La dissecció de un xampinyó, per Gisela Claramunt i Nogué

Amb la Lluïssa, la professora de Naturals vam treballar el bolets. Primer vam estudiar les seves parts i després els que són comestibles i els que són tòxics seguit de com es reprodueixen. Al cap de un parell de setmanes estàvem llestos per a la dissecció i l'excursió. Primer vam fer la dissecció d'uns xampinyons sobre unes safates, una lupa i un ganivet de l'Aula Natura i, és clar, posant molta atenció.

Primer vam tallar el xampinyó per la meitat, després vam mirar les seves parts: les làmines, el cap, el tronc, el peu, etc. Seguidament vam observar amb lupa les espores, una mica difícil de trobar-les.

Finalment vam fer una fitxa on vam explicar tot el que havíem après, estudiat i observat amb atenció.

Ara que havíem vist un bolet per dins estàvem preparats per fer l'excursió.

Vam anar al Casal Pere Quart de la nostra ciutat a visitar una exposició de bolets organitzada per l'ADENC on una monitora ens va mostrar una àmplia mostra recollida recentment: tòxics, comestibles, grans, petits...

I també vam rebre explicacions de la seva reproducció amb objectes per ajudar-nos a entendre-ho millor. Va ser una experiència educativa i divertida a més d'interessant a la vegada.

 

                                        TEMPS DE BOLETS