Els conreus que es poden trobar al terme d’Alcanó són principalment conreus de secà.
Alcanó per la seva situació, característiques del terreny i pel seu clima produeix conreus de secà, l’olivera i l’ametller són, en aquest ordre, els arbres més abundants en els nostres camps.
La collita d’olives es fa al mes de desembre i la d’ametlles al mes de setembre. Durant els dies que dura la collita acostuma a col·laborar-hi tota la família, fins i tot nosaltres, els nens i nenes ajudem al pare els dies que no hi ha escola. Ara el pagès per a fer aquestes feines compta amb maquinària especialitzada que és de la seva propietat, o bé, que lloga a d’altres  pagesos i això fa que pugui produir més. 
Per collir les ametlles fem servir una canya i per les olives un rasclet, amb aquests estris les fem caure al terra damunt d’un borràs que hem col·locat abans. També es pot utilitzar una màquina que es diu “bano” consisteix en un aparell que s’enganxa al tractor i que s’obra com un ventall al voltant del tronc de l’arbre, així al collir fem caure les ametlles o les olives directament en una plataforma que les recull i d’allí les posem al sac. Si el “bano porta vibrador, aquest vibrador provoca unes sacsejades al tronc de l’arbre i fa caure les ametlles o les olives dins del ventall i d’allí al sac. Aquest vibrador si l’arbre és petit no es pot utilitzar.
El sembrat omple els nostres camps i dona color verd al paisatge de les nostres terres durant els mesos d’hivern. Principalment ordi, seguit de blat i civada són els cereals que més es conreen a Alcanó. L’època de sembra és el mes de novembre i la recol·lecció es fa al juny. Per tenir una bona collita cal que hagi plogut bastant després de la sembra. 
Hi ha d’altres conreus en menys quantitat i, per tant, són per al consum de les famílies perquè no hi ha gran producció. Aquests conreus són: magraners, codonyers, noguers, cirerers, presseguer, pomers, parres i vinyes.
També hem de dir que cada casa conrea el seu hort, ja sigui en una part del tros, o bé, en una part del corral de la casa i aquí s’ hi fan les verdures per al consum de la casa: escarola, carxofes, espinacs, tomates, api, pastanagues,  cols, albergínies, pebrots i d’ altres.