FORMACIĶ BĀSICA
GRADUAT EN EDUCACIĶ SECUNDĀRIA
El Graduat en Educaciķ Secundāria (GES) és l'única titulaciķ oficial d'ensenyament bāsic (equival a l'ESO que s'obté als IES). Des del curs 1999- 2000 la Generalitat de Catalunya autoritza que l'Escola d'Adults de Girona ofereixi el programa "Graduat en Educaciķ Secundāria" que permetrā a una persona adulta, a partir de 18 anys, obtenir la nova titulaciķ amb un procés d'avaluaciķ contínua o bé seguir la modalitat a distāncia o bé preparar-se per a les proves lliures.
La titulaciķ del GES permet accedir a estudis superiors (grau mitjā, batxillerat...) i preparar-se per estudiar les proves d'accés a grau superior o a la universitat.
INFORMACIĶ GENERAL
ESTRUCTURA
El GES estā organitzat en 3 āmbits i s'han de fer o acreditar 46 mōduls per obtenir la titulaciķ; estan distribuīts de la forma següent:
- āmbit de les Matemātiques, de la Cičncia i de la Tecnologia (17 mōduls)
- āmbit Socials i de Participaciķ (9 mōduls)
- āmbit de la Comunicaciķ: Catalā, Castellā i Anglčs (20 mōduls)
Els diferents mōduls que conformen cada āmbit, i que constitueixen el conjunt de la titulaciķ, s'ordenen en tres nivells de dificultats (de menys a més).
Un mōdul té una durada aproximada d'un trimestre. Hi ha dos tipus de mōduls:
- mōdul comú (obligatori)
- mōdul optatiu o obert
TUTORIA
A cadascuna de les persones que accedeixen al GES se'ls efectuarā una avaluaciķ inicial que constarā de: l'expedient acadčmic, les proves inicials i l'entrevista personal.
El programa disposa d'un servei de tutoria per informar i orientar sobre l'itinerari formatiu.
MODALITATS
Presencial: assistčncia a classe i avaluaciķ contínua.
Semipresencial: assistčncia a classe i a l'aula d'autoformaciķ.
A distāncia: proves trimestrals dels mōduls (el CFA Girona no estā encara autoritzat).
Proves lliures: assistčncia a l'aula d'autoformaciķ i avaluaciķ externa.
DURADA
Un curs estā distribuīt en tres trimestres. Cada trimestre consta de 10 setmanes de classe.
Una persona pot incorporar-se al curs a principis de cada trimestre.
AVALUACIĶ, CONVALIDACIĶ, ACREDITACIĶ I CALENDARI
a. PRESENCIAL; AVALUACIĶ CONTÍNUA;
S'establiran pautes per a l'observaciķ sistemātica i el seguiment de cada persona al llarg del seu procés d'aprenentatge:
- sistema modular: s'estableixen uns mōduls (sķn com "temes") pels diferents āmbits que s'hauran de cursar, convalidar i/o acreditar.
- trimestral: al final de cada trimestre es farā una sessiķ d'avaluaciķ que quedarā reflectida en les actes de cada āmbit.
- itinerari personal: cada persona tindrā un pla personalitzat, que es podrā revisar cada trimestre.
- flexible: la persona pot escollir fer un nivell en un curs (5 dies de la setmana), o fer mōduls d'un o varis āmbits per trimestre...
La titulaciķ presentada, la prova de nivell i l'entrevista poden permetre una sčrie de convalidacions i acreditacions de nivells i mōduls:
- A una persona que ja té el graduat escolar o el primer cicle d'ESO se li podran convalidar 16 mōduls (nivell 1). Se situarā al nivell 2, tot i que el centre, una vegada realitzades les proves de nivell i l'entrevista, li podrā acreditar més mōduls o bé li aconsellarā fer algun mėdul de reforį.
- Una persona que té superats crčdits del 2n cicle d'ESO (3r i 4t d'ESO), 1r de BUP o 1r curs de FP1 se situarā al nivell 3.
- Per la resta de casuístiques caldrā fer una proposta d'acreditacions a la Direcciķ General de Formaciķ de Persones Adultes amb la presentaciķ de la prova de nivell efectuada.
HORARIS
Consultar horaris 3r trimestre
b. PROVES LLIURES
El Departament d'Educaciķ estableix un calendari de proves lliures per āmbits al llarg del curs (novembre/gener - maig/juny). La preparaciķ es realitza per la via de l'aula d'autoformaciķ fent una entrevista inicial amb l'assessor/a corresponent i establint un pla de treball.
Pel cost dels materials, horaris, calendari.... cal demanar la guia informatica de l'aula d'autoformaciķ. Cal concertar dia i hora d'entrevista.