QUÈ SÓN LES ESTACIONS
 
Són les quatre parts de l’any que la terra es trasllada una quarta part de la seva òrbita.
Les estacions són quatre: primavera, estiu, tardor i hivern.
Cada estació té un començament i una data concreta: La primavera comença el 21 de març, l’estiu el 21 de  juny, la  tardor comença el 21 de  setembre i l’hivern el 21 de  desembre.
Cada estació té un clima diferent: a la  PRIMAVERA  el clima és variable, L’ESTIU és calorós, a la TARDOR el dia s’escurça i el clima és variable i a L’HIVERN el dia és curt i fred i  els cims estan nevats durant tot l’hivern.                                                                                          
El moviment de translació dóna lloc a què diferents països del món tinguin distintes estacions així quan els països de  l’hemisferi Nord seria l’hivern als països de l’hemisferi sud   seria l’estiu. Si nosaltres ara som a la primavera a Austràlia és a la tardor.

     

Les  estacions  són  una conseqüència de la rotació de la terra respecte del Sol. Quan som a l’hivern la part de la terra on vivim és la que rep menys llum solar i per tant menys escalfor. Per  tant a l’estiu rebem més llum solar i la temperatura puja  fent també més calor. Tant la primavera com la tardor són dues estacions que estan  entre la temperatura màxima i mínima que tenim durant l’ any.
Els canvis estacionals han influït, en totes les èpoques, en l’activitat humana de forma notòria tant en l’aspecte econòmic com el social, religiós o artístic.      
La primavera és l’inici de gran part del cicle.