alumnat que assisteixi no farà activitats lectives d’ampliació.

Atentament,

 

   
· Vídeos de Nadal-17
     Fent clic al curs corresponent, veureu l'actuació dels alumnes en el festival de Nadal-17 que vàrem fer al Casal Torrellenc:

-Grup de 5è

- Grup de 1r

- Grup Infantil

- Grup Infantil

- Grup de P4 i P5 en anglès

- Grup de 2n

- Grup de 3r

- Grup de 4t

- Grup de 3r i 4t

- Grup de 5è i 6è

   
· Recaptació la Marató de TV3
     Dins de les activitats del XIè Cros Escolar del passat 17 de desembre que es va desenvolupar a l'escola, es va recaptar 71 € que van anar directament a la Fundació la Marató de TV3, que enguany estava dedicada a les malalties infeccioses. Moltes gràcies per la vostra aportació !!
   
· Mobilitat segura al Guerau
     Els dies 4 i 5 de desembre el Servei Català de Trànsit va instal·lar a l’escola Guerau de Peguera el seu parc mòbil per treballar de manera pràctica les conductes relacionades amb l’educació vial.Tan els monitors com els agents dels mossos d’esquadra, van acompanyar l’alumnat al llarg del circuit donant les indicacions necessàries per assolir les competències de mobilitat segura. L’Ajuntament de Torrelles de Foix es va encarregar d’adequar la pista de l’escola perquè tot l’alumnat de primària pogués participar d’aquesta activitat. Prèviament a l’aula  es van treballar els aspectes següents:

VALORACIÓ DE LA SEGURETAT, LA VULNERABILITAT I EL RISC

ATENCIÓ, INTERACCIÓ I ADAPTACIÓ A L’ENTORN

GESTIÓ DE LES CAPACITATS I ELS LÍMITS

GESTIÓ DE LA INFLUÈNCIA

GESTIÓ EMOCIONAL
 
   
· Eduquem en família
  El proper dimecres 31 de gener, de 16,45 h. a 18,45 h. està programada una xerrada molt interessant a l'escola amb el títol "Com parlem, escoltem i sentim a casa ? I fora de casa ?" organitzada per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'ajuntament de Torrelles de Foix. Avui divendres 19 de gener hem repartit butlletes d'inscripció per a les famílies interessades.
   
· Tastets musicals Nadal-2017
  Per veure el vídeo, feu clic aquí
   
· Tió de Nadal-2017
  Per veure el vídeo, feu clic aquí
   
· Flashmobe 22 de novembre de 2017
  Per veure el vídeo, feu clic aquí
   
· XI Cros escolar a Torrelles de Foix
  El passat 17 de desembre vam celebrar el nostre XIè cros  a l’escola Guerau de Peguera coincidint amb la Marató de TV3 i participant a la iniciativa “Kilòmetres solidaris” de l’ONG Save the Children. Van venir atletes de tota la comarca i bona part dels alumnes de l’escola. Tot i que feia fred, vam compartir l’escalfor de l’esport solidari i vam passar una molt bona estona. El lliurament de premis va comptar amb la presència de representants de l’ajuntament, de l’AMPA i de l’escola. Moltes gràcies a totes les persones que el van fer possible. Si voleu veure un video del cros, feu clic aquí.

 

   
· Campanya Donació de Sang
  El proper dissabte 25 de novembre, de 10 a 14 h., a l'escola, el Banc de Teixits instal·larà un punt de recollida de sang per aquelles persones voluntàries que vulguin fer una donació. Si voleu tenir més informació sobre aquesta campanya, féu clic aquí.

   
· Espai "Escolta'm"
  Ens fa molta il·lusió ensenyar-vos algunes fotos del procés de decoració de l'aula on farem l'Escolta'm, el projecte de tutories personalitzades. Amb les idees de la Iris (mare del Piebe) i l’ajuda de les famílies, l'alumnat i mestres, l'espai ens ha quedat molt bonic i acollidor.Tenim moltes ganes de seure sota la cabana de papallones de colors per conversar i escoltar-nos amb calma i tranquil·litat.
   
   
   
   
   
   
   
   
· Colònies Estades Esportives d'Anglès
  Us informem que els alumnes de 5è que participen en aquestes jornades esportives a Comarruga han arribat perfectament i ja han començat les activitats. Us anirem informant properament !!!
   
· Castanyada 2017
  El passat dimarts 31 d'octubre vàrem organitzar, juntament amb l'AMPA, la festa de la Castanyada 2017. A continuació veureu un recull d'algunes de les fotos d'aquesta festa fent clic aquí.

 

   
· Cross escolar "Save the Children"
  El proper 17 de desembre organitzarem el 2n Cross Escolar "Save the Children". Si voleu tenir més informació d'aquesta ONG, podeu fer clic al banner anunciat. Més endavant us informarem àmpliament dels detalls d'aquest cross.

· Manifest contra la criminalització de l'escola pública catalana
  Si feu clic aquí veureu el manifest contra la criminalització de l'escola pública catalana que vàrem consensuar en claustre i per unanimitat dels membres del Consell Escolar el passat dimarts 24-10-2017.
   
· Xerrada a l'escola
  El proper dimecres 11 d'octubre, de 9 h. a 12 h. l'escola organitza una xerrada patrocinada per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'ajuntament de Torrelles de Foix titulada "HI HA PARES I MARES PERFECTES ?? - Com ser uns bons guies per als nostres fills i filles." Avui dilluns hem repartit unes butlletes d'inscripció per a les famílies que estiguin interessades. Si voleu veure més informació sobre aquesta xerrada, féu clic aquí.
   
· Espai sense fum
  Seguint la normativa del Departament d'Ensenyament, us informem que hem penjat uns cartells informatius sobre la importància de no fumar al voltant del recinte escolar per tal de transmetre bons hàbits als vostres fills/es. Us agraïrem respecteu aquesta normativa. Moltes gràcies.

   
· Recollida d'oli (Clakis)
   Vegeu més informació respecte de la recollida d'oli per reciclar fent clic aquí.
   
· Formació en coneixement bàsics
   L'ajuntament de Torrelles de Foix juntament amb el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, la Creu Roja i el Fons Social Europeu, organitza uns cursos de coneixements laborals, mòdul B i un altre de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, mòdul C. Per a més informació, féu clic aquí.
   
· Activitats Extraescolars
   Aquest curs 17-18, l'ajuntament de Torrelles de Foix organitza les activitats extraescolars. Si voleu saber quines activitats estan previstes, feu clic aquí.
   
· Beques llibres de text curs 17-18
   L'Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el període per sol·licitar beques per finançar la despesa de llibres de text per aquest curs 17-18. Veure més informació clicant aquí.
   
· Calendari escolar 2017-2018
   Per veure el calendari escolar d'aquest curs, feu clic aquí.
   
· Inici curs escolar
   El dimarts 12 de setembre s'inicien les classes per aquest curs escolar 2017-2018.