Els alumnes de 4t ESO del grup científico-tecnològic, van fer una sortida al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. Al matí van fer tres tallers i després una hora de descans per dinar i, a la tarda, un passeig lliure pel museu.

El primer taller tractava sobre l'electricitat i el magnetisme. Fent servir el generador de Van der Graaff, la monitora va fer un conjunt de demostracions per explicar els misteris electromagnètics. Així, van poder observar, en un experiment un pèl arriscat, com la Tània es carregava d'electrons fins al punt que els seus cabells arribaven a repel·lir-se entre ells i li anaven pujant.

A continuació, per grups, van fer les següents experiències: la pila de Volta, l'efecte termoelèctric, l'efecte fotovoltaic, l'efecte piezoelèctric, l'experiència d'Oersted i el generador de corrent altern. Tot seguit van passar a observar la interrelació entre electricitat i magnetisme a 80.000 volts, a la gàbia de Faraday.

El segon taller, consistia en una visita comentada i interactiva per tal de conèixer l'evolució tecnològica de la humanitat des de l'antiguitat començant amb les màquines simples (pla inclinat, politja, palanca ...), roda hidràulica, molí de vent , fins arribar als invents més importants dels segles XVII, XVIII i XIX , la màquina de vapor i el motor d'explosió. El tercer taller explicava la façana fotovoltaica de colors que hi ha al museu; la façana té una potència de 37 kWp i ocupa una superfície de 300 m2 . Aquesta instal·lació produeix anualment uns 40 MWh.

A la tarda van acabar de recórrer el museu: les carboneres i la xemeneia de l'antiga fàbrica tèxtil on és actualment el museu, el funcionament d'una màquina de vapor a escala real, la col·lecció sobre mitjans de transport, una sala sobre curiositats del nostre planeta i per acabar ... l'exposició temporal "Homo Faber".

On podria arribar aquest jovent si tots els dies poguessin absorbir aquesta immensa quantitat de coneixements? ... segur que molt lluny! ...