Torrebesses és un poble situat al sud-oest de la comarca del Segrià, el qual és el sector d’ aquesta més relacionat amb les Garrigues.
Està envoltat de petites serres i és a la dreta de la vall Major, que ve de Juncosa.
 La seva altitud respecte el nivell del mar és de 287m.
El seu terme municipal limita amb les terres veïnes d’Alcanó i Sarroca, al nord; amb les de la Granadella i Llardecans, al sud ; amb les de Granyena i la Granadella , a l’ est i amb les de Sarroca i Llardecans, a l’ oest.
És una localitat petita amb 316 habitants en l’ actualitat.
El seu terme municipal té una superfície de 27,61km.
Els carrers són estrets i els edificis baixos.
Es cultiven conreus de secà: ametllers, olivers, pistatxers i cereals com el blat i l’ordi. Es conreen també alguns horts, els quals són regats amb aigua extreta de pous subterranis.
Hi ha granges d’aviram, de bestiar porcí i boví .També hi ha bestiar oví que pastura pels voltants dels camps.

Hi ha un taller de confecció tèxtil, una fàbrica de maquinària agrícola i una altra de fruits secs. Aquestes darreres són del mateix propietari.
Al poble es conserva la casa – castell d’Escaladei i l’Església Parroquial Romànica amb un retaule de  pedra del segle XIV. A la plaça de Tomàs Ballester hi ha l’ església Nova, la que “va matar el fred ”. Hi ha també un Museu amb diverses col·leccions etnològiques. 
Als afores del poble, damunt d’ un petit turó, hi ha l’ ermita de Sant Roc i, prop d’ aquesta, la font que duu el mateix nom, la qual en èpoques d’ abundor d’ aigua dóna lloc al naixement de la font del Clin Clan.