NOVETATS

llums

Exposició de llums realitzades per alumnes de l'optativa d'EVP de 4t d'ESO,

al pati de l'Hospici del 10 al 29 de febrer de 2016.

Els alumnes del Montsacopa recorden els escenaris de l’exili.

exili

Els passat dijous 4 de febrer, els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut van refer la història de l’exili tot visitant alguns dels escenaris que ara fa exactament 77 anys van recórrer els centenars de milers d’exiliats republicans fugint de la repressió de l’exèrcit franquista que pressionava cap al nord i obligava a traspassar la frontera amb França per alguns dels passos dels Pirineus.

Van visitar la Vajol, poblet fronterer on es troba el coll de Lli i el de la Manrella així com l‘únic monument d’homenatge a l’exili que hi ha a l’Estat espanyol, on es va fer la primera fotografia del grup.

Posteriorment, van visitar el camp de concentració de Ribesaltes on van coincidir amb un equip de TV3 que els va entrevistar i va captar la seva opinió com a estudiants.

Al llarg de dues hores van poder gaudir de l’excel·lent informació que conté el recentment inaugurat Memorial de Ribesaltes. Ja a la tarda, els esperaven la Maternitat d’Elna, un autèntic punt de pau i humanitat enmig d’un autèntic infern de destrucció i de vilesa i, finalment, Cotlliure on es va llegir algun poema d’Antonio Machado davant la seva tomba.

Un dia d’una gran intensitat, carregat d’emocions i empatia històrica.

VIATGE A ITÀLIA I A BERLÍN

Autorització de menors a viatjar sols a l'estranger

1r Memorial Lluís López

Partits simultanis de voleibol

Dimarts, 22 de desembre de 2015

voleibol

Lluis
r

r

Tarda solidària a l'Esplai Larai

Els alumnes de segon de CFGS d'Educació Infantil van realitzar el  divendres passat una sortida a l'Esplai Larai del barri de Sant Miquel d'Olot.

Aquest Esplai, que depèn del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, porta a terme en dates nadalenques una quina al local del barri on poden assistir infants i famílies de tota la ciutat i on es sortegen lots de joguines de segona mà que s'han recollit en diferents punts de la ciutat.

La tasca dels alumnes va ser la de neteja i elaboració de lots per a poder repartir el dia de la quina. L'activitat va ser molt enriquidora.

mar_i_cel

Sortida a Barcelona dels alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat

Un cop més l'INS Montsacopa va organitzar una sortida a Barcelona per assistir a una representació teatral. Així, el 16 de desembre, es va repetir amb Mar i cel, però aquesta vegada van ser els alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat els qui van gaudir de l'espectacle al Teatre Victòria, il·lusionats per veure aquesta obra teatral, basada en el text homònim d'Àngel Guimerà.

Els alumnes van estar molt atents a la funció per tal de no perdre-se'n cap detall i, a la sortida, tots coincidien a dir que havia valgut molt la pena perquè els havia encantat. La passió amorosa entre Saïd i Blanca, l'espectacularitat del bergantí i uns efectes especials sensacionals van emocionar tant alumnes com professors, que ja formen part dels més de 275.000 espectadors que han vist aquest musical tan lluït.

Intercanvi dels alumnes de batxibac amb estudiants francesos

Els alumnes de 1r i 2n de batxibac de l'Institut Montsacopa, juntament amb estudiants de l'Institut Illa de Rodes de Roses, van fer un intercanvi amb alumnes francesos del Lycée Claude Bernard de Villefranche-sur-Saône, prop de Lyon, entre 7 i el 14 de desembre.

Els estudiants i els professors es van allotjar a les cases de les famílies dels seus 'correspondants'. Cadascun dels alumnes tenia assignat, des de mesos enrere, un estudiant francès, un 'correspondant', amb el qual ja havia mantingut contacte prèviament. Així, un cop a França, catalans i francesos només haurien de fer el pas de conèixer-se físicament i integrar-se a les famílies que els allotjarien durant la següent setmana. 

Va ser una experiència molt enriquidora, tant en l'àmbit personal com en l'acadèmic. Dies que van servir als alumnes per conèixer millor la cultura, la llengua i la manera de viure a França. L'experiència va anar més enllà d'entrar en les rutines i el dia a dia d'aquestes famílies, ja que també es van poder fer diverses visites en grup a llocs propers a la mateixa Villefranche, com ara Bourg en Bresse o Lyon.

El proper dia 1 d'abril, seran els estudiants francesos els qui visitaran Olot i la Garrotxa i que viuran aquest profitós temps d'aprenentatge de la mà dels alumnes de l'Institut Montsacopa.

intercanvi

Sortida del Departament de Clàssiques a Narbo Martius (Narbona)

El dia dos de desembre, els alumnes de grec i llatí de 1r i 2n de batxillerat es van vestir de romans amb l'objectiu de visitar Narbo Martius (Narbona), una colònia romana fundada el 118 aC. La primera filla fora de Roma. Tot fent feina, hi van conèixer el Museu Arqueològic, l'Horreum i el Museu Lapidari.

Aquesta ciutat gala està situada a la via Domícia, el primer camí que els romans varen construir entre Itàlia i Hispània a través de la Gàl·lia. Aquesta ciutat, la primitiva Narbo Martius, és l'actual Narbone, coneguda també com a Narbona. És una ciutat a 100 quilòmetres de la Jonquera, amb el Mediterrani a deu minuts, una geografia plena de vinyes, que omple les copes amb un vi amb denominació d'origen del Languedoc Rousillon, al departament de l'Aude. Narbona és una ciutat bonica, integrada en un parc natural que arriba fins al mar. Narbo martius, que era capital de la Gallia Narbonensis, té dos mil cinc-cents anys d'història.

Pinta la Marató de TV3

Els alumnes de l'optativa d'EVP de 4t d'ESO participen al concurs de "Pinta la Marató de TV3" amb dos cartells. El primer titulat "amb encert", desenvolupat a partir d'una idea de la Bàrbara del Valle, en Pau Fàbrega i en Kiku Ruíz i el segon "realitat" basant-se en una proposta de la Maria Abel i la Patri Palacios.

Enllaç al web del concurs...

ambencert
realitat
Inici

 
institut

institut

 

 

C/ Joan de Cabirol s/n Telèfon 972 267 000 Fax 972 271 027 iesmontsacopa@xtec.cat Com arribar-hi.
 
atri
intranet
Biblioteca

40anys