DRILCOCO

Hi havia una vegada una mare cocodril que esperava, feia dies, el naixement d’un fillet de dintre de l’ou. En tenia deu mes que havien nascut feia poc temps.

La senyora Cocodril es va cansar d’esperar, va picar amb les seves curtes potetes i digué:

- Què hi ha algú? Toc, toc!! Què hi ha algú?

L’ou, ni es movia, ni deia res, però quan la senyora Cocodril ja marxava, una mica trista perquè es pensava que ja no sortiria cap cocodril, va sentir un crec!!, crec!! Va anar corrents a la vora del seu ou i va veure com s’obria i en sortia el cocodrilet. Al veure sortir primer la cua va dir:

- Et posaré de nom Drilcoco, que és cocodril al revés, perquè així has sortit de l’ou. Ets igual que jo, tens la pell rugosa i dura, les potes curtes, els ulls sortits, una boca molt gran i una cua molt maca i llarga. Ara hem d’anar cap al riu, t’has de mullar i aprendràs a nedar.

El cocodril estava desorientat i corria cap a una altra banda, però la mare el va agafar amb molt de compte, el va ficar dins la seva boca i el portà fins al riu.

Quan havia après a nedar, la senyora Cocodril li va ensenyar a caçar insectes i agafar peixets, que és el que mengen els cocodrils petits. Després va pujar sobre la seva espatlla a prendre el sol.

Quan van sortir de l’aigua , la mare va dir:

-Anem a veure els teus germans.

Després d’estar una estona amb ells, els va manar que es quedessin tots junts, que anava al riu a menjar. Però el cocodril petit sempre feia al revés del que manava la mare i es va escapar.

- Mare! Mare! Cridaven els germans grans.

La mare va anar corrents a buscar el seu petit. Encara sort perquè hi havia un lleó que se’l volia menjar. La mare Cocodril va lluitar i va guanyar al lleó.

-Què bé! -va dir la mare. Ja tenim menjar. Portarem la carn on són els teus germans i a menjar! Però tu encara no, què ets massa petit! Quan siguis més gran ja en menjaràs!

I així va ser com en Drilcoco va aprendre que havia d’anar sempre amb la seva mare i els seus germans per poder afrontar els perills que hi ha a la selva.

___________________________________________________________________

Conte escrit i explicat als alumnes de P3 i P4 del CEIP Miret i Sans per la Sra. Montse Escofet, mare de la Naila, dintre del projecte sobre els cocodrils.