ZER BAIX PRIORAT

 

 

TREBALL PER PROJECTES

L'ALIMENTACIÓ

Aquest tercer trimestre hem treballat el projecte de l'alimentació. La introducció va ser l'estada de colònies a la granja- escola “Les Obagues” de Juneda, on vam participar en els tallers de transformació dels aliments : la llet i els seus derivats, el pa i les seves varietats, la carn i el ventall de possibilitats que ens dóna.

L'alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida. Per tal que el creixement i el desenvolupament tant físic com mental es produeixi d'una manera adequada, és imprescindible facilitar una alimentació que cobreixi les necessitats nutricionals pròpies de cada etapa.

Per tenir una alimentació saludable cal conèixer les possibilitats nutritives i l'ús dels diferents aliments que es classifiquen en grups. La seva representació gràfica és la piràmide dels aliments que ens permet valorar quins són els aliments bàsics i quina ració és la més adient segons l'edat i les característiques individuals. També hem treballat sobre els casos en que cal fer una dieta especial a causa d'alguna peculiaritat en el funcionament del nostre cos, a causa d'alguna insuficiència o d'alguna intolerància.

Hem fet un seguiment dels esmorzars saludables i hem convidat experts en el tema a fer una xerrada oberta a la comunitat educativa.

Els hàbits alimentaris no tan sols contribueixen a mantenir el cos sa i un bon nivell de benestar en les persones, sinó que, a més a més, redueixen el seu cansament i n'augmenten la capacitat d'acció.

D'altra banda, mantenir un estil de vida actiu i practicar activitat física de manera regular, a més d'ajudar a conservar un pes corporal adequat i de prevenir l'aparició de nombroses malalties, incrementa l'autoestima dels qui en practiquen, cosa que, alhora, repercuteix en el rendiment personal.


Equip de treball de projectes

.................... ..Web Alimentació.................................................................................................................................

.. .J

Transformació d'aliments

....... ............................. .


ÍNDEX