Municipi
Calaf
CEIP Alta Segarra
 
 
 
 
L'ALTIPLÀ DE L'ALTA SEGARRA
 

 


La vila de Calaf la podem trobar cap al nord de la nostra comarca, cap allà on assenyala sempre la brúixola.

La situació dalt d'un altiplà vol dir que està en un lloc pla però més enlairat que altres parts de la comarca que l'envolten.

Si ho miressim des del nivell del mar, està a més de 650 metres per damunt.

El lloc més elevat del municipi és el turó on hi ha l'ermita de Sant Sebastià. Des d'allà, es veu una vista molt bonica del poble i els camps que l'envolten.

 

 

 

A Calaf fa força fred a l'hivern i força calor a l'estiu. El nostre clima és, però, una mica especial (sobretot a l'hivern).

Sovint hi ha una boira tan plana que des del carrer no veiem el campanar, que sobresurt per damunt de la boira. Si a més fa tan fred que glaça, l'humitat que hi ha a terra i a les plantes es converteix en gebre. La gent que no ho has vist mai es pensa que ha nevat. Quan passat això els jardins són molt bonics.

No plou gaires dies durant l'any. Calaf és un poble de clima força sec. No tenim cap riu ni font, tot i que molt a prop s'hi troben les diferents branques del naixement del riu Anoia.

Calaf, tot i que té més habitants que els pobles veïns (Prats de Rei, Sant Martí de Sesgueioles, Calonge de Segarra i Sant Pere Sallavinera) té molt poc territori, només 9,35 Km. A més dels edificis (cases, fàbriques, granges...) hi ha camps de blat i ordi. Pràcticament no hi ha bosc.

Índex