Omisoka
Al 2n dels Tintins hem volgut saber com se celebra el cap d'any al Japó. Sobre tot ens ha agradat saber més coses sobre els jocs i danses que fan els nens i nenes. També ens ha interessat molt la seva manera d'escriure i les seves lletres...

Història i llegenda

Les festes de l'any nou al Japó, Omisoka, comencen  el dia 1 de gener i s'acaben al cap de tres dies.

Les entrades de les cases es decoren amb "Kado-matsu": dues branques de pi que envolten la porta. Al darrere es col·loquen tres pals de bambú. Per sobre de la porta es lliga una corda d'on hi pengen cintes de paper de colors. El pi simbolitza la longevitat, el bambú la constància i la virtut. L'interior de la casa també es decora amb motius simbòlics: la falguera (sort), el llamàntol (la seva corba significa la vellesa i, per tant, llarga vida).



El dia 1 de gener es visiten els santuaris i després es fa una visita als parents i als amics per saludar-los. Tota la família es vesteix bé: encara molts utilitzen els vestits tradicionals japonesos (quimono).

El segon dia està dedicat a les cerimònies que recorden diverses activitats de la vida diària, per tal que després es puguin realitzar la resta de l'any sense cap mena de problemes.

Tothom fa la seva primera cal·ligrafia de l'any i els nens i nenes participen en diversos jocs i danses a l'interior i a l'exterior.







Podeu trobar més informació al següent enllaç:
Clica el Fujiyama !

Al menú de cap d'any no hi pot faltar: el què?


És un dia per vestir-se amb els millors quimonos...


Per cap d'any a nosaltres ens toquen 12 campanades, però al japó en toquen 108!!!

Feliç Any Nou en Japonès: