15. PLA ANUAL CURS 2009-10

LA PROGRAMACIÓ ANUAL DE LES ACTIVITATS ESCOLARS COMPLEMENTÀRIES. SORTIDES ESCOLARS

EDUCACIÓ INFANTIL

1r Trimestre:
2on Trimestre:
- Assistència a una sessió de la Mostra de Teatre
- Descobreix la teua ciutat

3er. Trimestre:
- Diada de Sant Jordi
- Assaig del festival fi de curs a l’Auditori Felip Pedrell esmorzar i parc.
- Visita forn de pa.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA
CICLE INICIAL

1r trimestre:
-Teatre-Auditori Felip Pedrell. Campanya l'Escola al Teatre.
- Sortida al Parc Municipal.
- Visita Jardins del Príncep. Barri de Remolins.

2n trimestre:
- Auditori Felip Pedrell. Taller de Música.
-Teatre Auditori "Felip Pedrell"-"Mostra de Teatre Escolar".
- Biblioteca Pública.
- Visita al Casc Antic de la ciutat.

3r trimestre- Descobreix la teua ciutat

- 17 de maig :Viatge de fi curs
- Assaig festival fi de curs. Auditori Felip Pedrell.


CICLE MITJÀ

1r trimestre:
-Sortida al Teatre-Auditori "Felip Pedrell", campanya “L'escola al Teatre”.

-Taller de Música. Auditori Felip Pedrell.

2n trimestre:
- Mostra de Teatre Escolar". Teatre-Auditori "Felip Pedrell".-
- Biblioteca Pública.

- Descobreix la teua ciutat (4t)
- SOM AIGUA: la nova cultura de l’aigua, Casa de l’aigua. Tortosa.
- Participació a la mostra de Teatre Escolar (al de 3er i mestres Rosa i Blanca)

3er. trimestre:.
- Festival de corals St Jordi, a l’IES “Joaquin Bau”.
- Assaig festival fi de curs Auditori Felip Pedrell.
- Descobreix la teua ciutat (3r)
- 17 de maig :Viatge de fi curs

CICLE SUPERIOR

1r trimestre:
Sortida al Teatre-Auditori "Felip Pedrell", campanya L'escola al Teatre
Teatre
Cantada de Nadales Ies J. Bau

2n trimestre:
- Festa de l’arbre, al Parc Municipal (5è)
-"Mostra de Teatre Escolar"-

- Participació a la Mostra de Teatre Escolar (alumnes de 5è)
- Descobreix la teua ciutat
- Tallers Ies de l’Ebre i Ies J. Bau.
- 9 de febrer Viatge a

3r trimestre:
- Assaig festival fi de curs Auditori Felip Pedrell.
- Sortida

- Descobreix la teva ciutat.

"DESCOBREIX LA TEUA CIUTAT"

En el marc d'una concepció de l'educació oberta, que contempla la ciutat com una font de recursos educatius i, a la vegada, en un objecte d'estudi, la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tortosa i els Serveis Educatius de Departament d'Educació -Camp d'Aprenentatge de l'Ebre i Centre de Recursos Pedagògics del Baix Ebre- organitzen el Pla d'Activitats Educatives "Descobreix la teua ciutat".

El conjunt d'activitats programades ha de permetre als i les alumnes dels nivells d'ensenyament obligatori de la ciutat de Tortosa apropar-se als espais i serveis que els ofereixen la seua ciutat. Pretenem també, ajudar a conèixer el funcionament de la ciutat i afavorir la formació dels i les nostres alumnes vers una ciutat més sostenible.

 


CURSA DE COLORS
Aquesta activitat esportiva de tots els alumnes del Centre, cursa de relleus intercicles en la qual participen tres equips amb l'armilla cadascun d'un mateix color que identifica l'equip, participant 18 alumnes per color, dos de cada nivell de P3 fins a 6è. S’iniciarà el 28 d’octubre i es perllongarà a tots els darrers divendres lectius de cada es. La cursa de final de cada trimestre es realitzarà el darrer lectiu.

CELEBRACIONS

- LA CASTANYADA
A l’e scola celebrarem la festa el 31 d'octubre, fent pel matí els panelletes a totes les classes i pels mateixos alumnes i per la tarda, a la pista del col·legi, i amb un ambient festiu ens prepararem per animar els participants a la primera cursa de colors del curs. Després a la pista poliesportiva audició i ball de cançons relacionades amb la festa. A continuació es procedirà al repartiment de castanyes que l'AMPA ofereix a alumnes i mestres del centre. Finalment, els alumnes amb el/la seu/a tutor/a finalitzaran els treballs proposats al voltant d'aquesta festa i s'emportaran a casa un present amb els panellets elaborats.

-NADAL
Una vegada més, el pessebre, s’instal·larà al vestíbul del Col·legi. Per dotzé any consecutiu es realitzarà amb la col·laboració del major nombre possible d'alumnes i mestres. A més està previst que tots els alumnes del centre participen en la decoració nadalenca de les aules i d’altres dependències del col·legi.
Pare Noel: Visitarà el col·legi regalant caramels i altres sorpreses a càrrec de l'AMPA i recollint les cartes que els alumnes hagin preparat.

-CARNESTOLTES
La setmana de Carnaval alumnes i mestres portarem un distintiu els dies assenyalats pel ban del rei Carnestoltes que es repartirà oportunament.

-SANT JORDI
Festa del llibre i la rosa. A cadascuna de les classes al voltant d'aquesta data es motiva als alumnes d'una manera especial a cultivar el gust per la lectura i s’estimula als alumnes engrescant-los a produir les seves pròpies creacions literàries.
Es farà un treball de dibuix i/o redacció a càrrec de l’AMPA, anomenat Certamen de Sant Jordi. Prèviament s'anuncien les bases del mateix.
S'entrega a tot l'alumnat participant regals d'entitats col·laboradores amb l'AMPA.

-FI DE CURS
Al mes de juny i com ja és habitual al nostre centre, celebrarem el fi de l'any acadèmic amb el festival fi de curs que està previst es pugui realitzar al Teatre-Auditori "Felip Pedrell". D’una manera lúdica el festival es converteix en un compartir molt especial d’experiències enriquidores entre alumnes i mestres. L'AMPA s'encarregarà de la confecció de l'orla d'alumnes que finalitzen el 6è d'EP.

CORAL ESCOLAR
El centre té formalitzada una Coral Escolar dirigida pel mestre especialista de Música. Al llarg del curs es realitzen assaigos setmanals. És requisit indispensable per assistir-hi la sol·licitud d’autorització signada pels pares, Si s’escau es participa en concentracions i/o convocatòries locals.

REVISTA ESCOLAR "L'EIXERIT"
Dues vegades durant el curs es distribuirà la revista escolar a totes les famílies del Centre, als col·legis amb intercanvi de revista i a entitats i organismes que habitualment se'ls envia. Amb la col·laboració de l'AMPA es realitza la impressió íntegrament a la impremta, i es continuarà oferint gratuïtament.

“INFORMATIU LA MERCÈ”

Fulls de periodicitat anual amb informació de la vida acadèmica del centre per al general coneixement per part de les famílies i personal docent. També està en format digital a la nostre web.

 
  - TORNAR Pla Anual