Premi Baldiri i Reixach 2006 -2007

 

 

 

SELECCIONATS PER LA FUNDACIÓ LLUÍS CARULLA EN ELS PREMIS BALDIRI REIXAC. 

Els alumnes de 2on. de CS hem tornat a estar seleccionats amb un treball sobre EL BLAT.

L’ objectiu del treball era fer una recerca sobre aquest centre d´interès. El blat és quelcom molt propi de la nostra comarca segarrarrenca,.Ha estat al llarg del temps ,el conreu tradicional ,de la que antigament era l’ activitat principal, la pagesia. Actualment ,al nostre poble , aquest producte és encara força present, des de l´antiga farinera Balcells, a la fàbrica de pinsos Bagà ,que aprofita el segó de blat pel pinso dels diferents animals, al forn Cal Argerich i a la fleca - pastisseria cal Miramunt fins a fer el nostre pa ecològic a classe. Hem visitat i entrevistat totes aquestes empreses per tal de tenir un coneixement més directe del seu funcionament i poder obtenir informació de primera mà. Des d´aquí volem agraïr la seva col.laboració.

Tot aquest treball d´observació juntamentamb un treball de recerca de diferents fonts documentals (llibres, internet, entrevistes, vídeos...) ens ha permés fer un treballvisual i plàstic que hem presentat en forma d’ espiga de blat , a més d'un power point.

Una de les coses més interessants han estat les gràfiques comparatives sobre els preus del blat i del pa,des de la potsguerra als nostres dies . La troballa d´un llibre de comptes d´un pastisser de Lleidaens hi ha ajudat molt, així com descubrir que hi ha una malaltia poc coneguda, la celiaqua, que tracta de la intolerància que algunes persones tenen al gluten.