Municipi
La Llacuna
CEIP Vilademàger
 
 
 
  CULTURA
 


Actualment es celebra la festa Major el primer diumenge d'agost. Té una durada de quatre dies amb tota mena d'actes.

Els actes a la Plaça Major són els més nombrosos; és un lloc acollidor i tots podem gaudir de la festa participant dins d'aquesta plaça tan bonica.

Hi ha actes per grans, pels joves i pels petits.

L'últim dia anem a fer un berenar a Cuitora (una font) amb música i ball.

 

 

A la Llacuna tenim molts grups de gent de totes les edats que formen part de:

Gegants: fa molts anys que els tenim i es diuen Maria i Andreu. Han fet moltes trobades geganteres i han anat fins a Estambul.

Banda de música: Ens acompanyen als actes importants com l'arribada dels Reis, festa Major...

La Coral "Cuitora": Fou fundada l'any 1869, en aquesta època hi havia a Catalunya vuitanta-cinc corals. Va desapareixer a finals del segle XIX. L'any 2004 vam celebrar el centenari de la "nova Coral Cuitora".

El Cor parroquial acompanya les celebracions religioses.

Les entitats del Casal dels avis i dels joves són uns llocs on la gent del nostre poble es poden trobar, parlar i divertir-se.

 

Hi ha un grup de joves "EL GRILL" que porten iniciatives culturals, com el correllengua, concerts etc.

Hi ha un grup musical de rock "Fum d'estampa" coneguts a la comarca i que tots són joves de La Llacuna, estudien i compaginen la música amb els estudis.

Bastoners: A darreries del segle XIX es va crear un grup que va durar molt poc. Al cap d'uns anys es va renovar i era considerat com un dels millors de la comarca. Va desaparéixer i actualment, l'any 2004, es van estrenar els nous "bastoners de La Llacuna" per la Festa Major. Les danses que fan ens agraden i ho fan molt bé.

 

 

També hi ha gent del poble que participa en activitats de teatre. Assagen per fer la funció dels Pastorets (representada cada dos anys) i també per espectacles de teatre que es fan per la Festa Major.

 

Diables: Fan actuacions variades, entretingudes i vistoses. A més a més al començament de la Festa Major d'agost fan unes cantades molt simpàtiques.

 

Les majorets de la Llacuna ja fa molts anys que actuen en molts actes del poble. Estan formades per nenes del poble i les monitores també han estat majorets quan eren jovenetes. La Banda de música les acompanya en els seus balls.

 

La revista Ancosa, de sortida trimestral com a suplement del diari La Veu de L'Anoia, dóna la possibilitat de fer conéixer els nostres fets més importants i allà els nens de l'escola també podem explicar notícies nostres.

 

 

 

Pels dies de Nadal es fan moltes activitats, com la missa del gall, l’arribada del patge Faruk i la cavalcada de Reis.
També es fa un pessebre vivent, organitzat pels llacunencs amb la col·laboració de l’Ajuntament, que es representa cada any amb l’objectiu de que el 50% de la recaptació que s’aconsegueix es destini a la marató de TV3.

De festes i celebracions n'hi ha tot l'any :

-quan acaba el març, potada popular (peus de porc).

-últim diumenge de maig, Aplec del Castell (arrossada)

-Primer diumenge d'agost, festa major de la Llacuna

-Segon diumenge d'agost, festa major de Rofes

-Primer diumenge de desembre , Fira de Sant Andreu.

Índex
         
Avaluació