Inaugurada el passat 29 d'Octubre de 2.000, la nova llar d'infants cubreix l'etapa escolar de 0 a 3 anys.

ELS NOSTRES OBJECTIUS

L’ADAPTACIÓ

ACTIVITATS

CALENDARI


ALIMENTACIÓ


HORARIS

ALTRES SERVEIS

SALUT

VESTUARI

RELACIÓ AMB LES FAMÍLIES

DEL VOSTRE INTERÈS

 

 La “Llar d’Infants Vedruna” és un àmbit de vida de l’infant que no substitueix la família sinó que la complementa.
La tasca educativa que portem a terme potencia el desenvolupament del nen en tots els àmbits: emocionals, físics, comunicatius, de sociabilització, de coneixement...

 En l’activitat i en el fer de cada dia, transmetem als nens uns hàbits que els permetran d’aconseguir autonomia, seguretat i els facilitaran l’adquisició de nous aprenentatges en el seu progrés personal (menjar, ordre, neteja...) i la convivència, tot afavorint la igualtat entre les persones.
Accentuem valors de col.laboració, respecte pels altres, amistat...Atenent als nens d’una manera individual i personalitzada.
Potenciem la iniciativa dels nens per tal que ells intentin resoldre els seus propis problemes i vagin adquirint autonomia.

El nostre objectiu principal és el d’oferir UNA CASA als infants de 0 a 3 anys.

Representa un esforç per a tots plegats: nens, pares i educadors. Però el que ho viu més intensament és el nen, doncs li costa d’entendre que els pares el deixin en un lloc desconegut amb altres persones. Els adults hem de fer el possible perquè aquesta adaptació sigui suau, curta i agradable. 

Podem ajudar al nen fent un horari més curt durant els primers dies, i mitjançant una assistència continuada i sent puntuals a l’hora de recollir-los, l’ajudarem a fer que l’adaptació a la Llar sigui més fàcil. 
Cal que els pares acompanyin al nen a la Llar sense presses, fent un acomiadament breu, sense fer-ho d’amagat i havent-ho explicat prèviament. El nen ha d’entendre que ara li diuen adéu, però que més tard el vindran a buscar.
Per portar a terme aquesta adaptació, ho hem organitzat de la següent manera:

Els alumnes entraran a la Llar a partir de la 2ª setmana de setembre i en jornada completa. Entraran tots els nens que ja havien assistit a la Llar i els nous ho faran en règim de mitja jornada, i de forma esglaonada, de 4 en 4, segons previ avís.
No s’ha d’aprofitar l’anada del nen a la Llar per treure-li els bolquers, xumets... Durant l’adaptació es poden presentar alguns canvis fisiològics (descomposicions, pèrdua de gana...)

 Això no cal viure-ho amb angoixa, doncs es normalitza aviat. És convenient, intentar seguir els horaris d’alimentació i descans en què es trobarà a la Llar, uns dies abans de començar.
Desitgem que aquesta reducció d’horari no suposi cap problema major, ja que com hem explicat, està pensat per una millor adaptació del nen.

Cal avisar a l’educadora en cas d’haver de recollir el nen, algun altre familiar, amic o veí.  

La Llar muntarà i organitzarà les seves petites festes, que seran degudament comunicades als pares.
Al llarg del curs, els grans de la Llar, gaudiran i/o participaran en les festes populars, que organitzi la resta de l’escola.


La Llar d’infants romandrà oberta tots els dies lectius, excepte la primera setmana de setembre, vacances de Nadal i de Pasqua, i del 24 de juny al 15 de juliol, ambdós inclosos.



El menjar s’elabora diàriament en el centre. Hi ha un menú diferent cada dia de la setmana.
En cas de règim, per possibles descomposicions o intoleràncies, s’haurà de portar, si cal, la corresponent indicació mèdica i comunicar-ho a primera hora del matí a l’educadora.
Els quins hagin d’esmorzar a la Llar se l’han de portar preparat de casa (papilles, biberons, iogurts, galetes...) Fins a 2 anys, si per dinar necessiten menjar triturat (papilla salada de brou), també se l’han de portar de casa.
A la tarda, només han de portar berenar els que no es queden a dinar. És convenient que portin una bossa o cartera petita per dur els esmorzars i/o els berenars.

Els nens no han de portar cap tipus de llaminadures a la Llar. En el cas que algú vulgui celebrar l’aniversari, aconsellem que portin coca, magdalenes o similars. Considerem les hores de menjar com uns moments de contacte agradables i estimulants com també d’intercanvi social.
Procurem la participació activa dels infants des de ben petits en tot allò que envolta l’estona del menjar.  

Matí de 9’30h. a 13’00 h.             Tarda de 15’00h. a 17’30 h.

A les entrades la porta es tancarà 15 minuts més tard. Per tant, passada aquesta hora s’haurà d’entrar per la porta principal de la Llar.
A les sortides, la porta s’obrirà 15 minuts abans, per tal d’evitar aglomeracions.

Els nens que es quedin a partir d’aquest horari, passaran al servei de permanència, a l’igual que els que venen abans de les 9’30.

Es prega el màxim de puntualitat, és pel bé dels vostres fills i la bona organització de l’escola.

Menjador.

Permanència:

         Matí: 8’00h. a 9’30h.       Tarda: 17’30h. a 19’00h.


Quan l’infant estigui malalt no s’ha de portar a la Llar, ja que no es troba bé i no se li pot donar la mateixa atenció que a casa, a més a més s‘exposa la resta del grup al contagi. 

En cas que la malaltia es detecti a la Llar (febre, vòmits, descomposicions...) es trucarà als pares.
Demanem per al bé del vostre fill, que l’endemà de tenir febre, es quedi a casa en període d’observació i recuperació.

Cal fer el possible per tal que els medicaments es prenguin en horari extraescolar. Evidentment, l’escola els donarà al nen sempre i quan pugui ser administrat per l’educadora i no es pugui fer d’altra manera, òbviament amb la corresponent prescripció mèdica.

Absolutament tots els estris que portin a l’escola han  d’anar ben marcats (amb el nom i el cognom) i han de portar betes per penjar.
Portaran bata a partir de què el nen comenci a caminar. A cada bata hi ha d’haver un mocador cosit a una beta llarga.

Recomanem que portin roba còmoda, per tal de facilitar la seva autonomia a l’hora d’anar al lavabo.

Tots els nens de la Llar han de portar:

  • Una muda de recanvi en una bossa per deixar a la Llar.

  • Un paquet de tovalloletes humides.

  • Els qui ho necessitin: un paquet de bolquers, un tub de pomada, pòlvores, biberó per l’aigua i xumet.

  • Els nens de 2 anys han de portar un got de plàstic.

  • Els qui es quedin a dinar dos pitets en una bosseta.

Quan faci falta reposar qualsevol d’aquests estris, l’educadora us ho comunicarà a través de la “llibreta d’informació” o dels intercanvis diaris.
La Llar no respon de la pèrdua de la roba o objectes que no estiguin degudament marcats.  

Abans de començar a venir a la Llar, les educadores tindran una entrevista amb cadascuna de les famílies.

En portar o venir a buscar al nen, els pares i educadores podem intercanviar breus opinions sobre la marxa de cada infant, com també a través de la “llibreta d’informació diària”. Aquest petit contacte s’amplia amb entrevistes concertades, sempre que es creu necessari per una de les dues parts.  

La Llar es distribueix de la següent manera:

  • LACTANTS    – nens de 0 a 1 any:      ELS CARGOLS

  • MATERNALS – nens d’ 1 a 2 anys:      ELS POLLETS

  • LLAR              – nens de 2 a 3 anys     ELS DOFINS

 
Els Lactants i Maternals han d’entrar per la placeta, porta principal de la Llar. Els de 2 a 3 anys, Llar, han d’entrar per la porteta del carreró.
Passat l’horari d’entrada es tancarà la porta per raons de seguretat i organització, havent d’entrar també per la porta principal de la Llar.

Tant a l’entrada com a la sortida, heu de tocar el timbre i esperar que us obri l’educadora.

Totes les mestres i educadores desitgem que durant la vostra estada a la Llar junt amb els vostres fills, hi trobeu un recolzament per la seva educació, informació sobre temes del vostre interès i un espai per relacionar-vos amb altres famílies.

I sobretot per a ells un espai agradable on es pugui sentir com a casa seva.

 BENVINGUTS!