Generalitat de Catalunya Departament d'Ensenyament CEIP  Miquel Granell Sebastià Juan Arbó, 121 Telèfon: 977 70 19 49 43870AMPOSTA

Àrea
Coneixement del Medi
Nivell
Tercer
Trimestre
Primer

 

TÍTOL de l'activitat RESUM de l'activitat ENLLAÇ de l'activitat

Unitat 1

EL NOSTRE COS PER FORA

MUD: Els óssos del cos.

El programa "Quèquicom" dedica el capítol a l'envelliment i a explicar com es manifesta el pas del temps en les cèl·lules humanes. Els éssers vius, amb el pas del temps, acaben envellint. Arriba un moment en què el cos humà deixa de créixer i comença a mostrar els signes de l'envelliment.

Material didàctic interactiu de la col·lecció "No badis!" per treballar quines són les postures corporals més adequades a fi d'evitar possibles lesions. Proposa l'elecció d'una imatge entre dues de possibles a fi de promoure la conscienciació de la postura correcta i, en acabar, n'avalua l'elecció.

MUD: L'esquelet

Vídeo: Córrer contra el temps

 

Web: I tu, com et poses?

Unitat 2

ELS NOSTRES SENTITS

"Atrapa-sons" dedica el capítol als sons greus i aguts, al funcionament de l'oïda humana, a la història del saxo i a dues obres de Paul Dukas i de W. A. Mozart. Els sons que sentim Com més petit és un instrument musical, més agut sona, i com més gros, més greu sona.

Quèquicom" sotmet els trucs del mag Lari a la mirada de la ciència. Què és el que ens enganya en les il·lusions visuals, els ulls o el cervell? L'il·lusionisme, o màgia blanca, juga amb les il·lusions: fa veure i creure coses que semblen contradir les lleis naturals.

Vídeo: Els sons que sentim

Vídeo: Veure per creure

Unitat 3

ELS ÉSSERS VIUS

Material informatiu sobre les característiques dels conills, les seves parts, l'alimentació, la reproducció i també sobre on viuen. Conté activitats interactives i un recull de tasques, fetes a classe i al laboratori, amb descripcions, dibuixos i fotografies. 2n premi (infantil i primària) del 6è concurs de webs de ciència.

Capítol de la sèrie "El món per un forat" sobre el bernat pescaire. Se'n descriuen les característiques: plomes, bec i coll, alçada, alimentació i niu. Conté un vídeo, fotos amb imatges del vídeo, dibuixos per imprimir i pintar, sons, i activitats lúdiques i d'aprenentatge, com per exemple, cerca d'aliment entre d'altres.

Tot sobre els arbres.

Web: Els conills

 

 

El bernat pescaire

 

 

Cómo són los árboles?

Unitat 4

ELS ANIMALS VERTEBRATS

Recurs didàctic sobre els ocells amb informació sobre la morfologia de les aus i fitxes sobre les característiques de 40 ocells comuns de Catalunya. Cada fitxa conté una imatge de l'ocell, una gravació del seu cant, la descripció de les característiques físiques, hàbitat i alimentació. També conté un paquet d'activitats Jclic d'identificació d'ocells (joc).

Capítol de la sèrie "El món per un forat" sobre el dofí. Descripció de les característiques físiques, hàbitat i alimentació.

Concurs sobre com s'alimenten els animals

Web: Els ocells

 

 

El dofí

La alimentación de los animales

Nadal