El secret de la cova

 

En un bosc llunyà hi vivia en Joan. Era un nen alt i prim, amb els cabells de color marró, era tranquil i molt llest, li agradaven molt els animals. La seva casa del bosc era de fusta i molt gran i sempre estava plena d’animals. En Joan els cuidava, jugava amb ells, els hi donava menjar...

 

 

Un dia es va despertar per un somni que cada nit l’empaitava (es trobava tancat en una cova i no podia sortir),es va aixecar i va anar a passejar pel bosc. El dia era molt clar i serè, però de sobte el cel es va començar a enfosquir. En Joan va buscar algun lloc per protegir-se de la tempesta i va trobar una cova.

 

 

Era fosca i plena de pedres, va començar a caminar i enmig dela foscor va veure una llum al fons. S’ho va pensar una mica i al final va decidir anar-hi. Després de fer dues passes es va trobar amb una via de tren i en el moment de trepitjar-la va sentir un soroll. El va venir a buscar un vagó fet de llauna. En Joan no entenia res però hi va pujar. El vagó es va començar a moure pels rails i després de baixar per una rampa es va aturar en una gran sala subterrània on hi havia dues portes.

 

 

El nen va mirar-les i finalment va decidir entrar per la de color vermell. Era un passadís llarg, tot ple pedres que dificultaven el pas. Després de caminar una estona va arribar al final del passadís, però no hi havia sortida, sols un paper ple de símbols. No sabia per a què servien però de totes maneres el va agafar i va tornar per on havia vingut fins a arribar altre cop a la sala de les dues portes.

 

 

Va entrar per la segona porta, el passadís era lluent i llarg, hi havia molta claror. Quan va arribar al final va veure una paret plena de símbols. Després de mirar-los una estona es va adonar que eren iguals que els del paper que tenia. El va treure de la butxaca i va començar a pitjar els símbols en la paret, en aquell moment es va sentir un soroll molt fort de pedres que es movien. En Joan es va apartar molt espantat, la paret es va començar a moure i amb molta sorpresa va veure que hi havia una gran sala plena de nans. Tots van començar a sortir molt contents.

 

 

Els nans li van explicar al Joan que una bruixa els havia tancat a la cova perquè no li havien volgut donar el seu tresor. Des d’aquell dia tots els nans viuen a la casa d’en Joan i tenen cura de tots els animals del bosc i gràcies al tresor poden comprar menjar per a tots.

 

 

I conte contat ja s’ha acabat.