EDUCACIÓ PRIMÀRIA: CICLE SUPERIOR
 
 

Ous durs amb garum

Segur que has sentit parlar sovint dels legionaris romans, de les seves conquestes... però has pensat mai què menjaven, els romans? La majoria dels ingredients culinaris que feien servir són encara presents en la nostra gastronomia. Per tant... t’animes a fer una recepta a l’estil romà? Ben segur que te’n lleparàs els dits!

NECESSITEM

  • una llauna d’anxoves
  • pebre
  • oli
  • mel
  • vi
  • 2 ous
  1. Primer has de fer la pasta de garum:
    • Barreja el contingut de la llauna d’anxoves amb dues cullerades d’oli i unes gotes de vi. Amb l’ajuda d’un adult, cal que ho batis amb la batedora fins que quedi una crema espessa.
    • Un cop obtinguda la crema, afegeix-hi una mica de pebre i una cullerada de mel. Remena-ho bé.
  2. A continuació, i amb l’ajuda d’una persona adulta, bull dos ous en una cassola amb aigua durant 10 minuts.
  3. Un cop cuits, deixa’ls refredar i pela’ls. Després, talla’ls per la meitat.
  4. Col·loca les meitats d’ous durs en un plat i posa damunt de cada un una cullerada de garum.
    I ja tens ous durs amb garum, un àpat ben típic romà!