CINEMA EN CURS 06-07
IES CASTELL D'ESTELACOMPONENTS DEL TALLER

Alumnes

Carla Bagué
Anna Domènech
Isaura Font
Judit Mas
Estel Prunell
Aïna Soler
Eva Carreras
Joan Ferragutcasas
Mònica Iglesias
Gerard Quer
Anna Vila
Noemí Vivas

Professora

Director de fotografia
Montserrat Planella Elisabeth PrandiFIGURA I FONS AL CINEMA

  AUTORETRATS AMB FONS  AUTORETRATS AMB FONS PICTÒRIC 2n d'ESO
   MATEIX ESPAI DIFERENTS FONS  AUTORETRATS FOTOGRÀFICS AMB FONS 2n d'ESO
  CÀMERES I MECANISMES  ELS MINUTS LUMIÈRE
  IL.LUMINACIÓ  INTERCANVI DE POSTALS AUDIOVISUALS
   LLUM, FONS I FIGURA  EL NOSTRE GUIÓ
   MOVIMENT I DISJUNCIONS  EL NOSTRE CURTMETRATGE
     
  BLOC DE CINEMA EN CURS WEB DE CINEMA EN CURS
   WEB DEL MUSEU DEL CINEMA  WEB DEL CINEMA TRUFFAUT
   WEB DE LA FILMOTECA DE CATALUNYAELS NOSTRES MINUTS LUMIÈRE

                 
Sortida de la fàbrica - Entrada de l'institut     Arribada d'un tren a l'estació - Pujada de l'estació

Hem fet els nostres primers minuts individualment fora d'horari escolar.

 

RECORREGUT

Gerard QuerCONCERT

Mònica IglesiasNÚVOLS

Aina Soler


PAISATGE AEROPORT

Isaura Font


GOS JUGANT

Eva Carreras

GOS MIRANT

Judit Mas


PARAR TAULA

Carla Bagué


CORDAR SABATES

Anna Vila


AUTOCAR

Estel Prunell

CRUÏLLA

Noemí Vivas


RENTAR PLATS

Anna Domènech


CISALLA

Joan FerragutcasasPOSTALS AUDIOVISUALS       Amer < > Marseille

Intercanvi de minuts Lumière amb el Lycée Marseille
Aquest és un intercanvi una mica especial, és un intercanvi a distància de postals audiovisuals o gravacions d'un minut (els minuts Lumière) que nosaltres enviem als alumnes de cinema de l'institut Marseilleveyre. Primer els marsellesos ens han enviat quatre minuts (ells en diuen Mediterranees). Nosaltres hem triat dos minuts i hem fet dos minuts de resposta. amb la resposta nosaltres els enviem més minuts perquè els serveixin de pregunta a la qual respondre. Esperem que la correspondència produeixi minuts interessants i (reiterant la paraula) correspondències curioses entre ells.1a TRAMESA

PREGUNTES del Lycée

 PIGEONS
MARCHÉ VIEUX PORT
RESPOSTES de l'IES

3 COLOMSVISTA DEL MERCAT     AUTORETRATS AMB FONS

JO I EL MEU MÓN
JO I EL MÓN
.....AINA SOLER

Vaig triar aquesta foto, perquè el meu món el vei g així, amb coses clares, però també de fosques. La finestra fa que la imatge quedi una part ben clara i una part ben fosca, amb tons blaus, és com si haguéssim partit la imatge en dos: una part clara, amb la finestra i part de la meva cara, i un apart més fosca que hi ha l'altra part de la meva cara.

 


El món i jo. En aquest món sóc una partícula molt i molt petita. És on m'hi veig tan feble, indefensa, com una formiga apunt de ser trepitjada per una pota d'elefant.

 

.....ANNA DOMÈNECH

El fons pertany a una part de la meva habitació que és un lloc on acostumo a passar-hi moltes hores. És on hi estic més estona i on puc fer les coses que a mi m'agraden sense haber de donar explicacions. Jo formo part del fons i aquest m'envolta tota.

 

Aquest retrat vindria a ser de mi envers el món i és que no sóc d'una manera regular i tinc moltes cares i se'm pot veure en molts estats d'ànim diferents però, al fi i al cap, acabo sent la mateixa......ANNA VILA

Aquesta imatge representa els moments més importants de mi, records innolvidables i persones que ocupen un lloc important a la meva vida.

 

Aquest és el món, el món que veig jo. Creix molt ràpidament i cada cop es veu menys la natura del nostre costat.

CARLA BAGUÉ

Jo envers el món. Surto d'esquena, ja que a vegades sóc tímida i em costa deixar que la gent em conegui. I el fons és meitat negre meitat blanc perquè tant puc estar de molt bon humor com no estar-ho gens ni mica.

ESTEL PRUNELL

Aquesta sóc jo i el meu món. Estic davant del suro de la meva habitació on hi tinc moltes coses importants per mi. Records meus i de la meva infancia

Jo i el món. vull donar entendre que la vida passa massa ràpid i no té solució.

 

EVA CARRERAS

 

GERARD QUER
ISAURA FONT

Aquesta fotografia, representa l'arbre de la vida, totes les branques són els camins que pots escollir, i tot és molt fosc, perquè la vida és molt dura. La imatge es veu molt blanca perquè així resalta més amb el fons negre, i ens expressa que és molt difícil decidir quin camí escollir, tot m'ho miro des d'un punt llunyà però amb tranquilitat.

Aquesta fotografia representa jo i el meu món, ja que a mi m'agraden molt els animals, especialment els gossos, ja que són uns animals de molta companyia, i també et poden defensar si ho necessites. Et diverteixes molt amb ells, i són molt juganers.

JOAN FERRAGUTCASAS

Surto escoltant música i pensatiu, veient "la vida" passar ràpid. Escoltar música és una de les meves passions i, justament, quant l'escolto començo a pensar en coses tan ridículs com importants.

A la imatge s'em veu desquena i caminant, com allunyant-me cap un punt que no sabem on acaba. Però jo si! Perquè vaig tranquil ja que he triat el camí.

JUDIT MAS

En el primer retrat, he volgut representar la meva figura, davant d'un públic. La figura és la protagonista, la figura és el centre d'atenció de totes les mirades, enfocada per un gran focus davant i la foscor del no res al darrera. És a dir el meu món és l'espectacle (teatre, música...) tot allò relacionat amb aquest món, per això m'he volgut representar així, com si estigués en un lloc on tota la gent em pogués veure i em conegués.

En aquest món, el mateix món que m'agrada a mi, però que és un món en el qual si entre amb molt d'esforç, i amb molta dedicació. És un món que jo el veig negre d'entrar-hi , però al mateix temps, hi ha moltes esperances. En la foto, seria un lloc fosc i una mica borrós (boira), i els fanals són les esperances, que encara que siguin petites i no il·luminin gaire, són esperances i existeixen.

MÒNICA IGLESIAS

Aquest és el que concidero el meu món. On hi ha les persones que més estimo i els lloc que més m'agraden. Jo m'he col·locat mirant les imatges com si les admirés.I hi he deixat espais en blanc ja que la vida tot just comença i queda molta gent per conèixer.

Aqui hem represento davant del món amb les mans obertes ja que sóc una persona bastant optimista. El fons està cremat perquè acostumo a veure la part positiva de les coses, molta llum i molt per omplir.

NOEMI VIVAS

En l'autoretrat de jo i el meu món, surto mirant enlaire directament cap a la llum, llum que destaca en la foscor de la vida, llum que significaria una espera que esperem amb delit.

 

AUTORETRATS AMB FONS PICTÒRIC

Els alumnes de 2n d'ESO d'Educació Visual i Plàstica han realitzat una sèrie de retrats amb fons pictòric.

VEURE COM S'HA DESENVOLUPAT EL TREBALL