PREMIS obtinguts per l'IES Gabriel Ferrater

 

2010/ 2011

El treball de recerca "Manual de Quenya. Introducció a la llengua i història dels Èldar dins la fi de la primera edat" de Marc Barceló, tutoritzat per Lídia Martínez, ha guanyat el premi especial Miguel Hernandez al millor treball de recerca en les àrees relacionades amb la Filosofia i la Literatura, dotat amb 5.000 euros, al "Certamen Jóvenes Investigadores" celebrat a Mollina (Màlaga).

Aquest mateix treball va rebre el guardó del II Premi  UPF - Linguamón al millor treball de recerca de batxillerat en l'àmbit de les llengües i el llenguatge, convocat per la Facultat de Traducció i Interpretació de la UPF i Linguamón: Casa de les Llengües, amb l'objectiu d'incentivar la recerca en aquest camp.

I a més el treball ha estat un dels tres seleccionats per participar al European Union Contest for Young Scientists que es celebrarà a Helsinki. Felicitats al Marc i a la Lídia.

Acte de lliurament el 15 de maig a l'auditori del campus de la Comunicació - Poblenou de la UPF.

 


 

2009/ 2010

 

Els alumnes de 1r. d'ESO de Francès han obtingut el tercer premi amb  la creació d'un vídeo en francès. (llegir més...)

Els alumnes de 4rt. d’ESO de Francès  han obtingut el primer premi en blogs a nivell nacional, a la categoria "Classes de français langue étrangère". (Llegir més...)

Maria Grifoll, alumna de primer de Batxillerat, ha obtingut el segon premi de traducció francès-català convocat per la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Perpinyà. Per saber-ne més, cliqueu aquí.

El dia 16 d’Abril, alumnes de 2n de Batxillerat del nostre Institut van participar en el Fòrum TRICS celebrat al complex Educatiu de Tarragona (Antiga Universitat Laboral). En aquesta trobada van exposar els seus treballs de recerca davant de molts alumnes de primer de Batxillerat provinent d’instituts de la demarcació de Tarragona, i els alumnes Jordi Grau i Toni Granados van ser escollits entre els cinc sel·leccionats per accedir als III Premis del Col·legi d'Enginyers Industrials de Tarragona. (Més informació...)

 

L'alumna Cristina Mestres de 2n de Batxillerat ha obtingut una de les 8 nominacions que hi ha en els premis Poincaré convocats per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC. Aquest any hi havia 60 treballs presentats. El títol del treball premiat és Anàlisi de cues d'espera.

 

Dos treballs del centre han estat premiats als Premis Baldiri Reixac:

 • el treball col·lectiu a l'exposició de la Biblioteca: "25 anys, 25 personatges"
 • el treball de recerca i creació litarària "El pes de la pluja", de l'alumna de 2n de Batx. Anna Cortadelles

 

Anna Cortadelles i Adzeries ha obtingut el 1r premi del IV Premi Apellc Jove de narrativa i poesia joves (llegir més al bloc de l'Anna...)

 

Josep M. Llort, professor de Biologia i Geologia, ha guanyat el primer premi en la IX convocatòria dels premis " Angeleta Ferrer i Sensat a la recerca i Innovació Educativa", convocats per l'Àrea d'Educació i Formació de l'Ajuntament de Reus. El teball premiat ha estat el programa educatiu d'ordinador "Microevolució", un micromón del procés evolutiu. El curs passat, abans que el programa fos premiat i divulgat, els nostres alumnes ja van poder treballar-hi.

06-11-2009 - Francesc Valdivia, Anton Òdena i Joan Rull, alumnes de 2n de Batxillerat, juntament amb la professora Eloïsa Valero, han quedat finalistes de la XIV Experiència fotogràfica internacional dels monuments. Un dels premis l'ha guanyat Albert Genovés, que durant la primera setmana de desembre marxarà a Estrasburg a recollir el diploma en una cerimònia que tindrà lloc al palau d'Europa.

 

Pau Alcubilla, Anna Crespo i Linshan Zhu, alumnes de 2n de Batxillerat, han rebut una distinció per haver obtingut una qualificació superior a 9 a les Proves d'Accés a la Universitat.  Més informació de l'acte de lliurament a la web del Dept. d'Innovació, Universitats i Empresa

Premis del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili a treballs de recerca de Batxillerat. A la convocatòria 2009 han rebut premi dos treballs d'alumnes del centre: "La saturació s'atura?. Estudi sobre la descalcificació amb resines", de l'alumne Andrés Ramírez Martínez i Paloma Pérez com a tutora - "Mètodes numèrics amb MATLAB" de l'alumne Jordi Ferré Güell, i David Moyano com a tutor.

2008/ 2009

Albert Genovès Roig, alumne de 2n de batxillerat de la modalitat d'Arts ha guanyat un dels premis de la "XIV Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments", organitzada pel Museu d'Història de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat.

Premis Baldiri Reixac 2008-09: l’equip de la biblioteca, amb els alumnes de segon d’ESO del curs 2007-08, han estat premiats pel treball " Mercè Rodoreda al Gabriel Ferrater"

Premier Concours de Journalisme: 17-maig-2009: Iris Samarra, de 4t d'ESO, i Ignasi Esteve, de 1r de Batx., han guanyat el "Premier Concours de Journalisme Educafrances. (llegir més al blog del seminari...)

Premis de Recerca Universitat Abat Oliba CEU per a estudiants de Batxillerat: Laura Sentís Margalef ha obtingut el primer premi en la modalitat Humanitats pel treball "Estudi sobre la traducció de les onomatopeies en el còmic "L'amour c'est pô propre" (Més informació al Blog del Seminari de Francès, 16-maig-2009)

Abat Oliba

Abat Oliba-1
Abat Oliba

Premi Hèracles de la Secció Catalana de la Societat d'Estudis Clàssics: el jurat ha atorgat el tercer premi de la convocatòria del curs 2008-09, a Nàroa Celma Miralles, pel seu treball de recerca "Què se n'ha fet ...de Fedra?

Premi CIRIT per " El temps de fa temps. Anàlisi de fenòmens meteorològics del segle XIX a Reus" Autora: Mercè Vallverdú Bonet. Prof. tutor: Albert Pujol (aquest treball es classificà com a segon suplent en el Certamen Joves Investigadors 2008). Podeu consultar el treball sencer a Recercat, (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)

cirit_08-09 cirit08-09 cirit 08-09

Guardons de la Ciutat 2008: Divendres 19 de setembre, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus, l'IES Gabriel Ferrater va rebre una Menció Honorífica Municipal, pel seu 25è aniversari com a centre d'ensenyament secundari a Reus. (galeria fotogràfica)

2007/2008

Marc Barceló, Maria Moncusí i Anna Cortadelles van quedar finalistes al concurs "Ficcions: l'aventura de crear històries". Llegir més...

Ficcions
Ficcions1

Distinció de les PAU a l' alumna Iria Gomis Egea  per l'obtenció d'una nota superior a 9

Lliurament: Palau de Pedralbes el 16 de juliol de 2008

5è premi Puig i Ferrater:

 • Categoría A: 1r Premi Anna Cortadelles Adzerias
 • Categoría B: 1r Premi Mercè Vallverdú
Ciències
 • 1r premi del Col.legi de Geòlegs de Catalunya per "Estudi del risc sísmic al casc antic de Reus". Autor: Miquel Àngel Xifré. Prof tutor: Albert Pujol Codina
 • Premi Consell Social de la URV per "Anàlisi dels embassaments de Flix i Riba-roja" Autora: Sara Rius Garcia Prof. tutora: Paloma Pérez
 • Premi Consell Social de la URV per "Donació i transplantament renal. Estudi de 8 casos" Autora: Neus Guasch Boqué. Prof. tutor: Josep M. Llort
Clàssiques
 • 1r premi Núria Tudela de la revista Auriga per "De cançons i mites". Autora: Helena Arévalo. Prof. tutora: Lídia Martínez Flores.  
Francès

1r premi Concurs de Traducció a la Modalitat Francès-Català (U PF) Carlota Bergada Pujol

I Concurs de ràdio de l’APFC  i L’Institut Francès: 5 premis entre els que figura el Gran Premi de l’Institut Francès: “Un viatge a Paris “ per a les alumnes de 3r d’ESO

la Mostra 08 en la modalitat de Ràdio escolar pels alumnes de Francès . Prof. tutors: Antoni Prats Fabra, Marisol Arbués Castán i Inmaculada Arias Prieto.

2006/2007

I Premi de la URV a l’alumna de 2n de BAT Marta Chamorro

Beca Europa a l’alumna de 2n de BAT Anna Capilla. Aquesta beca selecciona els millors alumnes preuniversitaris de Espanya per a potenciar el seu talent i donar-los a conèixer les universitats més prestigioses d’Europa: Alcalà, Oxford, París, Praga, Heldelberg i Bolònia, per acabar a Salamanca. Entre 2000 alumnes només 50 van ser triats.

Biblioteca
 • Projecte d’innovació Puntedu. pel treball  “La Mediateca: un món per descobrir”. L'objectiu és potenciar la biblioteca escolar com a espai de coneixement i de recursos. Professores responsables d’aquest projecte: Balbina Garcia Barceló i Gemma Alegria i Folch.
 • 2n premi, dotat amb 9.000€, en el "Concurs nacional de bones pràctiques per a la dinamització i innovació de les biblioteques dels centres escolars per a l'any 2006", convocat pel Ministeri d' Educació i Ciència.
Ciències
 • Selecció per a participar en Galiciencia per "En el límit del què és viu" Autor: Marc Llort Prof. tutor: Jordi Abela
Francès
 • la Mostra 07 en la modalitat de Ràdio Escolar pels alumnes de Francès . Prof. tutors: Antoni Prats Fabra, Marisol Arbués Castán, Inmaculada Arias Prieto.
 • Concurs de ràdio de l'APFC i l’Insitut Francès de Barcelona: 5 premis

Revista

Premi BALDIRI I REIXAC a la revista la txunga de l’IES Gabriel Ferrater com a reconeixement de la seva trajectòria de 20 anys

Tecnologia

Premi BALDIRI I REIXAC a l’alumna de 2n de BAT Marta Nolla pel treball de recerca “Tot buscant la forma”, tutoritzat pel professor Francesc Fernández. L’estudi recrea la metodologia de Gaudí en l’exploració i la cerca de l’espai i la forma.

Visual i Plàstica
 • Premi XII edició de l'Experiència fotogràfica internacional dels Monuments als alumnes. Guanyadora : Cristina Pinyol. Finalistes: Blanca Simó, Laura Hidalgo i Clara Cortadelles . Prof. tutora: Eloïsa Valero
 • Menció extraordinària A la 1ra edició del Concurs Es de libro ha estat concedida una pel treball de recerca El Videoclip, realitzat per l'alumne de 2n de batxillerat (modalitat artística) Ivan-Eduard Giménez Torroja i tutoritzat pel professor del departament de Tecnologia Francesc Fernández

2005/2006

Premi CIRIT a centres

Distinció de les PAU a l' alumna Maria Auladell Bernat per l'obtenció d'una nota superior a 9

Premi CIRIT a centres

Distinció de les PAU a l' alumna Maria Auladell Bernat per l'obtenció d'una nota superior a 9

Ciències Socials
 • 1r Premi IV Edició del premi Mestrall de l'associació d' Història rural de les comarques gironines pel treball "L'avellana al Camp de Tarragona. Evolució del conreu i del comerç". Eduard Arnal Boada. Professora tutora: Rosa Solé.
Ciències Experimentals
 • Accessit de la Societat Catalana de Fisica al treball de recerca "La Física en un parc d’atraccions" de l'alumna Iris Lorente. Prof tutor: Anton Gens
 • 1r Premi AEQT pel treball "Varia la quantitat de vitamina C en el procés dels cítrics?" de Laura Trúpita Ollé. Prof tutora: Paloma Pèrez Machamalo.
 • 3r Premi AEQT pel treball "Reciclatge i eficàcia: els sabors artesanals". Pilar Cobo Cardenete. Prof tutora: Paloma Pèrez Machamalo
 • Maria Auladell Bernat, finalista a l'Olimpiada de Quimica, a la qual va obtenir el número 15 de tot l'Estat.
Clàsssiques
 • Premi Cirit per “Revivint la història. Estudi genealògic d’una familia del Camp de Tarragona” Claudia Kirchner Vives . Prof. tutora: Lidia Martínez Flores.
 • Premi URV per “Revivint la història. Estudi genealògic d’una familia del Camp de Tarragona” Claudia Kirchner Vives . Prof. tutora: Lidia Martínez Flores.
Visual i Plàstica
 • Premi de video i televisió de la Mostra d'audiovisuals escolars 2005-06. Prof. tutor: Jordi Biendicho.
 • Premi XI edició de l'Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments als alumnes: Adrià Cid i Miriam Pérez. Prof. tutora: Eloïsa Valero

2004/2005

Ciències
 • Premi CIRIT per "La salicòrnia: un estudi microscòpic” Sara Padrell. Prof tutor; Albert Pujol Codina i “Tornar a néixer: un estudi de vuit casos de coma” Alba Valiente. Prof tutor: Josep M- Llort i Planchadell.
 • INJUVE (Instituto de la Juventud) El treball “Tornar a néixer: un estudi de vuit casos de coma” d' Alba Valiente i prof tutor: Josep M- Llort i Planchadell, fou seleccionat per a participar al Congrès " Jóvenes Investigadores" a Mollina, Màlaga.
 • Premi de la Facultat d'Enologia de la URV al treball de recerca "Influència de tres tipus d’emparrat de la vinya en la qualitat del raïm de vinificació" de Bárbara Nebot.  Tutor: Jordi Abela.
cirit04-05 Cirit 04-05
Humanitats
 • Premi de la URV al treball de recerca de l'alumne Joan Bertrán : Prof. Tutora: Gemma Alegria i Folch.
 • Premi d'Història dels Jocs Florals de Torroja del Priorat pel treball de recerca de l'alumne Axel Baiget Morreres: "La guerra civil a la Selva del Camp". Prof. tutor: Joan Ramon  Corts i Salvat
 • 2n Premi Omnium Cultural: Axel Baiget
 • 3r Premi Omnium Cultural: Joan Bertran
 • 2n Premi de traducció de la UPF: Aina Codina
Matemàtiques
 • 1r lloc de Catalunya de 1r d'ESO per Andrès Ramírez en el concurs de talents matemàtics
Visual i Plàstica
 • Premi en la categoría de Batxillerat a la fase provincial del Concurs de Dibuix de la ONCE sobre el Quixot per Jordi Jarque , alumne de Batxillerat de les Arts.
 • 2n Premi del CAC a l’audovisual sobre “telebasura” presentat pels alumnes del’assignatura d’Infografia. Prof: Jordi Biendicho.
 • Premi X edició de l'Experiència fotogràfica internacional dels Monuments als alumnes: Jessica Duaso i Tània Martín. Prof tutora: Eloïsa Valero.

2003/2004

 • Premi CIRIT a centres
Ciències
 • Premi CIRIT per “Doctor em fa mal tot i no faig comèdia, la fibromiàlgia: un estudi de nou casos". a l’alumne Xavier Vila Chiapella. Prof.tutor:Josep M- Llort i Planchadell
 • “El bentos del Cap Salou” a ‘alumne Marc Julià Miralles. Prof tutor; Albert Pujol Codina
 • Premi de la Facultat de Enologia de la URV per " La mina d’aigua del mas Soldevila" de Ana Isabel Rios. Prof. tutor: Jordi Abela
Visual i plàstica
 • 3er Premi d'Il·lustració del 22è Certamen Literari i Artístic infantil i Juvenil en homenatge a J. V. Foix, Salvador Dalí i Robert Gerhard.
 • Premi a Mireia Lopesens de la IX Experiència Fotogràfica dels Monuments.
 • Premi a la professora Eloisa Valero de la IX Experiència Fotogràfica dels Monuments. Dep. de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

2002 / 2003

Visual i plàstica
 • Premi Experiència fotogràfica de monuments (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). Premi categoria alumnes a Lucia Perera, Mariona de Lamo i Beni Gutiérrez. Premi categoria professors a Jordi Biendicho.
 • Premis de Fotografia Escolar de la Generalitat de Catalunya. Premi finalista a l'IESGF.
Ciències
 • Premi CIRIT per "L'epidèmia de grip de 1918 a Reus", a l'alumne Joan Terol Amigó, tutoritzat pel professor Josep M. Llort Planchadell.

2001 / 2002

Visual i plàstica
 • Premi Experiència fotogràfica de monuments (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). Premi categoria alumnes a Teresa Chillida i Vicky Latorre. Premi categoria professors a Eloisa Valero.
 • Premis de Fotografia Escolar de la Generalitat de Catalunya. Premi finalista a l'IESGF.
Llengua castellana
 • Premis de Vídeo Escolar de la Generalitat de Catalunya. Premi finalista a l'alumna Júlia Cruz i grup d'alumnes del batxillerat artístic.
Llengua catalana
 • Premi Baldiri Reixac pel treball "Llepolies del llenguatge" realitzat per alumnes d'ESO amb col·laboració d'alguns alumnes de batxillerat, tutoritzats per la professora Balbina Garcia
Ciències
 • Premi CIRIT per "Si són nois com el pare i si són noies com la mare" a l'alumna Mireia García-Villarrubia Muñoz, tutoritzada pel professor Josep M. Llort Planchadell.
 • Premi CIRIT a centres

2000 / 2001

Visual i plàstica
 • Premi Experiència fotogràfica de monuments. Finalista: l'alumna Jordina Folch
 • Premis de Fotografia Escolar de la Generalitat de Catalunya. Primer premi a l'IESGF.
 • Premis Reddis. Primer premi a l'alumne Pau Magrané i accèsit a l'alumne Oriol Nogués
Ciències
 • Premi CIRIT per "La rasa del Ceferino" a l'alumna Roser Badia Cabré, tutoritzada pel professor Albert Pujol Codina.
 • Premi de la Facultat de Enologia (URV) per Adob químic o adob orgànic? de Roser Colea Vall, tutor Albert Pujol

1999 / 2000

Visual i plàstica
 • Premi Experiència fotogràfica de monuments (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) a l'alumna Mònica Matas

1998 / 1999

Ciències
 • Premi CIRIT ex-aequo per "La freqüència cardíaca al llarg del dia" a l'alumne Alberto García-Villarrubia Muñoz, tutoritzat pel professor Josep M. Llort Planchadell i per "La hipertensió arterial" a l'alumne Carles Olivé Vernet, tutoritzat pel professor Josep M. Llort Planchadell.

1997 / 1998

 • Premi CIRIT a centres
Ciències
 • Premi CIRIT per "Biogènesi" a l'alumne Alberto Ribes Garcia, tutoritzat pel professor Josep M. Llort Planchadell.

1994 / 1995

Ciències
 • Premi CIRIT per "Material genètic" als alumnes Elena Marcos Sans i Jordi Basora Roig, tutoritzats pel professor Josep M. Llort Planchadell.

1993 / 1994

Ciències
 • Premi CIRIT per "Diari de Camp a la riera del Picarany" a les alumnes Marta Iglesias Benet i Laura Barrero, tutoritzades pel professor Josep M. Llort Planchadell.

1992 / 1993

 • Premi CIRIT a centres.
Ciències
 • Premi CIRIT ex-aequo per "Empaquetamiento del DNA: un model didàctic" a les alumnes Marta Mas Abelló, Dolors Pérez Martínez i Sònia Segura, tutoritzades pel professor Josep M. Llort Planchadell i per "El virus de la SIDA" a l'alumna Anna Besora Masdeu, tutoritzada pel professor Josep M. Llort Planchadell.

1991 / 1992

Ciències
 • Premi CIRIT per "Síntesi de proteïnes: un model didàctic" a l'alumnaAnna Cabré Llobet, tutoritzada pel professor Josep M. Llort Planchadell.

1990 / 1991

 • Premi CIRIT a centres
Ciències
 • Premi CIRIT per "Simulador de fisiologia humana" als alumnes Jesús Jansà Fabra i José-Antonio Sáez Serena, tutoritzats pel professor Josep M- Llort Planchadell.

1989 / 1990

Ciències
 • Premi CIRIT per "CITO: Avaluació de citologia assistida per ordinador" a l'alumne Carles Batet Gràcia, tutoritzat pel professor Josep M. Llort Planchadell.