NOVETATS

L'Institut dóna la benvinguda a l'alumnat i al professorat

i els desitja un bon curs 2014-2015

 

Final de curs. Actes de cloenda

Cicles Formatius

4t d'ESO

2n de Batxillerat

 
alumnat

Estada a Cork (Irlanda)

La setmana del 22 al 28 de juny alguns alumnes de 2n i 3r d’ESO van fer una estada a Cork (Irlanda) per practicar la llengua anglesa i conèixer una altra cultura.

Van conviure i conversar amb famílies irlandeses, van anar a classe pels matins i van fer visites culturals a les tardes.

L’experiència  va resultar molt positiva i divertida!

 

L’Institut Montsacopa participa en el programa Homestay

Aquest passat cap de setmana els alumnes de l’institut Montsacopa han acollit 35 nois i noies dels Estats Units (North Carolina i Georgia) que participen en el programa HOMESTAY (acollida en famílies), organitzat per l’Associació “ PEOPLE TO PEOPLE”. Aquests alumnes d’escoles secundàries estan fent un viatge de descoberta d’altres realitats culturals, socials, econòmiques per diversos països d’Europa i, en una de les seves parades, han fet estada a la Garrotxa, a casa de diversos alumnes de 4t ESO i 1r de Batxillerat de la comarca.

americans

Els joves americans van estar amb nosaltres des del dimecres dia 18 fins el dissabte dia 21. Des de l’institut donem les gràcies a tots els estudiants que han participat generosament en aquesta experiència.

 

NARBONA [COLONIA IVLIA PATERNA CLAVDIA NARBO MARTIVS]

Departament de clàssiques

Dimecres, 20 de novembre. Els alumnes de grec i llatí de primer i segon de batxillerat anem a Narbona(Narbo Martius, en llatí) per conèixer-ne el museu i els jaciments arqueològics grecoromans. Sortim de fosc, molt d’hora, a dos quarts de set. Autopista catalana i autopista francesa. Una parada tècnica. Arribem a Narbona a les nou. Esmorzar a la plaça de l’Ajuntament (La Mairie). Fa un temps de tardor, amb un vent gèlid, hostil. Cal anar ben abrigat. No hi ha gaire gent a la plaça. Just davant la casa de la ciutat podem trepitjar un tram de la Via Domitia, un testimoni commovedor de l’antiguitat, que assegurava la comunicació d’Itàlia amb Espanya al s. II abans de la nostra era. Restaurada i condicionada...

Llegir més...

 

Il·luminària

Un any més, els alumnes de la matèria optativa d’EVP de 4t d’ESO han treballat el projecte de crear un llum, una proposta encaminada a estimular la creativitat, la imaginació i l’emprenedoria en el camp del disseny industrial. De la idea al resultat final, s’ha volgut aprofundir en la metodologia que empren els dissenyadors. Aquest cop la temàtica escollida gira entorn de la senzillesa de les formes, amb l’arquitectura racionalista com a referent.

il·luminària
 

Projecte Rossinyol

El dissabte 17 de maig, a l'Espai Ideal, es va celebrar l'acte de cloenda de la 9a edició del Projecte Rossinyol, en què estudiants de la UdG contacten amb alumnes d'instituts garrotxins d'origen immigrant per ajudar-los en la seva inserció. Enguany, deu parelles garrotxines han participat en el Projecte. En Rachid Abouyacoub, de 2n C, ha estat el participant del nostre institut.

 
VídeoMAT 2014

El vídeo Quant aire es captura quan construïm els edificis? ha estat guardonat en la categoria Votació popular del VídeoMAT 2014.

El vídeoMAT és un projecte en el qual els alumnes creen vídeos en què es responen preguntes que posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn.

El vídeo ha estat realitzat per les alumnes de la matèria optativa de modelisme de 2n d’ESO Maria Abel, Sandra Barea, Clàudia Castañer, Elena Mansilla, Patri Palacios i Ariadna Ribas.

El divendres 23 de maig, a la tarda, es va celebrar l’acte de lliurament de premis a la sala Prat de la Riba de la seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

videomat
 

El dia de la Il·lusió. Concurs Escolar ONCE

Els alumnes de 2n d’ESO D guanyen les fases provincial i autonòmica del concurs escolar de la ONCE. El vídeo, el van treballar conjuntament des de les matèries de Llengua castellana i EViP.

Dimecres 14 de maig van anar a Barcelona i van visitar el Parlament on la Sra. Núria de Gispert els va rebre i els va parlar de la importància de la il·lusió; seguidament van plantar la planta de la il·lusió als patis del Parlament. Finalment van recollir el premi a la seu que la ONCE té a Barcelona.

Moltes felicitats a tots!

Inici

insmontsacopa
40 anys

insmontsacopa

C/ Joan de Cabirol s/n       Telèfon 972 267 000       Fax 972 271 027      iesmontsacopa@xtec.cat

atri
intranet
Biblioteca
Com arribar-hi.

no retallades

manifest