HIP-HOP BREAK DANCE RAP

HIP-HOP:

El Hip-Hop és un moviment cultural que apareix a principis dels anys 1970 en les comunitats hispanoamericanes i afroamericanes dels barris del Bronx, Queens i Brooklyn de Nova York.

La concepció clàssica del Hip hop es centra en la existència de quatre aspectes o "pilars" de la cultura: El MCing (o rapping), el DJing (o turntablism), i el Breakdancing (o BBoying). Hi ha qui donen la mateixa importancia a altres pilars com el beatboxing, l'activisme polític, el disseny de roba, el de complements…

El Graffiti és la principal expressió del Hip hop en les arts plàstiques. Consisteix en pintar amb pintura en aerosol sobre superfícies urbanes com poden ser murs de qualsevol material, així com trens, portes, mobiliari urbà i altres. El més comú és que els artistes dediquin les seves obres a pintar el seu nom o sobrenom. La estètica dels graffitis ha influït en la historieta (com en les tires de The Boondocks) i en el disseny de roba, portades de discos, i altres objectes.
Cantants de hip-hop:http://media.timeoutnewyork.com/resizeImage/htdocs/export_images/624/624.x600.mr.50cent.prev.jpg?

(Per veure un video d'una cançó d'ell clica a l'imatge). 
CURTIS JAMES JACKSON (50 CENT)

Curtis James Jackson III, (nascut el 1975 a Queens, New York), conegut professionalment com 50 Cent, és un cantant de hip-hop nord-americà. Va arribar la fama amb els massius èxits comercials dels seus àlbums Get Rich or Die Tryin 'i The Massacre, tots dos multi-platí que van vendre al voltant de 16 milions de còpies en tot el món. Curtis "50 Cent" Jackson és conegut per la seva imatge Gangstas i per haver estat disparat en nou ocasions, havent salvat la seva vida. Curtis va créixer en un popular boulevar conegut com South Jamaica, en Queens. Créixer i es va criar Sota la pobresa. Mai va conèixer el seu pare. La seva mare va morir quan aquest tenia 8 anys, per la qual cosa el raper va haver de ser cura pels seus avis Mark i Juliette. A partir dels 14 anys Curtis va haver de "sobreviure" com va poder, aconseguint una molt treballada reputació i guanyant diners mitjançant la venda de drogues. El jove aviat es va convertir en un gàngster, i era conegut en el seu barri amb el sobrenom de "The Young Cesar" (El Jove Cesar) i com un noi perillós per dur armes, drogues i molts diners en efectiu a l'institut, del qual li trobar a innumerables ocasions. Aquesta reputació va ajudar a 50 Cent a ser molt reconegut a New York abans de gravar un disc amb un segell discogràfic major. Jam Master Jay, de Run-DMC, va descobrir el seu talent i li va signar per al seu segell durant un breu temps. Després d'abandonar a Jay, el raper va començar a treballar amb els productors de hip hop Track Màsters.

Mentre va signar per Columbia Records, la cursa de 50 Cent va ser llançada després de la gravació del polèmic però exitós single "How To Rob". En aquesta cançó criticant molts exàmens ia la pròpia indústria del hip hop. El següent single, "Ghetto Qu'ran", li va conduir a unes disputes amb Kenneth "Supreme" va ser aquí on ho defensava el Gangstas Better Mat McGriff, el líder d'un grup relacionat amb les drogues que traficades principalment amb crac i cocaïna, conegut com Supreme Team. La cançó parla sobre el tràfic de drogues, i nomena a moltes persones del negoci d'aquesta pràctica il · legal. El seu àlbum debut The Power Of The Dollar va ser ajornat a causa de les controvèrsies que envoltaven a Curtis, i per les conteses amb nombrosos imprescindible que s'afiliaren amb McGriff.

Després de gravar diversos mixtapes, Eminem es va interessar a treballar amb el raper. Quan Eminem va portar l'atenció de Dr. Dre, va contribuir a que 50 Cent signés un contracte discogràfic amb Interscope Records. El raper també va ser el primer a signar un treball conjunt entre Shady Records de Eminem i Aftermath Entertainment de Dr. Dre. 50 Cent aparèixer a la banda sonora de la pel · lícula 8 Millars, amb el single "Wanksta", sent un èxit immediat a EEUU l'estrena a la MTV i en moltes emissores de ràdio de tot el país.
ZATU

Zatu és el pseudònim de Saturnino Rey García, Mc sevillà, component del grup SFDK. 

Zatu i Acció Sanchez es van conèixer en l'institut de FP LLanes (Sevilla), a començaments de la dècada dels 90, on va decidir unir-se per formar un grup de hip-hop, al qual li van donar el nom de SFDK, acrònim de "Straight From Da Korner" (Directament Desde El Rincón) lloc que cap a referència al lloc on es trobaven en l'institut, que posteriorment passaria a "Siempre Fuertes De Konciencia", amb el qual van començar a editar seu primeres referències musicals traient tres maquetes entre 1993 i 1996 ("Sevilla Krannz", 1993, "Trás mil vueltas", 1995 i "Esto va en serio", 1996).

El 1997, Zona Bruta decideix apostar-hi amb l'edició del maxi ("Llámalo cómo lo quieras", 1997), la seva primera referència professional, que dos anys més tard es va materialitzar amb la presentació del seu primer LP ("Siempre Fuertes", 1999). Malgrat les escasses vendes que va obtenir, Zona Bruta els va concedir més marge permetent-los editar el seu segon LP ("Desde los chiqueros", 2000), que tampoc no va obtenir gran resposta per part del públic en nombre de vendes (escasses 5000 còpies venudes), però que va permetre convertir-los en uns dels referents del hip-hop en espanyol a causa de la contundència de seu directe. Èxit que consolido, el 2001, a SFDK com uns dels grups de referència en el Vinya Rock. (Per veure un video d'una cançó d'ell clica a l'imatge).