energia nuclear no, gràcies

 

 

Vet aquí que una vegada
allà dalt de la muntanya
hi havia una nuclear
una central nuclear.

I va fer un pet,
i va fer un pet
que no en quedà
ni un pam de net (bis)

I la nuclear fumava
i a tothom contaminava
i els residus radioactius
anaven a parar al riu.

Harrisbourg va ser el seu pare
Txernobil va ser el seu fill
i el seu nét com es dirà
no ho volgueu endevinar.

    Cançó popular

 
 

L'energia nuclear és un dels errors tecnològics, ecològics, socials i econòmics més greus del nostre segle. Catàstrofes com la de la central nuclear de Txernobil i la mera existència dels residus radioactius (que seràn enormement perillosos durant desenes de milers d'anys) són una prova de tot això.

Central nuclear

L'energia nuclear és a més a més innecessària, perquè ja existeixen altres recursos energètics nets (eficiència energètica i energies renovables) amb un potencial i un desenvolupament tecnològic que fan possible abandonar fàcilment l'energi nuclear a Espanya i al món. Aconseguir-ho és tan sols un problema de voluntat política.

A Espanya, després del tancament de la central nuclear Vandellós I l'any 1990, que va patir un greu accident el 1989, encara queden nou reactors en funcionament, tots ells amb importants problemes de seguretat, errors de disseny i de funcionament.

L'Estat ha de posar en marxa un pla de tancament progressiu però urgent de totes les centrals nuclears, començant pel tancament immediat i definitiu de les de primera generació: Zorita (Guadalajara) i Santa María de Garonña (Burgos).

    FONT: Greenpeace Espanya

...i va fer un pet

endarreraendarrera