Índex
Piera
 
           
 
Piera forma part de la comarca de l’Anoia i és el terme municipal més extens. Limita al nord amb Castellolí i el Bruc, al sud amb Sant Sadurní d’Anoia, a l’est amb Masquefa, a l’oest limita amb Cabrera d’Igualada, al nord-est amb els Hostalets de Pierola, al nord-oest amb els termes de la Pobla de Claramunt i Vallbona d’Anoia, el sud-est amb Sant Llorenç d’Hortons i al sud-oest amb Torrelavit.

Té una superfície de 57’3 km2 i una altitud mitjana de 324’7 metres. Piera compta amb més de 10.000 habitants empadronats. Aquesta població augmenta considerablement a l’estiu, a conseqüència de les segones residències.

La seva situació al sud-est de la comarca de l’Anoia el fa limítrof amb l’Alt Penedès, les terres del sud del terme tenen les mateixes característiques que les penedessenques. Juntament amb el nucli urbà, Piera el formen, segons l’inventari de 1981, 74 caserius i 18 barris, assumits per l’Ajuntament.

Segons els historiadors, probablement, el nom de la població deriva del llatí "Apiarium", que significa abellar. En els segles medievals i moderns combinà els recursos agropecuaris amb la transformació: molins fariners, ferreria, adoberia, tèxtil.