Xarxa Temàtica Educativa de Catalunya http://www.xtec.cat/
EDU365
http://www.edu365.cat/
INS Els
Planells
http://www.inselsplanells.cat/
Servei meteorògic de Catalunya METEOCAT http://www.meteo.cat/
Plantes de Nadal
http://www.botanical-online.com/plantasdenavidadcatala.htm
Indexcatala
http://botanical-online.com/indexcatala.htm
Aloe
Nom Vulgar: Àloe
Nom científic: Aloe vera (L.) Burn
Familia: Liliàcies
Hambit: Originaria de l'India ,es pot trobar a l'Àfrica i mes rarament en el sud d'Europa.
Característiques: Pot arribar a 60 cm d'alçada.Flors grogues,
acampanades, penjants, de fins a 2,5 cm de longitud en espigues
terminals sobre tiges cilíndriques, llenyoses sense fulles. Fruit en
càpsula.
Components:
Àcids, olis essencials, minerals, aminoàcids, tiamina.
Propietats medicinals:
Sèver: S'obté a partir de la saba de les fulles.
Us intern
Digestiu i laxant.
Us extern
Vulnerari , Dentifric i Amigdalitis.
Es poden recollir cada 6 mesos. S'ha de retirar només una o 2 fulles per planta.

Farigola
Nom vulgar: Farigola
Nom científic: Thymus vulgaris L.
Familia: Labiades
Hábitat: Al marge de de camins secs i matolls.
Característiques: Mata perenne aromàtica de la familia de les labiades de fins 30cm d'alçada.
Flors rosades o blanques, amb la corol.la de llavi superior escoltat i el inferior dividit en tres lòbuls. Calze vermello
ós i velludat.
Propietats medicinals
Ús intern
Digestiva, antirreumàtica, estimulant digestiu, antisèptica, emenagog, bucal, cicatritzant.
Altres usos
Aromatitzant en la cuina
Es recullen a la primavera.I conservar en un recipient de vidre tancat be i a l'ombra.

Galzeran
Nom vulgar: Galzeran
Nom científic: Ruscus Aculteratus L.
Familia: Liliàcies
Hábitat: Al marge de de camins secs i matolls.
Característiques: Mata perenne aromàtica de la familia de les labiades de fins 30cm d'alçada.
Flors rosades o blanques, amb la corol.la de llavi superior escoltat i el inferior dividit en tres lòbuls. Calze vermello
ós i velludat.
Propietats medicinals
Ús intern
Digestiva, antirreumàtica, estimulant digestiu, antisèptica, emenagog, bucal, cicatritzant.
Altres usos
Aromatitzant en la cuina
Es recullen a la primavera. I conservar en un recipient de vidre tancat be i an d'estar exposades a l'ombra.

Grèvol
Nom científic : Ilex aquifolium L.
Nom vulgar: Grèvol o boix grèvol.
Família: Aquifoliàcies
Descripció: Arbre o arbust dioic.De fins a 10 mm .Fruit de fins a 12mm de diàmetre.
Hàbitat: Boscos de faig i de roure i en tanques de climes humits.
Pincipis actius :
Components: Teobromina, Àcid ursólic i lèxic, Tanins, Rutina, Goma, Ilexantinam, Ilicina.
Parts actives: Fulles i fruits.
Usos medicinals: Diüretic, purgant, Febrífurg, tranquilitzant.

Romaní
Nom vulgar: Romaní
Nom cíentific: Rossmarinus officinalis.
Família: Labiales
Habitat: Creix espontàneament en les brolles de cilima mediterrani.
Caracteristiques: Arbust de fulla perenne de molt aromàtic.
Propietats medicinals: Antirrreumàtica, Emenagog, Antioxidant.
Propietats culinaries:Es un aromatitzant.

Valeriana
Nom vulgar: Valeriana
Nom cíentific: Valeriana officinalis.
Família: Valerianàcies.
Habitat: Es troba en boscos , marges dels rius i herbassars humits.
Caracteristiques: Herba perenne de 2m de d'alçada.
Propietats medicinals: Sedants,Hipnòtiques, Antiimflamatories.
Recoleccio i consservació: Es recolecta a la primavera i a la tardor.Netejar i deixar assecar en un lloc ventilat.
