CFA Palau de Mar, premi Baldiri Reixac 2009

En Xarxa! Primer classificat en categoria de formació d'adults dels IV Premis Espiral Edublogs

Premi Especial III Concurs de Bones Pràctiques TIC

Ens mudem
2 de setembre de 2014

Estrenem nou curs i amb ell estrenem una nova pàgina web. Després de 9 anys, en els quals aquesta pàgina web ha estat la porta d'entrada als espais virtuals del CFA Palau de Mar i un espai de comunicació de la comunitat educativa del nostre centre, com ho demostren les més de 209.000 pàgines visitades des del 2008 ençà.

Però toca mudar-nos, a una nova pàgina web, amb una tècnologia més actual, que donarà millor servei a les necessitats comunicatives del CFA Palau de Mar.

Podeu accedir a la nova pàgina web del centre fent clic a la imatge anterior o mitjançant l'enllaç:

http://blocs.xtec.cat/cfapalaudemar/

 

Imatges dels actes de tancament del curs 2013-14
17 de juliol de 2014

El passat 17 de juny, el CFA Palau de Mar va organitzar un acte de comiat de curs el qual, aprofitant la commemoració del centenari de la Mancomunitat va girar entorn a aquest tema.

L’acte central va constar d’una conferència amb el títol “La Mancomunitat: progrés i política pedagògica” a càrrec de la Dra. Teresa Abelló, Professora titular del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. Durant la taula, els estudiants del CFA Palau de Mar també van poder gaudir d’una visita guiada al recinte de l’Escola Industrial i d’una lectura de textos poètics a càrrec d’estudiants del nostre Centre.

Us deixem aquí les fotografies de l’acte, tot agraïnt a en Joan Carbonell la cessió de les seves fotografies per a publicar-les al nostre web.

El CFA Palau de mar al FIET
14 de juliol de 2014

El passat 27 i 28 de juny va tenir lloc al Palau de Congressos de Tarragona el I Fòrum Internacional d’Educació i Tecnologia (FIET).

Convidats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, en Joan Padrós, director del CFA Palau de Mar, i en Jorge Castro, estudiant del Graduat en Educació Sacundària, van presentar la comunicació “Experimentant la Flipped Classroom”, basada en un experiència que hem duta a terme enguany, amb el grup de GES 1, concretament en el mòdul de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació.

Publicació de la llista d'admesos al CFA Palau de Mar i de la llista d'espera
11 de juliol de 2014

D'acord amb el calendari de preinscripció i matrícula per al curs 2014-15, des d'aquest matí es pot consultar als panells informatius del CFA Palau de Mar la llista d'admesos al CFA Palau de Mar i la llista d'espera per al curs 2014-15.

Podeu consultar la llista d'admesos per al curs 2014-15 en pdf fent clic a la imatge anterior i la llista d'espera fent clic en aquest enllaç.

Recordem que totes aquelles persones a les quals se'ls ha assignat una plaça s'hauran de matricular del 2 al 8 de setembre en l'horari següent:

 • Matins: Del dimarts 2 al divendres 5 de 10 a 13 h
 • Tardes: Del dimarts 2 al dijous 7 i dilluns 8 de 15 a 17 h

En el moment de matriculació s'ha d'abonar, en concepte de material, 25 € els estudiants d'informàtica i 15 € els estudiants de la resta d'ensenyaments (excepte l'alumnat del CAM que es regeix pels preus públics establerts per aquests ensenyaments)

Les persones que hagin presentat la preinscripció a d'altres centres d'adults i hagin estat acceptats al CFA Palau de Mar hauran de portar la següent documentació per a formalitzar la matrícula:

 • DNI original i fotocòpia
 • Targeta sanitària original i fotocòpia
 • 1 fotografia de mida carnet

Publicació de la llista de sol·licituds definitiva
8 de juliol de 2014

D'acord amb el calendari de preinscripció i matrícula per al curs 2014-15, des d'ahir es pot consultar als panells informatius del CFA Palau de Mar la llista de sol·licituds definitiva.

Recordem que aquest llistat conté totes les persones que s'han preinscrit en alguns dels ensenyaments de Formació de persones adultes que ofereix el CFA Palau de Mar i que, per tant, participaran en el sorteig per tal d'obtenir plaça en aquells ensenyaments amb major demanda que oferta de places.

Tal com ha publicat el Departament d'Ensenyament el número per a determinar l'ordre de les sol·licituds en cas d'empat és l'11.016. (Número més gran atorgat: 31.265)

Podeu consultar la llista de sol·licituds definitives per al curs 2014-15 en pdf fent clic a la imatge anterior.

Publicació de la llista de sol·licituds provisionals
7 de juliol de 2014

D'acord amb el calendari de preinscripció i matrícula per al curs 2014-15, avui s'ha publicat la llista de sol·licituds provisionals.

Recordem que aquest llistat conté totes les persones que s'han preinscrit en alguns dels ensenyaments de Formació de persones adultes que ofereix el CFA Palau de Mar i que, en cas de detectar-se alguna errada, teniu fins demà dia 8 de juliol per a presentar la reclamació corresponent.

Podeu consultar la llista de sol·licituds provisional per al curs 2014-15 en pdf fent clic a la imatge anterior.

Publicació de l'oferta de places
19 de juny de 2014

D'acord amb el calendari de preinscripció i matrícula per al curs 2014-15, avui s'ha publicat l'oferta de places vacants del CFA Palau de Mar, un cop ha conclòs el període de matrícula de l'alumnat propi.

Podeu consultar les places disponibles per al curs 2014-15 fent clic a la imatge anterior

 

Preinscripció d'alumnat nou
11 de juny de 2014

El proper divendres dia 23 comença el període de preinscripció per al curs 2014-15, que s'allargarà fins el dia 30 de juny. Podeu consultar els horaris de matriculació dels diferents ensenyaments fent clic a la imatge següent.

En el moment de realitzar la preinscripció els diferents tutors realitzaran una entrevista prèvia per determinar els coneixements de la persona que realitza la preinscripció i ubicar-la al nivell més adequat, qui, si s'escau, haurà de realitzar una prova de nivell.

Recordeu que la documentació que haureu de portar per a fer efectiva la matrícula és:

 • Una fotografia de mida carnet
 • DNI: Original i fotocòpia
 • Targeta sanitària: Original i fotocòpia

El CFA Palau de Mar no disposa de servei de copisteria

Canvi de data de la celebració de fi de curs i inscripcions a le visita del Recinte de l'Escola Industrial
10 de juny de 2014

Per problemes de disponibilitat amb la sala on celebrarem els actes de celebració del fi de curs del CFA Palau de Mar, ens hem vist obligats a canviar la data d'aquests actes. Per tant

Els actes de celebració del fi de curs tindran lloc el dia 17 de juny de 2014

Recordeu que entre els actes programats, que podeu consultar en aquesta mateixa pàgina, s'inclou una visita al Recinte de l'Escola Industrial. Atès que les places d'aquesta activitat són restringides, nomès podran participar les primeres 40 persones que realitzin les inscripcions mitjançant el formulari que trobareu en el següent enllaç.

Accés al formulari d'inscripció

Les 40 primeres persones en realitzar la inscripció, rebran, al llarg d'aquesta setmana un correu confirmant la seva participació en la visita

Les inscripcions que es realitzin mitjançant aques formulari són únicament per a la visita al Recinte de l'Escola Industrial ja que la conferència i la resta d'activitat són d'entrada lliure fins a completar l'aforament de la sala.

Assignació de places en grups amb major demanda que places ofertades
6 de juny de 2014

Atès el major nombre d'estudiants que promocionen i/o repeteixen que de places disponibles en determinats grups dels ensenyaments que s'ofereixen al CFA Palau de Mar, i d'acord amb la decisió presa pel Consell de Centre, aquest matí s'ha celebrat el sorteig per assignar les places als estudiants que hi aspiraven.

Finalment els grups amb major demanda que oferta de places, han estat els grups de COMPETIC 1 i de Llengua anglesa 3

Podeu consultar el resultat del sorteig i per tant les persones a les quals se'ls assigna una de les places vacants en aquest enllaç.

Accés als llistat d'estudiants que han obtingut plaça per al curs 2014/15

El sorteig, obert a qui volguès assistir per tal de garantit la màxima transparència, ha tingut lloc aquest matí a les 10 h. amb la presència de 13 estudiants, tres d'ells, representants del sector alumnat al Consell de Centre i ha estat realitzat per la Cap d'estudis i el Director del CFA Palau de Mar.

Aportació despeses i manteniment material educatiu i assignació de places curs 2014-2015
6 de juny de 2014

Per tal d'establir l'aportació per concepte de despeses i manteniment de material i recursos educatius i el sistema de provisió de places d'aquelles nivells de determinats ensenyaments en els quals hi ha més demanada que oferta, s'ha realitzat una reunió extraordinària virtual del Consell de Centre del CFA Palau de Mar, en el qual s'ha decidit:

Establir la quantía de l'aportació per concepte de despeses i manteniment de materials educatius que els estudiants han de pagar en formalitzar la matrícula en:

 • 25 € estudiants dels ensenyaments d'informàtica (COMPETIC)
 • 15 € estudiants de la resta d'ensenyaments, excepte del estudiants de CAM que han d'abonar el preu públic establert pel Departament d'Ensenyament

Pel que fa a l'assignació de les places d'aquells nivells dels grups d'ensenyaments en que hi ha més demanda que ofertes, davant de la demanda d'un grup d'estudiant d'assignar les places vacant amb els estudiants amb la qualificació més alta, s'ha decidit, per àmplia majoria, deixar per aquest curs l'assignació de places per sorteig i reprendre la discusió de cara al curs vinent.

 

Celebració de fi de curs
5 de juny de 2014

Amb motiu del final del curs des del CFA Palau de Mar hem volgut preparar un acte de comiat, que enguany, aprofitant la commemoració del centeneri de la Mancomunitat girarà entorn a aquest tema.

L'acte central d'aquesta commemoració serà la conferència "La Mancomunitat: progrés i política pedagògica" a càrrec de la Dra. Teresa Abelló, Professora titular del Departament d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.

L'acte tindrà lloc en la capella de la Residència Ramón Llull el proper 16 de juny.

Amb anterioritat a la conferència un grup reduït de 40 persones podran realitzar una visita guiada pel Recinte de l'Escola Industrial i visitar alguns dels edificis que habitualment no romanen oberts al públic.

Atès la restricció en el nombre de participants a aquesta visita el proper dimarts dia 10 de junyl obrirem un formulari d'inscripció, al qual es podrà accedir des d'aquesta pàgina web, al voltant de les 17:00, de manera que les 40 primeres persones en inscriure's seran les persones que hi podran participar.

El horari i la resta d'activitats previstes en aquesta celebració són:

 • 17:00 - 18:00 h. Visita guiada al recinte de l'Escola Industrial
 • 18:00 - 18:15 h. Presentació de l’acte a càrrec del director del CFA Palau de Mar
 • 18:15 - 19:00 h. Conferència “La Mancomunitat: progrés i política pedagògica” a càrrec de la Dra. Teresa Abelló (professora titular del Departament d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona)
 • 19:00 - 19’30 h. Lectura de textos poètics a càrrec dels estudiants del CFA Palau de Mar.
 • 19:30 h. Cloenda de l’acte

Per finalitzar l'acte tindrà lloc el tradicional piscolabis a l’Aula d’Autoformació del CFA Palau de Mar amb les menges aportades per l’alumnat

 

Nou llibre de Jordi Llimargas
4 de juny de 2014

Jordi Llimargas historiador i professor de socials i de francès del CFA Palau de Mar ha participat en l'edició del llibre "La Doma, retaula del garriguencs"

Podeu veure una entrevista als autors de "La Doma, el retaule dels garriguencs"a la pàgina web del Telenotícies de Televisió de Catalunya.

L'equip directiu del CFA Palau de Mar vol felicitar a en Jordi Llimargas pel seu magnífic treball i agrair la donació d'un exemplar d'aquesta obra, que tots els usuaris del centre podeu consultar a l'aula d'autoformació, gentilesa de Serveis Monserdà.

Sol·licitud de continuïtat/matrícula de l'alumnat propi
3 de juny de 2014

Segons el calendari de preinscripció i matrícula per al curs 2014-15, establert pel Departament d'Ensenyament, entre els dies 9 i 12 de juny tindrà lloc el procés de matrícula de l'alumnat propi.

Tal com s'ha realitzat en els darrers cursos, la matrícula es farà en horari de classe, d'acord amb els horaris i les instruccions que us proporcionarà el vostre tutor o tutora.

Recordeu que la documentació que haureu de portar per a fer efectiva la matrícula és:

 • Una fotografia de mida carnet
 • DNI: Original i fotocòpia
 • Targeta sanitària: Original i fotocòpia

Igualment, durant el procés de matrícula haureu de fer efectiu el pagament de l'import per a despeses de material, que us comunicarem tant bon punt sigui aprovat pel Consell de Centre.

Sortida de final de curs
19 de maig de 2014

Enguany la tradicional sortida de final de curs ens durà fins a la ciutat de Girona

La sortida tindrà lloc el dia 18 de juny a les 8:15 h. des de l'escola (Cr. Rosselló)

Programa:

 • 10.00 h arribada.
 • 10.30 h visita guiada barri vell de Girona que inclou: - visita a la Catedral - visita al Call i als banys àrabs
 • 13.30 h dinar.
 • 16.30 h visita a Sant Pere Galligans.

Preu: 21 € (viatge + visites).

Inscripcions:

 • Cal portar l'import exacte.
 • El dinar no està programat. En ser la visita al centre de la ciutat, es pot buscar un restaurant o bé portar el dinar de casa.
 • Per apuntar-vos heu de donar el vostre nom i l' import de l'excursió a l’administrativa (Asun) en l’horari següent:
  • Dilluns de 10.30 h a 11.30 h
  • Dimecres de 10.30 h a 11.30 h / de 16.00 h a 18.30 h
  • Divendres de 10.30 h a 11.30 h

  La inscripció dels alumnes és prioritària (els familiars i amics quedaran en llista d’espera).

NOTA: S’efectuarà una parada en ruta, de 15 minuts. L’organització recomana que cada alumne dugui un entrepà per tal d’estalviar-nos cues a l’àrea de servei on decidim aturar-nos per esmorzar, i fer més breu aquesta parada en ruta.

 

Oferta formativa curs 2014-15
16 de maig de 2014

D'acord amb el que estableix el Calendari de preinscripció i matrícula avui s'ha publicat al tauler d'anuncis l'oferta formativa del centre pel curs 2014-15.

Podeu accedir al document amb pdf fent clic al damunt de la imatge.

La principal novetat pel curs 2014-15 consisteix en la supressió d'un curs de Llengua castellana 1 i l'oferta d'un curs de Llengua francesa 2.

Taller de formació de professorat "Realitat augmentada: aplicació pràctica a les aules"
7 de maig de 2014

Avui dimecres, de 18 a 20 h, tindrà lloc al CFA Palau de Mar el Taller de formació de professorat "Realitat augmentada: aplicació pràctica a les aules", organitzat per l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia, en col·laboració amb DIM-UAB.

Durant el taller, al qual assistirà professorat de diversos centres educatius i de diversos nivells, es podrà experimentar amb plataformas gratuïtes de Realidad Augmentada orientades a l’activitat docent.

El taller serà impartit per Isidro Navarro, professor titular a la Universitat d’Arquitectura de La Salle, fundador del col·lectiu Augmented Reality Barcelona i Google Glass Explorer.

Us deixem una presentació multimèdia que us pot ajudar a entendre millor que és la Realitat Aumentada

El CFA Palau de Mar al Premi Espiral Edublogs
30 de febrer de 2014

Maricielo Ramírez i Jorge Castro estudiants del Graduat en Educació Secundària del CFA Palau de Mar han presentat els seus blogs d'aula realitzats en el marc del mòdul Tecnologies de la Informació en el VIII Premi Espiral d'Edublogs, en la modalitat de blogs d'alumnes d'adults-universitats-EOI

Des del CFA Palau de Mar volem felicitar-los a ells i als seus companys de mòdul, pel magnífic treball realitzat amb l'ús de les TIC. Igualment lamentem que per un error tècnic en la plataforma del Premi, no quedés formalitzada la participació en els mateixos de Karen Fernández, a qui volem felicitar molt especialment per la magnífica tasca realitzada al llarg del trimestre.

Podeu accedir als blogs corresponents fent clic al damunt de cada imatge

Celebració de St. Jordi
22 d'abril de 2014

El proper dia 28 d'abril, dilluns celebrarem la diada de St. Jordi. Durant la celebració es presentará una nova edició de la Revista Escolar amb la tradicional lectura de fragments els articles per part dels seus autors.

I en acabar farem l'habitual piscolabis amb els productes que els assistents i les assistents a la celebració tingueu a bé de portar.

D'un mateix mar: Nou disc d'en Josep Tero
9 d'abril de 2014

Josep Tero, exprofessor del CFA Palau de Mar, presenta, aquest més d'abril, el seu 9è àlbum discogràfic, “D’un mateix mar” basat en dotze poetes mediterrànies de tots els temps.

Algunes de les cançons d'aquest nou disc, que ens va interpetar en la jornada de celebració del 10è aniversari del nostre centre, es podran tornar a sentir en el Recital que oferirà el dissabte 19 d'abril a la sala Moragues de El Born Centre Cultural, a les 21 h.

Teniu més informació a la seva pàgina web: joseptero.com


Feu clic damunt de la imatge per accedir al vídeo

Revista de Tardor 2013
4 d'abril de2014

El passat 19 de desembre va tenir lloc l'acte de presentació de la revista de Tardor 2013 de la Revista Escolar del nostre centre. Deixem aquí l'enllaç a la versió definitiva del exemplar.

Podeu descarregar-vos l'exemplar en format pdf des del següent enllaç.

Preinscripció per al curs 2014-2015
28 de febrer 2014, actualitzat el 12 de març i el 3 de juny

S'ha publicat la Resolució per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula de l'alumnat als centres del Servei d'Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics.

Us deixem les dates més significatives d'aquest procés:

Calendari de preinscripció i matrícula
Publicació de l'oferta d'ensenyaments
16 de maig
Sol·licitud de continuïtat/matricula alumnat propi
del 9 al 12 de juny
Publicació de l'oferta de places
19 de juny
Preinscripció d'alumnat nou
del 23 al 30 de juny
Publicació de la llista de sol·licituds provisional
7 de juliol
Termini per presentar reclamacions
7 i 8 de juliol
Publicació de la llista de sol·licituds ordenades per barem
9 de juliol
Publicació, per activitats, de les llistes d'admesos i exclosos i llista d'espera
11 de juliol
Matrícula de l'alumnat admès
del 2 al 8 de setembre (ambdòs inclosos)

Teniu més informació a la Pàgina Web del Departament d'Ensenyament.

Aneu amb compte!

Tot i que a la premsa han estat publicades altres dates, aquestes són les correctes.

Arxiu històric d'imatges
10 de març de 2014

Continuant amb la tasca d'organització de l'arxiu històric de fotografies del CFA Palau de Mar, amb la col·laboració d'un grup d'ex-estudiants, hem continuat el procés de recuperació d'imatges de les activitats didàctiques i culturals del centre. En aquesta ocació us presentem les imatges de la Festa de Nadal de 2006, la Sortida a l'exposició: Dona un cos una vida, del 2007, de la Festa de Sant Jordi del 2007 i de la Visita a l'Aquarium del 2008

 

 

Taula de debat "La personalització de l'aprenentatge"
20 de febrer de 2013

El passat 12 de febrer va tenir lloc la taula de debat "La personalització de l'aprenentatge" en el marc de la presentació de la plataforma Xtend a Barcelona.

La Taula, moderada per Juan Núñez, director pedagògic d'Xtend va comptar amb la presència de Jordi Vivancos, Cap de Servei TAC del Departament d'Ensenyament, Pepe Menéndez, director general de la Fundació Joan XXII i Joan Padrós, Director del CFA Palau de Mar.

 

Sortida de final de curs 2012-2013
19 de febrer de 2013

El passat 26 de juny es va celebrar la tradicional sortida de final de curs, que en aquella ocasió ens va dur al Món Sant Benet.

Durant la sortida es va realitzar una visita guiada als horts, vàrem gaudir d'un taller a la fundació Alicia i vàrem visitar la part medieval del monestir.

Us deixem aquí les imatges de la sortida.

 

 

Volem agrair als estudiants del CFA Palau de Mar: Benito Alba, Marga Albericio i Eus Vicente que ens hagin cedit las seves fotografies per a publicar-les al web del Centre.

Votacions Eleccions al Consell Escolar
10 de febrer de 2014

Finalment per necessitats organitzatives del CFA Palau de Mar, les votacions per a cobrir la plaça vacant del sector alumnat del CFA Palau de Mar, es realitzaran el proper dijous dia 13 i el divendres dia 14, en els horaris següents:

 • Dijous 13, de 16 a 18 h.
 • Divendres 14 de 10 a 12:30 h.

Les votacions tindran lloc a l'aula d'autoformació del CFA Palau de Mar.

Us recordem que les persones que han presentat candidatura han estat

 • Montserrat Rosell Sarries
 • Maria Antonia Barba Miquel

Animeu-vos i paticipeu!

Rebuig a la LOMCE
31 de gener de 2014

En les reunions ordinàries del Claustre de professorat i del Consell de Centre, celebrades els dies 29 de novembre i 20 de desembre de 2013 respectivament, es van aprovar sengles mencions de rebuig a la la "Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE)", també coneguda com a Llei Wert, atès que es tracta d'una llei imposada per una única força política, que no gaudeix del consens necessari per a regular un sector tant sensible pel futur de la nostra societat, com ho és l'educació.

D'aquesta manera la comunitat educativa del CFA Palau de Mar mostra el seu rebuig a la LOMCE.

Sortida amb alumnat CAM
24 de gener de 2014

El passat dia 5 de desembre els estudiants i les estudiants del Curs d'Accés a Cicles Formatius de Grau Mig (CAM) varen fer una sortida didàctica al Museu de Ciències Nautrals per tal de veure la seva exposició permanent, directament relacionada amb els estudis que estan cursant.

Festa de Nadal 2013
18 de desembre de 2013

El proper 19 de desembre, a partir de les 18.00, presentarem l'edició de Tardor de la Revista Escolar. Durant l'acte, els estudiants llegiran i recitaran els textos elaborats al llarg del trimestre.

Posteriorment, comencarà el també tradicional piscolabis que, com sempre, es compondrà dels productes que prèviament hagin dut els assistents i les assistents.

Serà una magnífica ocasió per a desitjar-nos unes bones festes i els millors dels auguris per al nou any que tenim a tocar.

El CFA Palau de Mar a la Primera Jornada Tardor TIC
22 de novembre de 2013

Amb l’objectiu de fer difusió dels treballs guardonats en el Concurs de Bones Pràctiques TIC, el Consorci d'Educació de Barcelona organitza la Primera Jornada “Tardor TIC BCN".

El CFA Palau de Mar participarà en aquesta jornada presentant el projecte "Realitat augmentada al Recinte de l'Escola Industrial: Ús de la geolocalització i codis QR i realització d'audioguies."

L'acte, adreçat al professorat de la ciutat de Barcelona, tindrà lloc el proper dia 2 de desembre a l'Institut Moisès Broggi de Barcelona.

CFA Palau de Mar premi extraordinari de Bones Pràcitques TIC
14 de novembre de 2013

En el marc del Tercer concurs de Bones Pràctiques TIC, organitzat pel Consorci d'Educació de Barcelona, el CFA Palau de Mar va ser reconegut amb un premi especial per la seva implicació en l'ús de les tecnologies a l'aula.

El CFA Palau de Mar va participar en el concurs amb tres projectes, un en la modalitat de centre, El blog de la revista escolar, i dos en la modalitat individual: Realitat Augmentada al Recinte de l'Escola Industrial i La Wiki de Competic 2.

L'acte de lliurament de premis va tenir lloc el passat 12 de juny a l’Institut Moisès Broggi de Barcelona, amb l'assitència de l'equip directiu del CFA Palau de Mar i una representació dels estudiants del centre que han participat en els projectes presentats en el concurs.

El CFA Palau de Mar al SIMO Educación de Madrid
24 d'octubre de 2013

Durant els dies 15, 16 i 17 d'octubre es va celebrar a IFEMA, Feria de Madrid el SIMO Educación, amb l'objectiu de mostrar la situació de l'aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en l'educació.

En el marc d'aquesta trobada, Joan Padrós, Director del CFA Palau de Mar va ser convidat a participar en la taula rodona, "Presente y futuro de la implantación de les TIC en educación en España"

Us deixem un vídeo enregistrat en el marc d'aquest esdeveniment, en el qual Joan Padrós expressa la seva visió sobre la utilització de la tecnologia en l'àmbit de l'educació.

Escola d'Art del Treball
9 d'octubre de 2013

Cursos, seminaris i monogràfics de formació permanent d'Arts plàstiques i Disseny

Escola d'Art del Treball

Places disponibles

Matèria
Període
Horari
Daurat i gofrat
Anual
Dilluns 17 a 21 h
Manipulat
Anual
Dijous 17 a 21 h
Estoigeria i mosaic
Anual
Divendres 17 a 21 h
Tècniques bàsiques enquadernació
1r Quadrimestre
Dijous 10 a 14 h
Tècniques creatives aquarel·la i guasch
1r Quadrimestre
Dijous 16 a 20h
Història de l'Art
Anual
Dimats 17:30 a 18:30 h
Alta joieria
Anual
Dimarts i dijous
17 a 20 h
Tènciques afins
Anual
Dilluns 17 a 21 h
Iniciació a la joieria
Anual
Dimecres 10 a 14 h
Iniciació a la joieria
1r Quadrimestre
Dilluns i dimecres
17 a 20 h
Modelat en ceres
1r Quadrimestre
Dijous 17 a 21 h
Decoració sobre porcellana
1r Quadrimestre
Dilluns 16 a 19 h
Talla de fusta
1r Quadrimestre

Divendres 16 a 21 h

Podeu obtenir més informació sobre aquest cursos, seminaris i monogràfics a la pàgina web de l'Escola d'Art del Treball.

 

Nous horaris per la matrícula extaordinària
23 de setembre de 2013

Un cop començat el curs, s'ha establert un nou horari de matrícular per aquells ensenyaments dels quals encara hi ha places vacants. D'aquells ensenyaments en que tenim oberta la llista d'espera, podeu venir a apuntar-vos-hi en previssió de que es produeixin alguna vacant.

Places disponibles:

 • Llengua catalana 1. Places disponibles (Matrícula oberta)
 • Llengua catalana 2. Places disponibles (Matrícula oberta)
 • Llengua catalana 3 (grup matí). Places disponibles (Matrícula oberta)
 • Llengua catalana 3 (grup tarda). Places disponibles (Matrícula oberta)
 • Llengua castellana 1. Places disponibles (Matrícula oberta)
 • Llengua castel`lana 2. Places disponibles (Matrícula oberta)
 • Llengua castellana 3. Places disponibles (Matrícula oberta)
 • Llengua anglesa 1. Places exhaurides.
 • Llengua anglesa 2. Places exhaurides.
 • Llengua anglesa 3. Places exhaurides.
 • Llengua francesa 1. Places exhaurides.
 • Informàtica COMPETIC inicial (matí A). Places exhaurides.
 • Informàtica COMPETIC inicial (matí B). Places exhaurides.
 • Informàtica COMPETIC inicial (matí C). Places exhaurides.
 • Informàtica COMPETIC inicial (tarda). Places exhaurides.
 • Informàtica COMPETIC I (matí A). Places exhaurides.
 • Informàtica COMPETIC I (mat&iacut`e; B). Places exhaurides.
 • Informàtica COMPETIC I (tarda). Places exhaurides.
 • Informàtica COMPETIC II (matí). Places exhaurides. (Oberta llista d'espera)
 • Informàtica COMPETIC II (tarda). Places exhaurides. (Oberta llista d'espera)
 • Informàtica COMPETIC III. Places disponibles (Matrícula oberta)
 • Accés a Cicles formatius de Grau Mig (CAM). Places disponibles (Matrícula oberta)
 • Graduat en educació secundària 1. Places disponibles (Matrícula oberta)
 • Graduat en educació secundària 2. Places exhaurides. (Oberta llista d'espera)
Tothom qui vulgui matricular-se d'alguns dels ensenyaments pels quals encara queden places disponibles caldrà que us presenteu al centre en ` l'horari indicat pels ensenyaments que desitgeu cursar, amb la documentació següent:
 • DNI (original i fotocòpia)
 • Targeta sanitaria (original i fotocòpia)
 • Fotografia de mida carnet.
 • 15 € en concepte de material escolar
 • Expedient acadèmic (únicament per matricular-se del Graduat en Educació Secundària)
Horari de matriculació:

Ensenyaments de Llengua catalana i Llengua Castellana

 • Dilluns de 13 a 15 h
 • Dimarts de 20 a 21 h
 • Dimecres de 13 a 14 h
 • Dijous de 19 a 20 h

Graduat en Educació Secundària (GES)

 • Dilluns de 20 a 21 h.
 • Dimarts de 10 a 11 h.
 • Dimecres de 15 a 16 h.

Curs d'accés a Cicles formatius de grau mitjà (CAM)

 • Dilluns de 16 a 17 h.
 • Dimecres de 20 a 21 h.
 • Dijous de 19 a 20 h.

Comencem el curs
18 de setembre de 2013

Aquest dijous dia 19 comencen les classes de tots els ensenyaments impartits al CFA Palau de Mar. Tots aquells estudiants i totes aquelles estudiants que no heu contactat amb el vostre professorat per a consultar els horaris dels seus ensenyaments podeu consultar-los en aquesta pàgina web o bé comunicar-vos amb el Centre a través dels canals habituals.

Bon curs a tothom.

El CFA Palau de Mar a la jornada d'acollida de nou professorat
10 de setembre de 2013

La mestra del CFA Palau de Mar, Sabela Labraña, ha participat avui dia 10 de setembre en la jornada organitzada pel Departament d'Ensenyament adreçada al professorat que s'incorpora per primera vegada a un centre de formació d'adults.

Durant la seva intervenció, Sabela Labraña ha explicat la seva experiència durant el curs 2012-13, curs en el qual es va incorporar al nostre centre.

Horaris definitius dels grups. Curs 2013-14
19 de juliol de 2013, modificat el 4 de setembre de 2013

Us deixem els horaris definitus dels grups dels diferents ensenyaments que s'impartiran al CFA Palau de Mar durant el curs 2013-2014

Grup
Horari
Llengua catalana 1
dilluns 11 a 12 h
divendres 12 a 14 h
Llengua castellana 1
dilluns 12 a 14 h
dimecres 11 a 12 h
Llengua catalana 2
dimarts 18 a 20 h
dijous 18 a 20 h
Llengua castellana 2
dimecres 12 a 14 h
divendres 11 a 13 h
Llengua catalana 3 (matí)
dimarts de 9 a 11 h
divendres 9 a 11 h
Llengua catalana 3 (tarda)
dilluns 20 a 21 h
dimecres 18 a 21 h
Llengua castellana 3
dilluns 9 a 11 h
divendres 10 a 12 h
Francès inicial
dimarts 15 a 16 h
dijous 15 a 17 h
Llengua anglesa 1
dimarts 9:30 a 12:30 h
Llengua anglesa 2 (matí)
dimecres 9 a 12 h
Llengua anglesa 2 (tarda)
dilluns 15:30 a 18:30 h
Llengua anglesa 3 (matí)
dimarts 12 a 15 h
Informàtica Competic inicial (matí A)

dimecres 11 a 12 h
dijous 11 a 13 h

Informàtica Competic inicial (matí B)

dimecres 12 a 14 h
divendres 9 a 10 h

Informàtica Competic inicial (matí C)
dimarts 9 a 10 h
dijous 9 a 11 h
Informàtica Competic inicial (tarda)
dilluns 18 a 19 h
dimarts 17 a 19 h
Informàtica Competic I (matí A)
dimarts 10 a 12 h
divendres 10 a 11 h
Informàtica Competic I (matí B)
dimarts 12 a 14 h
divendres 11 a 12 h
Informàtica Competic I (tarda)
dilluns 19 a 21 h
dijous 16 a 17 h
Informàtica Competic II (matí)
dilluns 11 a 13 h
divendres 12 a 14 h
Informàtica Competic II (tarda)
dimarts 19 a 21 h
dijous 19 a 21 h
Informàtica Competic III
dilluns 10 a 11 h
dimecres 9 a 11 h
Curs d'Accés als cicles formatius de grau mig
dilluns 15 a 20 h
dimarts 15 a 18 h
dimecres 16 a 19 h
dijous 15,30 a 21 h
Graduat d'Educació Secundària I

dilluns 16 a 20 h
dimarts 16 a 20 h
dimecres 17 a 20 h

Graduat d'Educació Secundària II
dilluns 16 a 21 h
dimats 16 a 21 h
dimecres 16 a 21 h
dijous 17 a 20 h

Horaris de matrícula
3 de setembre de 2013

Totes les persones que van obtenir plaça en el procés de preinscripció per al curs 2013-2014 hauran de formalitzar la matrícula presencialment del 3 al 6 de setembre en l'horari següent:

Graduat en Educació Secundària (GES)

 • Dimarts dia 3 de 10 a 12 h
 • Dimecres dia 4 de 16 a 20 h
 • Dijous dia 5 de 10 a 13 h
 • Divendres dia 6 de 10 a 13 h

Curs accés a Grau Mitjà (CAM)

 • Dimarts dia 3 de 15 a 17 h
 • Dimecres dia 4 de 17 a 19 h
 • Dijous dia 5 de 15 a 17 h
 • Divendres dia 6 de 10 a 13 h

Resta d'ensenyaments

 • Matins: De dimarts a divendres de 10 a 13h
 • Tardes: De dimarts a dijous de 15 a 17h

En el moment de formalitzar la matrícula caldrà abonar 15 € en concepte de material, excepte els estudiants del Curs d'accés de Grau Mitjà (CAM) que hauran d'abonar les taxes públiques que estableix la normativa (ORDRE ENS/182/2012,)

Les persones que hagin realitzat la preinscripció en un altre centre de formació d'adults i que hagin obtingut plaça al CFA Palau de Mar, en el moment de la matrícula hauran de portar:

 • DNI original i fotocòpia
 • Targeta sanitària, original i fotocòpia
 • Una foto de mida carnet

Llistat de persones preinscrites que han obtingut plaça al CFA Palau de Mar
12 de juliol de 2013, modificat el 3 de setembre de 2013

Ja estan publicades les llistes de persones que han obtingut places al CFA Palau de Mar.

Podeu accedir al document complet fent clic al damunt seu.

També podeu consultar si heu obtingut plaça en algun altre centre o si esteu en llista d'espera en els documents següents

Llistat amb la baremació definitiva
11 de juliol de 2013

Ja estan publicades les llistes de persones preinscrites al CFA Palau de Mar.

Podeu accedir al document complet fent clic al damunt seu.

Història del CFA Palau de Mar
9 de juliol de 2013

Amb motiu de la Celebració del 10è aniversari el CFA Palau de Mar va editar un llibret amb la història del Centre.


Podeu descarregar el fitxer en PDF de la publicació des del següent enllaç

Celebració 10è aniversari CFA Palau de Mar
25 de juny de 2013

El passat 18 de juny va tenir lloc la celebració del 10è aniversari de la creació del CFA Palau de Mar. Us deixem les imatges de l'acte gentilesa d'en Joan Carbonell, estudiant de Competic 3 del nostre centre.


Celebració 10è aniversari del CFA Palau de Mar
24 de maig de 2013

Amb motiu del 10è aniversari de la creació del CFA Palau de Mar, el proper 18 de juny organitzarem un acte de celebració.

Programa provisional:

17:00-17:15
  Inauguració
17:15-17:45
  Conferència a càrrec de la Sra. Àngela Miquel, ex-Directora General de Formació d'Adults
17:45-18:45
  Presentació de projectes educatius a càrrec dels estudiants del CFA Palau de Mar
18:45-19:15
  Concert d'en Josep Tero
19:15-19:30
  Clausura
19:30-20:30
  Piscolabis

L'acte tindrà lloc a la sala S7 de l'Edifici 20 del Recinte de l'Escola Industrial (Carrer Comte d'Urgell, 187) edifici en el qual està ubicat el CFA Palau de Mar.

L'aforament de la sala és limitat, per la qual cosa és necessari inscriure's mitjançant el següent formulari:

Formulari d'inscripció

Durant els dies previs a l'acte, s'enviarà un correu electrònic amb la confirmació o no de la plaça.

El CFA Palau de Mar a la Jornada Espiral 2013
5 de març de 2013

En el marc de la Jornada Espiral, que sota el lema "En educació millor sumar" tindrà lloc la taula rodona "L'alumne és qui mana" a la qual el CFA Palau de Mar ha estat convidat a participar-hi.

Ángeles Collado i Eus Vicente estudiants de Competic 2, participaran en aquest acte que tindrà lloc el proper divendres dia 8 de març a les 19.00 hores.

Eleccions al Consell Escolar
1 de març de 2013

Tal com estava previst, el passat 15 de gener van tenir lloc les votacions per triar els representants del sector alumant al Consell de Centre.

Les persones que vàrem ser elegides com a noves membres del Consell de Centre, a la llum del resultat dels estudiants, són:

 • Candi de Vega de Paz (estudiant d'Anglès inicial i Competic 2)
 • Isabel Sabater Torras (estudiant de Competic 2)
 • Roser Verdú Marquillo (estudiant de Competic 2)

La constitució del Consell de Centre va tenir lloc el divendres 18 de gener.

Celebració de Nadal
18 de desembre 2012

Com cada any, el proper dijous 20 de desembre, a les 17 h presentarem l'edició de tardor de la Revista Escolar.

Posteriorment, com també és tradicional, començarem el piscolabis que, com sempre és compondra dels productes que prèviament hagin dut els alumnes.

Lifestory: l'experiència d'un estudiant de GES al CFA Palau de Mar
21de novembre 2012

Amb motiu de la participació del Departament d'Educació en el programa europeu Grundtvig, es va demanar al CFA Palau de Mar la gravació d'una entrevista amb un exalumne que hagués obtingut el Graduat d'Educació Secundària al nostre Centre.

Tant la gravació com l'edició del vídeo va còrrer a càrrec d'estudiants de Competic 3 del CFA Palau de Mar i l'entrevista, realitzada per Montse Milian del Departament d'Educació es va realitzar a Miquel de la Riva. El resultat va ser el vídeo "Lifestory".

 

Modificació de les Normes d'organització i funcionament del Centre
16 d'octubre 2012

En la reunió del Consell de Centre del passat dia 14 de setembre es va aprovar una modificació de les Normes d'organització i funcionament del Centre, pel que fa a l'ús del mòbil a les aules i al comportament i predisposició a les activitats d'aprenentatge per part dels estudiants.


Podeu consultar el text íntegre de les Normes d'organització i funcionament del Centre del CFA Palau de Mar aquí.

Visita Recinte Escola Industrial
5 d'agost de 2012

El passat divendres 15 de juny els estudiants de Competic 2 del CFA Palau de Mar van realitzar una visita cultural a diferents espais del Recinte de l'Escola Industrial, com a activitat final del treball desenvolupat al llarg del curs.

En el marc d'aquest treball van realitzar un seguit de vídeos sobre una temàtica relacionada amb el recinte de l'Escola industrial. Podeu veure un recull de tots aquests vídeos fent clic aquí.


Sortida de final de curs
29 de juliol de 2012

El passat dia 26 juny l'escola va celebrar la tradicional sortida de fina de curs. Enguany varem poder visitar el Monestir de St. Peres de Rodes. Us deixem aquí les imatges de la jornada.

Vídeos elaborats pels estudiants de Competic 2
17 de maig de 2012

Al llarg d'aquest curs els estudiants de Competic 2 del CFA Palau de Mar han elaborat han realitzat com a treball de l'assignatura un seguit de vídeos sobre una temàtica relacionada emb el recinta de l'Escola industrial, espai que acull la nostra escola. Podeu veure un recull de tots aquests vídeos fent clic aquí.

Nous articles al blog escolar
7 de maig de 2012

Desprès dels aprenentatges adquirits al llarg del curs els estudiants de Competic I han començat a editar nous articles al blog de la Revista escolar.

Celebració de St. Jordi
27 d'abril de2012

El dia 26 d'abril va tenir lloc la celebració de St. Jordi que va servir per homanatjar a l'escriptora Núria Albó, recentment premiada amb la Creu de Sant Jordi.

L'acte també va servir per presentar l'edició de primavera de la revista escolar

 

El CFA Palau de Mar al PECB
29 de febrer de 2012

El CFA Palau de Mar va estar present a les XII Jornades, “Barcelona aprèn, treballa, emprèn”, organitzades pel Projecte Educatiu de Ciutat (PECB) presentant la seva experìència de Formació de Persones Adultes en la modalitat d'Autoformació integrades.

Aquestes Jornades es van celebrar els dies 28 i 29 de novembre a les facultats de Filosofia i de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Deixem aquí la presentació utilitzada a les jornades.

Presentació cfa palau de mar

Declaració de la Societat Catalana de Pedagogia
11 de novembre de 2011

La Societat Catalana de Pedagogia (SCP), filial de l’Institut d’Estudis Catalans, ha elaborat una Declaració en relació amb les bases científiques, pedagògiques i socials de l’escola catalana i la immersió lingüística, amb la intenció que aquesta declaració esdevingui un document que contribueixi al coneixement de la ciutadania pel que fa a la fonamentació científico i pedagògica de l´ensenyament en llengua catalana.

 

Gravació del Dept. d'Educació al CFA Palau de Mar
25 d'octubre de 2011

El passat dijous 14 d'octubre, un equip de gravació del Departament d'Educació va realitzar un petit vídeo de l'activitat del nostre centre. Aquesta actuació s'emmarca en la participació del Departament d'Educació en el programa europeu Grundtvig i el vídeo ha d'il·lustrar la presentació de la formació de persones adultes al nostre país.

Us deixem aquí l'enllaç a la gravació que ens han fet arribar.

VI Jornada Innovem
16 de setembre de 2011

El passat 28 de juny va tenir lloc la VI Jornada Innovem, una jornada adreçada al professorat de les escoles de formació de persones adultes de tota Catalunya. En aquesta ocasió el tema centra de la Jornada va ser La creativitat en l'aprenentatge. Com en ja havia passat en jornades anteriors, la nostra escola va ser convidada a presentar una experiència, en aquest cas sota el títol La revista escolar del CFA Palau de Mar, un projecte transversal i col·laboratiu

La presentació va còrrer a càrrec dels Professors Josep Oliveras i Joan Padrós i a continuació podeu veure el vídeo que es va fer de la sessió
.

Us deixem també el vídeo que vàrem passar durant la presentació amb l'opinió dels estudiants:

D'altra banda, des del Departament d'Educació es va demanar a l'escola si alguns dels seus estudiants d'informàtica podien elaborar el mateix dia de la jornada un reportatge en vídeo i fotografies que pògues ser emès abans de la finalització d'aquestes. El resultat fou aquest:

Video reportatge

Amb posterioritat a la jornada el CFA Palau de Mar van rebre una carta d'agraïment signada pel Subdirector general d'Ordenació Curricular, el Sr. Manel Busom, qui agraïa, en nom de la directora general l'aportació del nostre centre a la jornada i en la qual es detacava que:

"És la primera vegada que l'alumnat dels centres d'adults col·laboren en una Jornada Innovem i vosaltres, els alumnes del CFA Palau de Mar, n'heu estat els pioners i els que heu fet possible aquesta innovació

L'àudiovisual que vàreu elaborar, de qualitat i amb més valor encara per la rapidesa amb què el vàreu construir, srà difòs al web de formació d'adults www.xtec.cat/fadults juntament amb la resta de documentació.

Des del CFA Palau de Mar volem agraïr al Departament d'Educació, la confiança en encarregar-nos aquest projecte i molt especialment als estudiants participants, la Marga Albericio, en Francisco Calabia, en Joan Carbonell, en Gerard López, la Teresa Tadeo i la M José Trench, la seva dedicació i la disponibilitat mostrada en tot moment.

Per un país de tots, l'escola en català
9 de setembre de 2011El blog de la revista

La revista escolar del CFA Palau de Mar, espai de trobada entorn a la llengua d'estudiants, antics estudiants i professorat ja té un nou espai virtual.

Els treballs elaborats pels estudiants del CFA Palau de Mar amb l'objecte de millorar les seves competències d'elaboració de textos escrits per a compartir idees, experiències, notícies, reflexions i altres narracions són adaptats al llenguatge i al format web pels alumnes d'informàtica d'usuari II.

L'elaboració d'aquest blog esdevé, per tant, un treball col·laboratiu entre els estudiants de català i d'altres ensenyaments que ofereix l'escola, interessats en laboració de textos escrits, i els estudiants d'informàtica interessats en l'ús de les noves tecnologies.

 

L'adreça del blog és http://palaudemar@blogspot.com

Espais virtuals del CFA Palau de Mar

Horari del centre
De dilluns a dimecres
de 9 a 21 h
Dijous
de 9 a 20 h
Divendres
de 9 a 15 h

Horari d'atenció al públic
Dimecres
de 15 a 20 h
Dijous
de 10 a 13 h

Horari d'administració
Dimecres

de 10 a 11 h
de 18 a 19 h


Horari d'atenció de l'equip directiu
Direcció
Dimarts de 20 a 21 h i divendres de 10 a 11 h
Prefectura d'estudis
Dilluns de 19 a 20 h i dimecres de 12 a 13 h
Secretaria
Dimarts de 19 a 20 h i dijous de 14 a 15 h

Revista del centre

Recepció d'articles
articlesrevista@gmail.com
Enllaços
Descarrega de programes
Tutorials de l'Aula virtual
Videotutorial
Free counter and web stats