gencat

INS MONTBUI

c/ de la Mercè, 9 08710 Sta. Margarida de Montbui

Tel.: 93 805 60 59 - 93 805 03 53

FAX: 804 07 53

 
 
 
 
 
 

 

Entorn i Localització

L'IES Montbui està localitzat al municipi de Santa Margarida de Montbui, situat per carretera a 65 kilòmetres de Barcelona, 96 kilòmetres de Lleida, a 129 kilòmetres de Girona i a 74 kilòmetres de Tarragona. Santa Margarida de Montbui es troba al Sud-Oest de la comarca de l’Anoia.

Santa Margarida de Montbui

El municipi de Sta.Margarida de Montbui s'estén amb una superfície de 27,58 km2 pel centre de la conca d'Òdena a la banda dreta del riu Anoia. Emmarcat dins de la comarca de l'Anoia aquest municipi rep la influència d'Igualada amb la qual limita al nord, i al llarg del seu perímetre entra en contacte amb els municipis de Jorba, Vilanova del Camí, Carme, Orpí, St. Martí de Tous i Sta. Maria de Miralles. L'any 1996, comptava amb una població de 9.113 habitants repartits en les següents zones: El Coll del Guix, el Saió, la Mallola, el Nucli Antic i Sant Maure.

 

Dins de la comarca de l'Anoia es poden distingir tres àmbits geogràfics i humans diferenciats: l'àrea segarrenca, o Segarra Calafina que s'estén al nord-est , la Conca d'Òdena que ocupa la part central de la comarca, i l'àrea d'influència de la conca penedesenca que comprèn el municipi de la Llacuna i l'àrea sud-oest de la comarca. Cadascun d'aquests àmbits té uns trets físics diferenciats i una activitat econòmica característica: a l'àrea segarrenca sobresurt el cultiu dels cereals, a la zona central la indústria manufacturera i a la vessant penedenca el cultiu de la vinya. Dins d'aquesta divisió territorial, el municipi de Sta.Margarida de Montbui es troba situat en plena Conca d'Òdena amb predominància de relleus suaus, però amb territoris més elevats a la vessant sud occidental del municipi.