ANTARTIDA
FLORA FAUNA INICI

LES PLANTES

Degut a les condicions extremes de la climatologia a l'Antàrtida, existeix poca vegetació i la que hi ha és de formes molt senzilles com algues, molses i líquens. majoritariament les poques plantes que viuen a l'antartida fan vida a l'oceà,n'hian molt poques èspecies per exemple:

L'ALGA:

Les algues són éssers ,  o unicel·lular, que realitzen la fotosintesi, és a dir, són autòtrofs fotosintètics. Les algues pluricel·lulars tenen totes les cèl·lules del mateix tipus, no formen teixits diferents. Aquest tipus d'estructura s'anomena tal·lus; per això, les algues es defineixen com a organismes tal·lofítics amb clorofil·la.

Com que no tenen un teixit epidèmic impermeable que eviti la seva dessecació, les algues no són plantes autèntiques. Tot i que realitzen la fotosíntesi, les seves cèl·lules tenen una paret externa de cel·lulosa i, malgrat que algunes tenen formes semblants a lesfulles,tiges i arrels, no s'inclouen en el regne de les plantes, sinó que, juntament amb els protozous, formen un regne diferent que s'anomena regne dels protocits.

Alguns grups d'algues tenen el pigment verd (la cl·lorofila) emmascarat per altres pigments que els proporcionen altres colors (groc, marró o vermell). Viuen a l'aigua o en llocs molt humits, de manera lliure o fixes en una superfície. Moltes algues unicel·lulars viuen suspeses en l'aigua i constitueixen el fotoplàcton.

Es reprodueixen asexualment per biparció,fragmentació o mitjançant espores, i sexualment, mitjançant gàmetes. En general, la seva reproducció és alternant, és a dir, s'alterna una reproducció mitjançant espores amb una reproducció mitjançant gàmetes.

ELS LÍQUENS
http://galeria.teia.bio.br/d/51-2/liquen.jpgEls líquens estan formats per dos components o organismes que viuen en simbiosi: per una banda hi ha les hifes d’un fong i d’una altra les cèl·lules d’una alga.
 A causa de la seva naturalesa dual, els líquens presenten característiques tant del fong com de l’alga, malgrat presentar característiques pròpies i particulars.

MOLSES

Les molses o més tecnicament, briòfits, són plantes petites i suaus que sovint mesuren d'entre 1 a 10 centimetres, de vegades més. Normalment creixen totes apinyades en llocs ombrívols i humids. No ténen ni flors ni llavors i les seves fulles simples cobreixen les seves petites tiges. En alguns moments, les molses produeixen càpsules d'espores amb forma de bec.
Botànicament, les molses son briòfites o plantes no basculars. Poden ésser distingides de les hepàtiques  pels seus rizodes multicel·lulars. Altres diferències no són universals per totes les molses i hepàtiques, però la presència de tiges i fulles clarament diferenciades i la manca de fulles segmentades o lobulades caracteritzen les molses entre d'altres.

La divisió biologica Bryophyta  no només inclou molses, també inclou hepàtiques i les anthocerotophyta. Aquests dos altres grups de briòfits avui en dia ténen les seves pròpies divisions.

A més a més de la manca desistema bascular, les cèl·lules de les plantes són haploides durant la major part del seu cicle vital. Els esporòfits viuen molt poc i depenen dels gametòfits. Això és en contrast amb el patró que segueixen la major part de les "plantes superiors" i els animals. En les plantes vasculars, per exemple, la generació dels haploids és representada pel pol·len i l'òvul.


http://es.youtube.com/watch?v=XPS5vqZ5hTQ&feature=related